نماد سایت گلونی

آثار کووید۱۹ بر بیماران قلبی و عروقی

آثار کووید۱۹ بر بیماران قلبی و عروقی

آثار کووید۱۹ بر بیماران قلبی و عروقی

آثار کووید۱۹ بر بیماران قلبی و عروقی

چند ماه از آغاز شیوع بیماری ناشناخته‌ کرونا در جهان می‌گذرد، بیماری که به سرعت در جهان در حال گسترش است و هر روز اطلاعات تازه‌ای از آن شناسایی می‌شود. در یافته‌های اخیر تاثیر کووید۱۹ بر مشکلات قلبی و عروقی مطرح شده است که یک متخصص قلب و عروق به تشریح جزئیات آن پرداخت.

به گزارش گلونی و به نقل از ایسنا، دکتر مصطفی میری بنجار _ متخصص قلب و عروق با بیان اینکه همه افراد جامعه به خصوص افراد دارای بیماری زمینه‌ای در خطر ابتلا به بیماری کووید۱۹ هستند، گفت: شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای که در مبتلایان به کرونا دیده شده است، بیماری‌های زمینه‌ای قلبی_عروقی بوده است.

آثار کووید۱۹ بر بیماران

وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین ارگان هدف در این بیماری ریه‌ها و مجاری تنفسی هستند، ادامه داد: در صورتی که ریه فرد مبتلا درگیر شود، ریه دچار التهابی می‌شود که این التهاب باعث افزایش بار کاری قلب شده و در صورتی که قلب نیز از قبل بیماری زمینه‌ای داشته باشد، این افزایش فشار کاری می‌تواند سبب بروز صدمات جبران ناپذیری در قلب شود.

عوارض قلبی عروقی در مبتلایان به کرونا به چند گروه تقسیم می‌شود. گروه اول التهاب‌های‌ حاد عضله قلب است که متعاقب آن ممکن است درجات مختلفی از نارسایی قلبی برای بیمار ایجاد ‌شود.

گروه دوم عوارض، سکته‌های قلبی هستند. ویروس کرونا مانند سایر هم‌ خانواده‌های خود به دلیل ایجاد التهاب عمومی در بدن باعث می‌شود پلاک‌های چربی که در عروق طبیعی اکثر افراد جامعه وجود دارد تحریک پذیر شود و به دنبال آن ریسک پارگی پلاک‌ها افزایش می‌یابد، این اتفاق می‌تواند باعث انسداد عروقی که کارشان خون رسانی به بافت قلب بوده است ‌شود و از این رو سکته قلبی در بیمار رخ می‌دهد.

این متخصص قلب و عروق گروه دیگر عوارض قلبی که به دنبال ابتلا به کرونا پدید می‌آید را آریتمی‌های قلبی معرفی کرد و افزود: آریتمی قلبی یا اختلال در نظم طبیعی ضربان قلب افراد طیف وسیعی از علائم را خواهند داشت، از بی علامتی تا ایست کامل قلبی از عوارض آریتمی قلبی است.

آثار کووید۱۹ بر بیماران قلبی و عروقی

ایجاد لخته‌های خونی در عروق بیمار نیز می‌تواند عارضه دیگر بروز کرونا باشد که سبب می‌شود این لخته خون توسط جریان خون به ارگان‌های مختلف بدن منتقل شوند که بر حسب ارگانی که به آن وارد شده‌اند می‌توانند عوامل متفاوتی را پدید آورند.

دسته آخر عوارض قلبی عروقی نیز تداخلات دارویی است که سبب ایجاد عوارض ناخواسته در بیمار می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کووید۱۹ دارو و واکسن اختصاصی ندارد، تصریح کرد: از این رو بهترین راه جلوگیری از عوارض این است که سعی کنیم به این بیماری مبتلا نشویم.

انتقال بیماری از طریق قطرک‌های تنفسی از فرد بیمار به فرد سالم می‌تواند سبب بروز کرونا شود. این قطرک‌ها در بازدم طبیعی فرد بیمار و یا سرفه و عطسه او ممکن است وجود داشته باشد و برای عدم انتقال آن به سایرین باید فاصله یک متر و نیم با افراد دیگر را رعایت کنیم تا بیماری به کسی منتقل نشود.

شست و شوی دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه و ضدعفونی کردن آن با الکل کمک می‌کند تا اگر ویروس از محل‌های مختلف به دستمان منتقل شده بود نتواند سبب بیماری زایی شود. دقت کنید که از تماس دست‌ها پیش از ضدعفونی کردن، با چشم، بینی و دهان اجتناب شود.

بنابر اعلام کانال خبری وبدا، وی در خاتمه تاکید کرد: در صورتی که فرد مبتلا به کرونا بیماری زمینه‌ای دارد و داروهای دیگری مصرف می‌کند، باید داروهای خود را به پزشک اطلاع دهد تا از تداخل دارویی ناخواسته با داروهایی که برای درمان کرونا مصرف می‌کند جلوگیری شود.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل