نماد سایت گلونی

به یاد احمد تفضلی

به یاد احمد تفضلی

به یاد احمد تفضلی

به یاد احمد تفضلی

به گزارش گلونی احمد تفضلی نام آشنایی برای تمام کسانی است که در حوزه تاریخ، فرهنگ، زبان‌شناسی و زبان‌های باستانی ایران مطالعه و کار کرده‌اند.

کتاب زبان پهلوی؛ ادبیات و دستور ایشان و خانم دکتر آموزگار هنوز که هنوزه منبع خوبی برای یادگیری زبان پهلوی است و کتاب تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام آقای دکتر هرساله منبع کنکور مقطع کارشناسی ارشد زبان‌های باستانی ایران است.

ایشان زبان‌شناس، مترجم، پژوهشگر و متخصص نامی زبان پهلوی و استاد رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی در دانشگاه تهران بودند که در ۲۴ دی ماه سال ۱۳۷۵ به قتل رسیدند.

علاوه بر این‌ها، مرحوم دکتر احمد تفضلی عضو شورای علمی مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی از سال ۱۳۶۶ و معاون علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو پیوسته فرهنگستان از سال ۱۳۷۰، عضو انجمن آسیایی پاریس از سال ۱۳۵۰، عضو انجمن بین‌المللی کتیبه‌های ایرانی از سال ۱۳۵۱ و عضو کمیته بین‌المللی آکتا ایرانیکا در بلژیک از سال ۱۳۶۰ نیز بودند.

ایشان آشنایی خوبی با زبان عربی و تسلط بالایی در زبان‌های انگلیسی، فرانسه و آلمانی داشتند.

از شادروان تفضلی ۵۳ مقاله به فارسی در دانشنامه ایران و اسلام، دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه جهان اسلام و سایر نشریات معتبر علمی به چاپ رسیده است.

همچنین ۸۳ مقاله به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی در نشریاتی چون مجله آسیایی، دانشنامه ایرانیکا، مجموعه شرق‌شناسی، مطالعات ایرانی نیز منتشر شده است.

از بین کتاب‌های دکتر تفضلی می‌توان به آثار زیر اشاره کرد؛

اسطوره زندگی زرتشت، با همکاری دکتر ژاله آموزگار، ترجمه و تحقیق کتاب نمونه‌های نخستین انسان و نخستین شهریار در تاریخ افسانه‌ای ایرانیان اثر کریستین سن و با همکاری دکتر آموزگار، ترجمه مینوی خرد، زبان پهلوی؛ ادبیات و دستور آن، ترجمه و تحقیق گزیده‌های زادسپرم با فرانسه، یادنامه دومناش.

به یاد دکتر یارشاطر

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

خروج از نسخه موبایل