به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: متاسفانه هماکنون میلیونها قطعه آبزی در کشکان به مشکلات زیست محیطی دچار شدند.
فتحی بیان کرد: بحران آب معضلی جدی است و متاسفانه منجر به مسائل امنیتی و سیاسی میشود.
وی ادامه داد: سه نوع خشکسالی که شامل هواشناسی، هیدرولوژیکی و اقتصادی است و در لرستان داریم وارد خشکسالی اقتصادی میشویم.
فتحی با انتقاد از اینکه با وجود ۱۷۰۰ حلقه چاه غیرمجاز بیش از ۸۰ درصد منابع زیرزمینی استحصال میشود، یادآور شد: براساس ماده ۱۴۰ قانون برنامه پنجم، باید نسبت به مسدود کردن چاههای غیرمجاز اقدام شود؛ متاسفانه ۱۰۰ها میلیون لیتر آب توسط موتورتلمبهها بهصورت غیرمجاز برداشت میشود که این امر استان را دچار بحران کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: متاسفانه بخشهای جنوبی استان و افرادی در حاشیه رودخانه کشکان با وضع فجیع بحران آب مواجهاند.
وی با بیان اینکه یک سوم کل روانآبها مربوط به محیط زیست و اکوسیستمهای زیستی است، یادآور شد: اگر تصمیم قاطع درباره کشکان صورت نگیرد باید منتظر بحران باشیم.
فتحی با انتقاد از اینکه متاسفانه کشاورزان به غرقابی روی آوردهاند، افزود: متاسفانه باغات انجیر در حال گسترش است؛ همچنین باید در کشت برنج تجدیدنظر صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه رعایت حقآبه زیست محیطی یک ضرورت اجتنابناپذیر است، یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر میلیونها قطعه آبزی در کشکان دچار مشکلات زیست محیطی شدند.
پایان پیام
محیط زیست
محیط زیست عبارت ترکیبی از دانشهای متفاوت در علم است که شامل مجموعهای از عوامل زیستی و محیطی در قالب محیط زیست و غیر زیستی (فیزیکی، شیمیایی) است که بر زندگی یک فرد یا گونه تأثیر میگذارد و از آن تأثیر میپذیرد. امروزه این تعریف غالباً به انسان و فعالیتهای او مرتبط میشود و میتوان محیط زیست را مجموعهای از عوامل طبیعی کرهٔ زمین، همچون هوا، آب، اتمسفر، صخره، گیاهان و غیره، که انسان را احاطه میکنند، خلاصه کرد.
تفاوت محیط زیست با طبیعت در این است که تعریف طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی میشود که منحصراً در نظر گرفته میشوند، در حالی که عبارت محیط زیست با توجه به برهمکنشهای میان انسان و طبیعت و از دیدگاه بشر توصیف میشود.