به گزارش پایگاه خبری گلونی، حمید آذرپور مدیرکل اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان گیلان امروز ۳ تیرماه مهمان برنامهی «پیشخان عصر» رادیو جوان بود. مشروح سخنان ایشان را بخوانید:
فاطمه صداقتی: آقای آذرپور همه ما نگران ارتفاعات تالش، دیلمان، توتکابن، سیاهکل و… هستیم که دارند فدای ویلاسازی میشوند. نام این کار را باید طبیعتخواری بگذاریم چون کوه و جنگل و رودخانه را با هم از بین میبرند. حال گیلان چطور است آقای آذرپور؟
پدیده زمینخواری و تعرض به نقاط جنگلی و ساحلی و گردشگری همیشه وجود داشته است و گاهی شدت و ضعفش تغییر میکند. وقتی که مسئولین درگیر مسائل دیگر هستند یک عده آدم سودجو برای کسب منافع بیشتر یا با تطمیع یا با انواع و اقسام ترفندها و استفاده از خلاهای قانونی اقدام به ساختوساز غیر مجاز و فروش آن با سود بسیار گزاف میکنند. این پدیده همیشه وجود داشته اما ظرف یکسال، یکسال و نیم اخیر از شدتش کاسته شده است که دلیلش روشنگری و آشکارسازی استانداران، فرمانداران و بخشداران است. در استان گیلان ما ۷۰ منطقه نمونهی گردشگری داریم که اجازه ساختوساز در این محدوده داده نمیشود و اگر ساختوسازی هم به صورت غیرمجاز یا بدون دریافت استعلامات صورت بگیرد قطعا با آن برخورد خواهد شد.
فاطمه صداقتی: جناب آذرپور با وجود اینکه شما توقف این کارها را شروع کردهاید اما فکر میکنم منطقه آسیب را تا قبل از اقدامات شما دیده است. درست است؟
بله متاسفانه. بعضی مناطق شدیدتر آسیب دیده است. شدت و ضعف مناطق با هم متفاوت است.
فاطمه صداقتی: آقای آذرپور یکی از آشنایان من بخش اعظمی از زمینهای کشاورزی پدرش را فروخته برای ساختوساز. منظورم این است به چشم خودم دیدهام این قضیه را. از این دست اتفاقها هم زیاد است.
بله همین طور است. گاهی این اشتباهات از سوی بعضی بخشداران و دهیاران هم صورت گرفته، بنا به دلایل خاصی که خودشان باید جوابگوی این مسئله باشند. مسئلهی تبدیل زمینهای کشاورزی تصحیح شده و خوشبختانه دستورالعملهای جناب دکتر نجفی، استاندار محترم گیلان مانع فعالیتهای تغییر کابریها شده است و الان به هیچ عنوان اجازه نمیدهند مگر اینکه زمینی بایر باشد یا زمینی که بخاطر مشکلاتی قادر به احیای آن نیستند.
فاطمه صداقتی: آقای آذرپور بخش مهمی و بزرگی از گردنه حیران در استان گیلان است، با گردنهی حیران چه میکنید؟
منطقه گردنه حیران منطقه نمونه گردشگری است و از نظر حملونقل جادهای تا ابتدای ورودی شهر آستارا در محدوده فعالیت راهوترابری اردبیل است. از نظر جادهای در حوزه اردبیل است اما در حریم جغرافیایی شهر آستارا است. گردنه حیران شاید بشود گفت شاهکار خلقت خداست که دیدنش در هر فصلی جاذبه و زیبایی خاص خودش را دارد.
خیلی تلاش کردیم که چشمانداز آن منطقه از بین نرود. از این به بعدم تلاش خواهیم کرد. ساختوسازهایی که مغایر با بافت آن منطقه است و یا استفاده از رنگهایی نامتناسب با طبیعت، زیبا نیستند که خوشبختانه راهکارهای جدیدی از سوی بخشدار و فرماندار محترم ارائه شده که مانع از ساخت و سازهایی میشود که حتی از قبل مجوز دریافت کردهاند.
طی آخرین بازدیدهایی قبل ماه مبارک رمضان داشتیم متوجه شدیم برخی فعالیتهای غیرمجاز تا حد اسکلت سازی پیش رفته است اما مانع از فعالیتشان شدیم. منابع طبیعی یا جنگلها میراثی است که از گذشته مانده است و تکتک ما در هر جایگاه و دستگاه اجرایی که فعالیت میکنیم وظیفهمان است حفظش کنیم و دو دستی به نسل آینده تقدیمش کنیم. البته خوشبختانه با توجه به سمنهایی که در سطح استان گیلان فعالیت میکنند و آگاهی و حمایت مسئولین، همه میدانند که اگر در این زمینه کوتاهی شود در آینده چیزی به نام دریا یا منابع طبیعی یا جنگل نداریم.
پایان پیام