نماد سایت گلونی

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی منتشر شد

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی منتشر شد

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی منتشر شد

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی منتشر شد

مهدی مظفری ساوجی از انتشار کتاب تازه‌اش با عنوان «گفت‌وگو با عباس کیارستمی» خبر داد و گفت: «این کتاب با شعرهایی که من به آقای کیارستمی تقدیم کرده‌ام آغاز می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، در بخش اول، یادداشت‌های روزانه‌ام آمده که حاصل حشر و نشر و معاشرتی است که من در سال‌های آخر دهه هشتاد تا همین اواخر با کیارستمی، احوال و آثارش داشته‌ام. این یادداشت‌ها از یک طرف گزارش زندگی و از طرف دیگر گزارش مرگ او را نشان می‌دهد: از روزهایی که روابط و مراوداتم با وی آغاز می‌شود تا چند روز پس از درگذشت او و بازتاب مرگش در رسانه‌های داخلی و خارجی.»

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی منتشر شد

او درخصوص بخش دوم کتاب می‌گوید: «در بخش دوم ِ کتاب، فیلم‌شناسی، کتاب‌شناسی، مروری بر آثار، بزرگداشت‌، جوایز و افتخارات او درج شده است و در ادامه، دو یادداشت از وی آمده که اولی با عنوان «تاثیرگذارترین فیلم‌ زندگی‌ام» اولین بار در شماره ۴۰۰ نشریه «پوزوتیف» درج شده و یادداشت دوم نیز با عنوان «در آغاز تصویر بود» برای نخستین بار در روزنامه «گاردین» منتشر شده. این دو نوشته را من به نقل از مجله «۲۴» آورده‌ام.»

مظفری ساوجی افزود: «بخش اصلی کتاب، شامل مجموعه گفت‌وگوهای من با کیارستمی است که ۱۵۰ صفحه از کتاب را دربرگرفته. این گفت‌وگوها که نزدیک به ۷ ساعت از وقت استاد را به خود اختصاص داده، از ابتدای زندگی وی تا حدود سال ۱۳۹۲ را شامل می‌شود. قرار بود این مصاحبه، ادامه داشته باشد که به خاطر مشغله‌های فراوان آقای کیارستمی آن‌قدر به تعویق افتاد که  متاسفانه اجل مهلت نداد. این گفت‌و‌شنود در واقع روایتی است از زندگی و هنر عباس کیارستمی و کم‌گفته‌ها و ناگفته‌هایی از روزگارانی که وی در آن به سر برده است. گفت‌وگوها به لحاظ ترتیب و توالی تاریخی سیر منظمی ندارد و به اقتضای حال و مقال، مدام در گذشته و حال و آینده رفت و آمد می‌کند. کیارستمی در این مصاحبه به موضوعاتی نظیر اولین تجربه‌های کتابخوانی‌اش، وضعیت مذهبی خانواده، دوران کودکی، حضورش در مدرسه «بهرام» و دبیرستان «جم»، معلم‌های دوران تحصیلش، اولین بارقه‌های آشنایی‌اش با سینما، صادق هدایت،  فریدون مشیری، نادر نادرپور، مهدی حمیدی شیرازی و بعضی دیگر از  نویسندگان و شاعران معاصر که بعضاً مورد علاقه‌اش بوده‌اند پرداخته است‌. همچنین موضوعاتی مانند فیلم‌سازی در خارج از ایران، موسیقی ایرانی، وضعیت ممیزی در سینمای ایران و دیگر کشورها، کار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نفت، نقش مذهب در ایران، خرافات و شکل غیر واقعی مذهب، سینمای موج نو، سینمای «مستقل» و سینمای «بدنه» و… محل بحث و فحص در این گفت‌وگوها بوده است.»

وی ادامه داد: سینماگرانی چون مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، فدریکو فلینی، ناصر تقوایی، ساموئل خاچیکیان، فرخ غفاری، آربی آوانسیان،  چارلی چاپلین، ابراهیم گلستان، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و… از جمله افرادی هستند که کیارستمی در این مصاحبه دربارهٔ آن‌ها به سخن گفته است.

کتاب گفت‌وگو با عباس کیارستمی از سوی نشر کتاب آبان در  ۳۸۴ صفحه منتشر شده است.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل