به گزارش پایگاه خبری گلونی، آخرین مورد واژگونی نفتکش در پلدختر مربوط به ۹ تیر است. یک نفتکش عراقی در محور پلدختر – اسلام آباد واژگون شد، دو سرنشین آن در آتش سوختند و ۲۴ هزار لیتر مازوت وارد خاک منطقه شد و ۱.۵ هکتار از مراتع منطقه در آتش سوخت. درباره واژگونی این نفتکشها با آقای ترابینژاد فرماندار پلدختر به طور اختصاصی گفتوگو کردیم.
آقای ترابینژاد آماری درباره ی واژگونی نفتکشهای عراقی دارید؟
متاسفانه در ماه چندین بار این اتفاق میافتد. البته این بدان معنا نیست که این اتفاق برای نفتکشهای ایرانی نمیافتد اما آمار نفتکشهای ایرانی کمتر است.
دلیل عمده این اتفاقها چیست؟
دلیل عمدهاش این است که معمولا رانندهها با این جاده آشنا نیستند و اصول ایمنی را هم رعایت نمیکنند. و تا جایی هم که از طریق پلیسراه پیگیری کردهایم اغلب آنها سرعت غیرمجاز دارند. البته بخشی از دلایل وقوع این اتفاقات هم برمیگردد به جادههای ما که مناسب نیستند. جادهها چهار خطه نیست. اگر جادهها چهار خطه باشد ضریب اطمینان بالا میرود. اما در مجموع میشود گفت دلیل اصلی رعایت نکردن مقررات است.
عواقب این اتفاقات چیست؟
بالاخره مواد نفتی که در محیط پخش میشود باعث آلوده شدن آن و خسارتهای زیست محیطی میشود و برای منابع طبیعی خطر دارد. مثلا در حادثه روز ۹ تیر، بخش محدودی از طبیعت هم آتش گرفته بود که به کمک سازمان منابع طبیعی خاموش شد و خطر آن برطرف گردید. از دیگر عواقب آن هم خطر فوت یا سوختگی است که رانندگان را تهدید میکند.
آیا فرمانداری پلدختر برنامهای جهت سازماندهی کردن این اتفاقات و انجام اموری برای کاهش آنها دارد؟
بله ما پیگیر چهارخطه کردن جادهها هستیم و این بخش عمدهی برنامه ماست. بحث دیگر پلیسراه است که از طریق آنها هم تدابیری جهت کنترل ترددها وجود دارد ولی بعضی مواقع در اثر خوابآلودگی یا عوامل دیگر به هرحال حادثه اتفاق میافتد و امری اجتنابناپذیر است لذا ما دنبال کارهای اساسی هستیم و دولت هم پیگیر سرمایهگذاری نسبتا خوبی در این زمینه است.
فکر میکنید این اقدامات تا چه زمانی عملی میشود تا به روند کاهش کمک کند؟
عرض کردم برنامه در دست اقدام است اما بستگی به اعتبارات اختصاص داده شده دارد و باید در نظر گرفت که جادهها عمدتا کوهستانی هستند و عوارض طبیعی جادهها آن قدر زیاد است که هزینه چهارخطه کردن آنها در این منطقه بسیار بالاست. امیدواریم که زودتر انجام شود.
پایان پیام
گفتوگو: آرشین ساکی
عکس خبر: سجاد درویشی، مهر
مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور موضوع تردد نفت کش های عراقی از محورهای مواصلاتی پلدختر را می بایست از طریق وزارت امور خارجه ، وزارت نفت ، سازمان مدیریت بحران ، و وزارت راه و شهرسازی پیگیری کنند ، وگرنه در استان امیدی به حل این مسئله وجود ندارد