سکاها در ارتش امپراتوری هخامنشی
به گزارش گلونی میدانیم که چند ملیتی بودن از ویژگیهای منحصر به فرد و بارز ارتش امپراتوری هخامنشی بوده است. در این یادداشت قصد داریم به یک قوم شاخص حاضر در ارتش هخامنشی بپردازیم.
سکاها در ارتش امپراتوری هخامنشی
سکاها از اصلیترین گروههای حاضر در ارتش امپراتوری هخامنشی بودند. همانطور که میدانیم آنها مجموعهای از اقوام بیابانگرد ایرانیتبار بوده و قرنها زندگی خود را در دشتهای آسیا و اروپا به سوارکاری سپری کرده بودند. هنر جنگآوری و خصوصا استفاده آنها از اسب و سلاحهای سبک زبانزد دنیای باستان بود. جالب است بدانیم که شاخهای از سکاها یعنی ماساگتها بودند که کوررش کبیر را در شمال شرقی ایران کشتند.
ارتش هخامنشی در بعضی از اوقات هنگام جنگ با سکاها برخی از فنون جنگی را میآموخت و تجهیزاتشان را اقتباس میکرد و در نبردهای دیگر با اقوام دیگر به کار میبرد. مانند زرهپوش کردن اسبها.
سکا بیشتر متحد هخامنشیان به حساب میآمدند. چراکه در تقسیمات اداری این امپراتوری حل نشده بودند و از سربازان فراخوانده شاهنشاهی هخامنشی به شمار نمیرفتند.
وجه تمایز سکاها کلاههایی با نوک تیز و همینطور تیرهای سهپر مفرغی بود. سکاها سوارهنظامهایی سریع و پیادهنظامهایی چست و چابک بودند و این خصیصه را از زندگی صحراگردی با خود به میدان جنگ آورده بودند.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
تحول پوشش در جهان بینی هخامنشیان
لباس زنانه و مردانه در عصر هخامنشی
تاثیر موسیقی هخامنشی در دیگر مناطق جهان