نماد سایت گلونی

درباره جنگ‌های مادها و پارس ها چه می‌دانیم؟

درباره جنگ‌های مادها و پارس ها چه می‌دانیم؟

درباره جنگ‌های مادها و پارس ها چه می‌دانیم؟

درباره جنگ‌های مادها و پارس ها چه می‌دانیم؟

به گزارش گلونی روایت‌ها حاکی از آن است که آستیاگ، آخرین شاه ماد، آغازگر جنگ‌های میان مادها و پارس‌ها بوده است. با این وجود، شاید بتوان این روایت را نشانه‌ای از سیاست‌های حاکم جدید پارس یعنی کوروش دانست.

قدرت‌گرفتن کوروش در پارس باعث شد تا آستیاگ از پایتخت خود یعنی هگمتانه برای سرکوب کوروش راهی انشان یعنی جایی در پارس که کوروش در ۵۵۹ قبل از میلاد حاکم آن شده بود، بشود. نبرد میان این دو آغاز شد و بین سال‌های ۵۵۰ تا ۵۵۳ قبل از میلاد ادامه داشت.

چندی از سخت‌ترین این جنگ‌ها در انشان، در نزدیکی پاسارگاد، پایتخت کوروش به وقوع پیوست که در همه آن‌ها آستیاگ پیروز میدان شد.

نبرد نهایی اما نتیجه متفاوتی به بار آورد. در این نبرد که با همکاری و حمایت زنان و کودکان پارسی رخ نمود، سپاه ماد شکست خورد و مجبور شد تا به هگمتانه عقب بنشیند.

در این نبرد تعدادی از سپاه ماد ریزش کرده و به سپاه کوروش پیوستند و چیزی نگذشت که هگمتانه برخلاف تصور خیلی زود از پای درآمد و آستیاگ نیز اسیر شد و کوروش با ثروتی که از هگمتانه به دست آورده بود، به پارس بازگشت.

منابع یونانی در اینباره اذعان دارند که حکومت جدیدی که کوروش پایه‌های آن را ریخت، دنباله حکومت قبلی یعنی پادشاهی مادها بوده است. در ادامه نیز نقش‌های مهمی در ساختار نظامی حکومت کوروش به مادها واگذار شد و همچنین ما نام ماد را در کتیبه‌های شاهی بلافاصله بعد از پارس مشاهده می‌کنیم.

به علاوه اینکه، خود هگمتانه، پایتخت سابق ماد نیز در دوره کوروش به یکی از اقامتگاه‌های سلطنتی هخامنشیان بدل گشت و حتی ایرتشدونه، دختر کورش و همسر داریوش نیز مدتی در سال را در آنجا (هگمتانه) سکونت داشتند.

روایت مورخان یونانی از تولد و قدرت یابی کوروش هخامنشی

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

خروج از نسخه موبایل