مشروطه هنوز مسالهی ماست
آیا مشروطه هنوز مسالهی ماست؟» این سئوالی است که در نخستین نشست موسسه فرهنگی و هنری « آپآرتمان» قرار است در صحبتهای دکتر منصوره اتحادیه و دکتر حسین آبادیان روز شنبه ۱۰ مرداد در آستانه یکصدو ونهمین سالگرد امضای فرمان مشروطه به آن پاسخ داده شود.
مشروطه هنوز مسالهی ماست
به گزارش پایگاه خبری گلونی موسسه فرهنگی و هنری آپآرتمان مدت کوتاهی است که در خیابان ایرانشهر خیابان کلانتری پلاک ۴۸ با مجموعهای از آتلیهها، کلاسها، استودیوی صدا، سالن کنفرانس و کتابفروشی گاندو و کافه به عنوان محلی برای فعالیتها و گپ و گفتهای هنری راهاندازی شده است.
برگزاری نشستهای تخصصی یکی از برنامههای این مجموعه است که در آستانه ۱۰۰ و نهمین سالگرد مشروطه با نشست « آیا مشروطه هنوز مسالهماست؟» آغاز خواهد شد.
این نشست که با همراهی سایت سرخ و سیاه برگزار خواهد شد به این سئوال مهم و اساسی روشنفکران و تئوریپردازان سیاسی و اجتماعی خواهد پرداخت. در این نشست دکتر منصوره اتحادیه و دکتر حسین آبادیان استاد و پژوهشگران تاریخ معاصر با اشاره به زمینههای شکلگیری مشروطه از اهمیتی که این جنبش سیاسی اجتماعی در ایران زمان قاجار داشت خواهند گفت و زمینههای آن را در دوران کنونی بررسی میکنند.
نشست « آیا مشروطه هنوز مسالهی ماست؟» ساعت ۱۹ روز شنبه ۱۰ مرداد در « اتاق نمایش» موسسه آپآرتمان در خیابان ایرانشهر، خیابان کلانتری پلاک ۴۸ برگزار می شود. علاقهمندان می توانند با رزرو از طریق شماره تلفن ۸۸۸۶۰۴۳۹ در این برنامه حضور پیدا کنند.
متن فرمان مشروطه
جناب اشرف صدراعظم — از آنجا که حضرت باری تعالی جلشأنه سررشته ترقی و سعادت ممالک محروسه ایران را بکف کفایت ما سپرده و شخص همایون ما را حافظ حقوق قاطبه اهالی و رعایای صدیق خودمان قرار داده لهذا در این موقع که اراده همایون ما براین تعلق گرفت که برای رفاهیت و امنیت قاطبه اهالی ایران و تشیید مبانی دولت، اصلاحات مقننه به مرور در دوائر دولتی و مملکتی به موقع اجرا گذارده شود چنان مصمم شدیم که مجلس شورای ملی از منتخبین شاهزادگان قاجاریه، علماء، اعیان، اشراف، ملاکین و تجار و اصناف به انتخاب طبقات مرقومه در دارالخلافه تهران تشکیل و تنظیم شود که در مهام امور دولتی و مملکتی و مصالح عامه مشاوره و مداقه لازمه را به عمل آورده به هیئت وزرای دولت خواه ما در اصلاحاتی که برای سعادت و خوشبختی ایران خواهد شد اعانت و کمک لازم را بنماید و در کمال امنیت و اطمینان عقاید خود را در خیر دولت و ملت و مصالح عامه و احتیاجات قاطبه اهالی مملکت به توسط شخص اول دولت به عرض برساند که به صحه همایونی موشح و به موقع اجرا گذارده شود. بدیهی است که به موجب این دستخط مبارک نظامنامه و ترتیبات این مجلس و اسباب و لوازم تشکیل آن را موافق تصویب و امضای منتخبین از این تاریخ معین و مهیا خواهد نمود که به صحه ملوکانه رسیده و بعونالله تعالی مجلس شورای ملی مرقوم که نگهبان عدل است افتتاح و به اصلاحات لازمهٔ امور مملکت و اجراء قوانین شرع مقدس شروع نماید و نیز مقرر میداریم که سواد دستخط مبارک را اعلان و منتشر نمایند تا قاطبه اهالی از نیات حسنه ما که تماماً راجع به ترقی دولت و ملت ایران است کماینبغی مطلع و مرفهالحال مشغول دعاگوئی دوام این دولت و این مجلس بیزوال باشند — در قصر صاحبقرانیه به تاریخ چهاردهم جمادیالثانیه ۱۳۲۴ هجری در سال یازدهم سلطنت ما.»
پایان پیام