نماد سایت گلونی

دانشمند خرم‌آبادی داروی درمان آلزایمر را کشف نکرد

به گزارش پایگاه خبری گلونی، قبلا هم خبرهایی از این دست در فضای مجازی منتشر شده بود: «جدیدترین داروی درمان آلزایمر با نام “دونپزیل” که به صورت قرص مصرف می‌شود توسط متخصصان داخل کشور درسال ۱۳۸۶ با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تولید انبوه رسید. به گزارش مهر، دکتر سید علیرضا مجد مدیر عامل شرکت دارو درمان پارس که به مناسبت روز جهانی آلزایمر سخن می‌گفت، با اعلام این خبر افزود: مصرف یک بار در روز، عوارض جانبی کمتر و اثر بخشی مناسب از ویژگی‌های بارز این دارو است.»

این دارو البته داروی درمان آلزایمر نبود بلکه دارویی بود برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری و یا کند شدن پیشرفت آن. چند روز است خبری با عنوان «دانشمند خرم‌آبادی مقیم آمریکا داروی درمان آلزایمر را کشف کرد» در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. خبر را سایت خرم‌آباد فردا منتشر کرده است به این مضمون:

«دکتر الماسیان در گفت‌وگو با خبرنگار خرم‌آباد فردا گفت: این دارو، نوعی سوپر واکسن است و یک داروی جلوگیری نیست، بلکه دارویی است که جهت درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این دانشمند ایرانی ادامه داد: ما با حمایت چند دانشگاه معتبر علمی در آمریکا و همراهی یکی از دانشمندان آمریکایی مقیم نیویورک و یک گروه تحقیقاتی، با بهره‌گیری از توان علمی دو موسسه تحقیقاتی که مدیریت آن بر عهده من است، موفق به کشف این دارو شدیم و در حال حاضر مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی آن رو به اتمام است و ظرف مدت دو سال آینده امیدواریم که این دارو به صورت فراگیر در دسترس مردم جهان، به ویژه مبتلایان به بیماری آلزایمر قرار گیرد.
کاشف داروی درمان آلزایمر گفت: داروهای موجود در بازارهای جهانی به هیچ وجه باعث درمان بیماران مبتلا به آلزایمر نخواهد شد اما با کشف این دارو باید بگویم که ما می‌خواهیم از پیشرفت آلزایمر جلوگیری کنیم و به نوعی، میزان گسترش آن را متوقف کنیم و یا سرعت تاثیرگذاری عوارض بر بیمار را تا حدی کاهش دهیم که شخص مبتلا،به دلیلی غیر از این بیماری بدرود حیات بگوید. به تعبیر دیگر،با توجه به اینکه بیماری آلزایمر در سنین بالا قربانی می‌گیرد، ما با کشف این دارو، به حدی روند تاثیر پذیری بیمار را کند می‌کنیم که فرد مبتلا، به دلیل کهولت سن از دنیا برود نه بیماری آلزایمر.»

با خواندن همین خبر هم کاملا معلوم است دارویی که ساخته شده است داروی درمان آلزایمر نیست و دارویی است که پیشرفت بیماری را کند می‌کند. به نظر می‌رسد اگر دکتر الماسیان از واژه درمان بیماری هم استفاده کرده است، درمان را به معنی شفا به کار نبرده است. به هر حال درجه علمی و تحقیقاتی دکتر الماسیان به‌ جای‌ خود اما نباید در تیتر خبر این طور القا کنیم که درمانی برای آلزایمر کشف شده است. چون اگر چنین بود جهان خبردار می‌شد اما این خبر را اگر جست‌وجو کنید نتیجه‌ای چندانی نخواهید یافت.

اما درپی درج خبر “دانشمند خرم‌آبادی مقیم آمریکا داروی درمان آلزایمر را کشف کرد” در پایگاه خبری خرم‌آباد فردا، دکتر بیژن الماسیان،در بیانیه‌ای، به برخی شبهات ایجاد شده پاسخ داد.

دوستان، هموطنان و همکاران گرامی

با سلام

این متن را جهت شفاف‌‌سازی برخی نکات می‌نویسم که در مقاله منتشر شده در پایگاه خبری خرم‌آباد فردا و برخی خبرگزاری‌ها،باعث ایجاد شبهاتی شده است.

نام من بیژن الماسیان است. مدیر اجرایی رشته‌های داروسازی و بیوتکنولوژی هستم و بیش از ۲۵ سال است که در زمینه‌های صنعتی در ایالات متحده تجربه کاری دارم. متخصص کشف و توسعهٔ دارویی هستم و بیش از دو دهه در شرکت‌های عمومی و خصوصی بیوتکنولوژی و دارویی در سمت‌های مدیریتی مشغول به کار بوده‌ام. در حال حاضر پایه‌گذار و مدیر دو شرکت تازه تأسیس بیوتکنولوژی هستم. شرکت Aria Neurosciences (www.arianeurosciences.com) به صورت متمرکز مشغول توسعهٔ داروهایی برای درمان احتمالی بیماران مبتلا به آلزایمر است و در این فعالیت خود با دانشمندان دانشکدهٔ پزشکی دانشگاه نیویورک همکاری می‌کند. شرکت CaroGen Corporation (www.carogencorp.com) تمرکز خود را بر روی ایجاد واکسن‌هایی برای مبتلایان به بیماری‌های عفونتی گذاشته است، همچون بیماران مبتلا به عفونت ویروسی هپاتیت ب مزمن و ویروس زایکا؛ این شرکت در این راه با دانشکده پزشکی دانشگاه Yale و Connecticut همکاری می‌کند. در حال حاضر برای بیماری‌های نامبرده هیچ درمانی وجود ندارد.

در شرکت آریا، تلاش‌های مشترک ما با دانشمندان دانشگاه نیویورک منجر به پدید آمدن مولکول‌های دارویی بسیار قابل توجهی شده که در مورد حیواناتی که دچار بیماری آلزایمر هستند، نتایج امیدوارکننده‌ای دربرداشته است. داده‌های ما در سال ۲۰۱۴ در یکی از معروف‌ترین نشریات علوم اعصاب به نام (۲۰۱۴ Asuni et al Annals of Neurology) منتشر شده است. ما تکنولوژی خود را به ثبت رسانده‌ایم ( Patent number: 8658677) و من نخستین مبدع این تکنولوژی هستم که مشترکا همراه با یکی از اساتید دانشگاه نیویورک آن را ابداع نموده‌ام. کشفیات ما در زمینهٔ ایجاد دارویی برای بیماری آلزایمر همچنان در مراحل نخستین خود قرار داشته و هنوز به مراحل بالینی نرسیده است. این کشفیات نیازمند صدها میلیون دلار کمک مالی است که یا باید از جانب سرمایه‌گذاران شخصی صورت بپذیرد و یا اینکه شرکت‌های دارویی در قالب شراکتی با ما همکاری کنند تا ما بتوانیم این داروی آلزایمر وارد مراحل بعدی کرده، روی بیماران آزمایش‌های بالینی انجام داده و در نهایت آن را در بازار عرضه نماییم، البته همهٔ اینها منوط به تأیید دارو از سوی FDA است. این روند نیازمند نیرو و هزینه‌های بسیار بوده، ریسک بالایی دارد و چه بسا کامل شدن آن ۱۰ سال به طول انجامد. از این رو، این یادداشت را می‌نویسم تا برخی نکات را تصحیح کرده باشم.

از صمیم قلب قدردان حمایت و دعای شما هستم.

ارادتمند شما
دکتر بیژن الماسیان

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل