مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان از کاهش ۲٫۲ درصدی سزارین در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، دکتر امین بهاروند اظهار کرد: امسال ۶۵۹۴ مورد بستری در سه بیمارستان تامین اجتماعی استان داشتهایم که از این تعداد ۳۵۰۳ مورد عمل جراحی بوده است.
وی ادامه داد: در این مدت ۲ هزار و ۲۳۴ مورد زایمان در مراکز درمانی تامین اجتماعی انجام شده که از این تعداد ۹۴۲ مورد سزارین و ۱۲۹۲ مورد زایمان طبیعی بوده که سزارین ۲٫۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
بهاروند بیان کرد: امسال، ۳۹ هزار و ۲۶۴ مورد نسخه دارویی، ۴۵ هزار و ۱۱۹ مراجعه به آزمایشگاهها، ۱۹ هزار و ۶۸ مراجعه به مراکز رادیولوژی گزارش شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی لرستان گفت: این میزان مراجعه به مراکز رادیولوژی به خاطر نصب دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان تامین اجتماعی بوده است که ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد.
وی افزود: سی تی اسکن را بر اساس سطحبندی به بیمارستانها میدهند و چون بیمارستانهای بروجرد و دورود سطحبندی نیستند فاقد دستگاه سی تی اسکن هستند.
پایان پیام
سزارین
عمل سزارین که به آن عمل رُستَمزایی یا عمل رُستَمینه نیز میگویند یک نوع زایمان غیرطبیعی است که در آن نوزاد با ایجاد برشی در دیواره شکم و رحم مادر خارج میشود. در شرایط ویژهای که زن باردار به دلایل پزشکی توانایی یک زایمان طبیعی را نداشته باشد از روش سزارین که نوعی عمل جراحی است استفاده میشود تا زایمان میسر گردد.
از آنجا که زایمان به صورت سزارین با درد کمتری برای زن باردار همراه است، این گونه زایمان بسیار شایع شده و تعداد زیادی از زنان باردار مایل به استفاده از این روش هستند. اگر چه سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که حداکثر ۱۵ درصد از تولدها به روش سزارین انجام شوند، اما شیوع عمل سزارین در بسیاری کشورها بیش از این مقدار است. چنان که حدود ۳۰ درصد از تولدها در آمریکا و ۴۶ درصد تولدها در چین به روش سزارین انجام میگیرد. در ایران نیز گرایش زیادی به تولد نوزاد به روش سزارین وجود دارد.