مدیرکل حفاظت محیطزیست سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب کمسابقه مردادماه به تالاب هامون جان تازهای بخشید.
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا،محمودی افزود: بارندگیهای چند روز اخیر در کور همسایه باعث راهافتادن سیلاب در کشور همسایه شد که این سبب وارد آب به تالاب هامون شد.
وی اظهارکرد: سیلاب وردی به تالاب هامون با متوسط دبی ۲۰ متر مکعب بخشهای از تالاب هامون را در برگرفته که از مهمترین قسمتهای آن میتوان به لورگ باغ و هامون هیرمند اشاره کرده که خود از مراکز عمده ایجاد ریزگرد در منطقه هستند.
محمودی خاطرنشان کرد: ورود این سیلاب در منطقه باعث کنترل ریزگردهای وجود آمده توسط بادهای ۱۲۰ روز سیستان شد و به نوعی در کنترل و تعدیل آب و هوای منطقه نقش بسزایی داشته و توانسته مراکز ریزگرد را به خوبی مهار کند.
وی ادامه داد: در پی بروز سیلاب در مردادماه که بسیار کم سابقه بوده و همچنین ورود سیلابهای زمستان گذشته به تالاب و آبگیری برخی از مناطق آن، مطالعات و اقدامات عمرانی برای کنترل و نگهداشت آب انجام شد که با توجه به این اقدامات میتوان بعد از گذشت سالها خشکسالی در بیشتر یا تمام سال شاهد وجود آب در تالاب هامون باشیم که این موضوع بسیاری از معضلات و تهدیدات منطقه مانند ریزگردها را مهار خواهد کرد و حتی کشاورزی را احیا کند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست سیستان و بلوچستان گفت: این سیلاب که با دبی بالغ بر ۲۰ مترمکعب بر ثانیه آبگیری بخشهای زیاد از تالاب را در بر داشته که در پی این آبگیری میتواند اجرای پروژههای عمرانی و هدایت دقیق آب را در برداشته باشد و نیز میتواند نگهداشت آب حاصل از این سیلاب در تالاب هامون را حداقل تا سیلاب زمستان آینده حفظ و وصل کند که در صورت رویداد این اتفاق خود طی دو دهه خشکسالی برای اولین بار است که در تالاب هامون رخ خواهد داد و به نوعی میتواند به احیای تالاب هامون سرعت بخشد.
پایان پیام