مروری بر خبرهای روز استان که به طور ویژه در پایگاه خبری گلونی منتشر میشود:
افزایش تنوع ژنتیکی و گونهای، جذب آب و افزایش منابع آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک، زیستگاهی برای حیات وحش، محلی برای تفرج انسانها، تولید و غنی کردن خاک، تعدیل آب و هوا، ارزشهای بیشمار اقتصادی، تولید دارو و صمغ، جذب مواد آلاینده هوا و گرد و غبار، جلوگیری از سیل و بیابانی شدن، کنترل بیولوژیک آفات، تولید اکسیژن و… برای ما، آتش برای درخت.
صبح امروز به نقل از ایسنا استاندار لرستان از ایجاد بندر خشک در لرستان خبر داد. هوشنگ بازوند گفت: بدون شک بندر خشک موجب رونق اقتصادی شده و با توجه به قرار گرفتن لرستان در مسیر راه آهن شمال به جنوب و شرق به غرب و نزدیکی استان به کشور عراق، ایجاد این بندر گام مهمی در راستای توسعه و شکوفایی اقتصاد استان است.
اما برویم سراغ جریان دلخراش آتشسوزی، هرچند که من فکر میکنم دیگر متاسفانه گوشهایمان عادت کرده است به این خبر. آتشسوزی جنگلهای کوهدشت امروز خاموش شد. به نقل از مهر، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان صبح امروز از مهار آتشسوزی جنگلهای شهرستان کوهدشت خبر داد. وی با بیان اینکه آتش سوزی جنگلهای منطقه کشماهور شهرستان کوهدشت از ظهر دیروز سهشنبه آغاز شد عنوان کرد: با ورود نیروهای منابع طبیعی، هلال احمر، بسیج، محیط زیست و … این آتشسوزی ساعت ۹ صبح امروز چهارشنبه مهار شد.
نمی دانم چه از جان جنگل ها میخواهیم اما جالب است بدانید مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان علت وقوع این آتشسوزی را نیز عامل انسانی و اختلافات محلی عنوان کرد. این عطوفت ما نسبت به طبیعت در حالی است که سرپرست اداره محیط زیست دورود امروز به ایسنا گفت: بقاء زاگرسنشینان در گرو جنگلهای زاگرس است. جنگلهای زاگرس سیستمهای حیاتبخشی هستند که بقاء زاگرس نشینان وابسته به بقای آنها است و درصورت حذف این حلقه از زنجیر، حیات منطقه به خطر خواهد افتاد.
اما کشاورزی، به نقل از تسنیم، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر امروز گفت: این شهرستان از نظر تولید انجیر رتبه نخست کشور را دارا است، پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۰ هزار تن محصول انجیر در باغات برداشت شود. به گفته این مقام مسئول این شهرستان از نظر تولید انجیر رتبه نخست کشور را دارا است، زودرسی انجیر عملکرد بالای انجیر، ارزش غذایی خوب انجیر پلدختر از مزایای این محصول است. حالا نوبت انجیر است که نشان دهد فقط بیکاری نمیتواند برای استان رکورد بزند.
راستی شما محصولات غرقابی را یادتان هست؟ هندوانه و یا برنجی که برای تولیدش به مقدار زیادی آب نیاز است. امروز ایسنا خبری نوشت که مبنی بر آن مدیر جهاد کشاورزی خرمآباد گفت: ۲۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت هندوانه قرار دارند و امسال برداشت هندوانه حدود ۸۰ هزار تن است. البته سهم کشاورزان بومی از کشت هندوانه اندک است و بیشترین کشت مربوط به کشاورزان غیربومی است. من واقعا نمیدانم این خبر برداشت ۸۰ هزار تن خبر خوبی است یا نه. پس قضاوتش را به خودتان واگذار میکنم.
حالا که حرف آب شد این را هم بگویم که امروز ایسنا خبری نوشت که مبنی بر آن نماینده مردم کوهدشت در مجلس گفت: علت کندی در اجرای احداث سد معشوره اعتبارات است. تاکنون ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث سد معشوره هزینه شده است، در بودجه امسال، ردیف بودجه به همان میزان سالگذشته برای سد معشوره در نظر گرفته شده است؛ چون این سد پیشرفت بالای ۷۰ درصد نداشته امسال اعتبار کمی به آن اختصاص یافته است و با استاندار لرستان رایزنیهایی شده است تا امسال ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به احداث سد معشوره تزریق شود.
در نهایت این را هم بگویم به نقل از مهر دوره آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر به مناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر از ۱۰ تا ۱۶ مرداد ماه، ظهر چهارشنبه در مرکز بهداشت شهرستان خرمآباد با حضور مسئولان شهرستانی برگزار شد. و آن نشست طرح کتابخوان هم که دیروز خبرش را دادیم، امروز در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان برگزار شد که گزارش تصویری این مراسم را میتوانید در گلونی ببینید.
پایان پیام
گزارشگر: آرشین ساکی