درخواست رفع حصر از کتیبه داریوش بزرگ در بیستون
آدمیزاد مگر چند سال عمر میکند که ۱۷ سال از بهترین سالهای عمرش که توان سفر دارد را از او بگیرند که کتیبه داریوش بزرگ را مرمت کنند و در آخر هم نتیجه نامعلوم بماند؟
به گزارش گلونی، سال ۱۳۸۵ این کتیبه که گزارش فتوحات داریوش اول از سال ۵۱۸ تا ۵۲۰ قبل از میلاد مسیح است، در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت و از همان سال همه چیز رفت در خفا. دور تا دور این اثر ارزشمند را داربست زدند و هیچ وقت نفهمیدیم چه اتفاقی قرار است بیفتد که با گذشت ۱۷ سال هنوز آن اتفاق مهم نیفتاده! گویا مردم زمانۀ ما اساساً شانس گرفتن گزارش کار دولتهای اخیر و حتی دولتهای خیلی قدیم را ندارند.
هر گوشه از ایران را که پا بگذارید، یا با طبیعتی شگفتآور روبرو میشوید و یا با آثار باستانی ارزشمند. هر کدام از اینها گنجینهای است با قابلیت خلق ثروت دلاری. مگر در دوران داریوش اول چند امپراتوری با آن عظمت وجود داشته؟ کتیبه داریوش بزرگ، کتیبهای بیمانند در دنیا اکنون در دستان ماست که نه خودمان از آن بهره میبریم و نه اجازه میدهیم دیگران سودش را ببرند. گویی باید برای بازدید از تک تک آثار باستانی کشوری که در آن زاده شدیم، به مسئولین التماس کنیم؛ قبل از آنکه تخریب شوند یا دزدیده شوند و یا به شکلی عجیب و دردآور از کشور خارج شوند، ناچاریم تا آخرین حد توانمان برای حفظ این آثار بجنگیم.
نکته جالبی که در مورد صنعت گردشگری ما وجود دارد این است که دچار چرخهای معیوب شده. به آثار باستانی رسیدگی نمیشود، پس گردشگری هم وجود ندارد؛ به دلیل عدم وجود گردشگر کافی، امکانات رفاهی مناسبی هم برای توریست تأمین نمیشود؛ گردشگر که مسافرت نکند، پولی هم گردش نمیکند؛ بنابراین آثار باستانی هم مرمت نمیشوند.
بالاخره یک جا باید این چرخه را با کمک هم بشکنیم.
کارزار درخواست رفع حصر از کتیبه داریوش بزرگ را میتوانید از اینجا پیگیری کنید.
پایان
درخواست حذف شرط معدل برای شرکت در آزمون استخدامی بانک ملت
نویسنده: یاسمن سعادت