نماد سایت گلونی

کتاب هایدگر و فلسفه‌اش ارث پدری نیست

کتاب هایدگر

کتاب هایدگر

کتاب هایدگر و فلسفه‌اش ارث پدری نیست

پایگاه خبری گلونی آرشین ساکی بدبختی ما از آن‌جایی شروع شد که عده‌ای از آدم‌ها فکر کردند با خواندن چند کتاب از نویسندگان قلمبه و سلمبه فلسفه می‌توانند چوب دست‌شان بگیرند و بقیه را قضاوت کنند.

حتما شما هم دیده‌اید آدم‌هایی را که تا حرف مطالعه پیش می‌آید می‌خواهند با یک خط قرمز فرضی که از مغزشان می‌آید خودشان را از گروه رمان‌خوان‌ها و داستان‌دوست‌های حرفه‌ای جدا کنند.

این‌ها عادت کرده‌اند خودشان را بنشانند بالای مجلس و خیال کنند که خیلی بیش‌تر از بقیه می‌فهمند.

کاملا قبول دارم که عده‌ای از افراد از سر علاقه سراغ هایدگر و مارکس و نیچه و این به اصطلاح کله گنده‌ها می‌روند و الحق خیلی‌های‌شان هم صاحب نظر می‌باشند اما خب چه اشکالی دارد هر کس دیگری هم که دوست دارد به سراغ این نویسنده‌ها برود و به قدر فهم خودش از آن‌ها استفاده کند؟

کتاب هایدگر و فلسفه‌اش

ساره بیات یکی از هنرپیشه‌های سینما در پیج اینستاگرامش کتابی از هایدگر معرفی کرده که به قول این حاشیه‌سازها، حسابی جنجالی شده است. خیلی‌ها به او حمله کرده‌اند با این مضمون که تو از هایدگر چه می‌فهمی؟

چرا ما عادت کرده‌ایم هنرپیشه‌ها فقط راجع به رنگ مو، چین و چروک صورت، مزون لباس و ریش‌تراش حرف بزنند؟

یعنی به یک بنده خدایی هم که در این آشفته بازار دنیای هنر پیدا می‌شود و یک حرف حساب می‌زند که به درد بقیه بخورد باید حمله کنیم؟

من و شما که نمی‌دانیم. شاید همین هنرپیشه که خیلی از ما او را به زیبایی و مثلا نقش‌هایش می‌شناسیم خیلی بیش‌تر از آن‌ها که ادعای روشنفکری و فلسفه دارند هایدگر را بفهمد.

کاش دست برداریم از این روشنفکرنمایی‌ها و لوس‌‌بازی‌هایی که موجب می‌شود آدم‌ها را بسته به حرفه‌شان تقسیم‌بندی کنیم و به رای خودمان تصمیم بگیریم که چه کتابی برای چه کسی مناسب است.

هرکسی مختار است خودش انتخاب کند که چه خوراکی به مغز و اندیشه‌اش می‌دهد و نیازی نیست ما به دیگران این موضوع را متذکر شویم.

باور کنید هنرپیشه بودن هیچ منافاتی با فیلسوف بودن و عمیق اندیشیدن ندارد، اتفاقا خیلی هم واجب است برایش.

همه هنرپیشه‌ها علاوه بر ظاهری که ما می‌بینیم دارای باطنی هستند که اختیارش با خودشان است.

شرط می‌بندم اگر همین هنرپیشه مثلا «بامداد خمار» توی پیج‌اش معرفی می‌کرد خیلی‌ها می‌آمدند اعتراض که از شما بعید بود و این حرف‌ها. مخلص کلام این‌که حرف مردم تمامی ندارد.

کار خودتان را بکنید. و این را هم یادمان باشد مکاتب بشری، فیلسوف‌ها و کتاب های‌شان ارث پدری ما نیستند که دیگران را از آن‌ها منع کنیم.

کاربران به طور شفاف به این توییت پاسخ دادند و از کار ساره بیات دفاع کردند:

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل