نماد سایت گلونی

مروری بر کتاب اسطوره و اسطوره شناسی نزد ماکس مولر

مروری بر کتاب اسطوره و اسطوره شناسی نزد ماکس مولر

مروری بر کتاب اسطوره و اسطوره شناسی نزد ماکس مولر

مروری بر کتاب اسطوره و اسطوره شناسی نزد ماکس مولر

به گزارش گلونی خواندن اسطوره برای علاقه‌مندان آن ضمن جذابیت می‌تواند با مشکلات متعددی همراه باشد. یکی از این مشکلات نبود نظامی‌ است که طبق آن بتوان به خوانش اساطیر پرداخت.

در این راستا، شاید اولین و بهترین قدم خواندن متن اسطوره‌ها و دانستن قصه آن‌ها باشد. اما در وهله دوم چه باید کرد؟

در قدم دوم باید دانست علم اسطوره‌شناسی از کجا آمده و از کی و کجا به عنوان یک علم به آن نگاه شده است! با کمک چنین سوالاتی‌ست که می‌توانیم پسِ پرده اسطوره‌ها را دیده و از خواندن به خوانش آن‌ها برسیم.

در این مسیر، خواندن مجموعه اسطوره‌شناسی نشر موغام و به‌خصوص کتاب دوم این مجموعه با عنوان «اسطوره و اسطوره‌شناسی نزد ماکس مولر» پیشنهاد می‌شود.

مروری بر کتاب اسطوره و اسطوره شناسی

ماکس مولر محقق آلمانی قرن ۱۹ میلادی است که در دین‌شناسی و اسطوره‌شناسی تطبیقی بر دوره خود تاثیرگذار بود و رویکردهای نوینی ارائه داد که در بین اسطوره‌شناسان پیش از او دیده نمی‌شود.

او اسطوره‌شناسی تطبیقی خود را برپایه مطالعه اقوام هندواروپایی بنا کرد و در این راه واژه‌شناسی و زبان‌شناسی تاریخی تماما همراه‌ش بودند و مولر را به این نتیجه رهنمون ساختند که شباهت‌ها و تفاوت‌های بنیادین تمدن‌ها را باید در زبان جست‌و‌جو کرد.

کتاب به تلاش نشر موغام و قلم بهمن ناطق‌نامور و بهروز عوض‌پور و با نثری روان، در سه بخش به شکل‌گیری شخصیت علمی مولر، اسطوره‌شناسی او و ذکر نمونه‌های کاربردی نظریات داخل متن می‌پردازد و با ارجاعات مختلف خواننده را به تحقیق بیشتر تشویق می‌کند.

در نهایت، این کتاب اثر خوبی برای شناخت قدم به قدم نظریات و نظریه‌پردازان برجسته اسطوره‌شناسی است و پله‌های اولیه این مسیر را برای علاقه‌مندان به این حوزه روشن می‌کند.

اوستا کتاب مقدس زرتشتیان؛ کهن ترین نوشتار ایرانیان

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

خروج از نسخه موبایل