گلونی

اجرای موسیقی و رقص محلی در فلک‌الافلاک

اجرای موسیقی و رقص محلی در قلعه فلک‌الافلاک میهمانان نوروزی را به وجد آورد.

 به گزارش پایگاه خبری گلونی، یکی از برنامه‌های جانبی و سرگرم‌کننده که امسال در میان برنامه‌های فرهنگی نوروز جای گرفته، اجرای موسیقی زنده و حرکات آیینی است. روز گذشته اجرای موسیقی و رقص محلی در قلعه فلک‌الافلاک با استقبال کم‌نظیر مسافران نوروزی همراه بود. این مراسم که در کنار سایر برنامه‌ها همچون اجرای تئاتر، نمایش‌های طنز، مسابقه و شعر برگزار می‌شود نقش موثری در ماندگاری مسافر و اقامت خواهد داشت.

رقص محلی، ریشه در فرهنگ اصیل سرزمین لرستان دارد که نمادی از همدلی و همبستگی مردمان این سرزمین بوده است. اجرای موسیقی زیبای لری که با رقص محلی توام بود لحظات شاد و خاطره‌انگیزی برای مسافران نوروزی در لرستان رقم زد.

اجرای موسیقی و رقص محلی در فلک‌الافلاک

پایان پیام

فَلَک‌الافلاک کجاست؟

فَلَک‌الافلاک یا دژِ شاپورخواست قلعه‌ای تاریخی در مرکز شهر خرم‌آباد در استان لرستان است. فلک‌الافلاک با نام قلعه دوازده بُرجی هم شناخته می‌شود. این بنا بر فراز تپه‌ای مشرف به شهر خرم‌آباد و در نزدیکی رودخانه، در مرکز شهر قرار گرفته و چشم‌گیرترین اثر تاریخی و گردشگری در این شهر است. تاریخ ساخت این قلعه به دورهٔ ساسانیان بازمی‌گردد. این بنا در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۴۸ با شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

فلک‌الافلاک در لغت به معنای «سپهر سپهران» است. قلعه فلک‌الافلاک با نام‌های گوناگونی در طول زمان شناخته شده‌است. دژ شاپورخواست، سابر خواست، قلعه خرم‌آباد، دوازده برجی و کاخ اتابکان از آن جمله‌اند. قلعه خرم‌آباد از دوره قاجار به بعد با نام فلک‌الافلاک ضبط شده‌است. با توجه به اینکه ممکن است دوازده برجی، اشاره‌ای به دوازده برج فلکی باشد، ممکن است نام فلک‌الافلاک نیز از همین‌جا ریشه گرفته باشد.

قدمت این قلعه به دوره ساسانیان می‌رسد. ساسانیان شهری با نام شاپورخواست در حدود منطقه کنونی خرم‌آباد ساختند که بعدها ویران شد و در حدود سده هفتم هجری خرم‌آباد فعلی به جای آن بنا گردید. گمان می‌رود که قلعه فلک‌الافلاک همان دژ شاپورخواست باشد که در دوره ساسانی کاربرد حکومتی و نظامی داشته‌است. از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز به نام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده‌است.

خروج از نسخه موبایل