استاندار لرستان گفت: در برنامه پنجم توسعه قرار بود که وزارت راه و شهرسازی سالانه ۱۰ درصد بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی را ساماندهی کند که متاسفانه حتی ۲٫۵ درصد این بافتها انجام نشده است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا،مهندس هوشنگ بازوند در جلسه ساماندهی و بهسازی بافتها و محلات حاشیهای و ناکارآمد شهرستان خرمآباد با بیان اینکه قصد داریم در سه منطقه حاشیهنشین و سکونتگاههای غیررسمی گلسفید، علیآباد و کرگانه را در دو فاز توانمندسازی کنیم، اظهار کرد: در ابتدا یک طرح ضربتی تحت عنوان ساماندهی اجرا شده و بناست این طرح ظرف ۶۲ روز به انجام برسد.
وی ادامه داد: ۳۲ روز از اجرای این طرح میگذرد و تاکنون با همکاری ۲۲ دستگاه اجرایی ۶۰ درصد کار به انجام رسیده است.
بازوند اضافه کرد: در یک ماه باقی مانده طرح ضربتی به پایان میرسد و طرح اصلی یعنی توانمندسازی را اجرایی خواهیم کرد.
استاندار لرستان گفت: ایجاد اشتغال، تامین منزل مسکونی به منظور خروج از حاشیهنشینی از جمله برنامههای طرح توانمندسازی مناطق حاشیهای شهرستان خرمآباد است.
بازوند با اشاره به اینکه سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده در شهرستانهای خرمآباد، دورود، کوهدشت، بروجرد و پلدختر وجود دارند، بیان کرد: بین ۱۵ تا ۱۷ درصد شهر خرمآباد سکونتگاههای غیررسمی و یا بافت فرسوده هستند.
وی تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه قرار بود که وزارت راه و شهرسازی سالانه ۱۰ درصد بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی را ساماندهی کند که متاسفانه در طول این برنامه حتی ۲٫۵ درصد این بافتها توسط وزارت راه و شهرسازی انجام نشده است.
پایان پیام
بهسازی
بهسازی سکونتگاههای غیررسمی شامل بهبودهای کالبدی، اقتصادی، اجتماعی، سازمانی و محیطی است که در مقیاس محلی و به صورت مشارکتی میان شهروندان، گروههای محلی و مسئولین محلی، اعمال میشود.
اقدامات بهسازی بهطور عمومی موارد زیر را شامل میشود:
- ایجاد یا ارتقاء زیرساختها
- حذف یا کاهش آسیبهای محیطی
- ایجاد مشوق برای مدیریت و نگهداری محله
- احداث یا مرمت تجهیزات محلی مانند مراکز بهداشت، مهدکودک و فضاهای باز عمومی
- به رسمیت شناختن حق مالکیت
- ارتقاء مسکن