خانه » محیط زیست » مظفر افشار: ۴۰ آتش‌سوزی در جنگل‌ها داشتیم ۴ نفر دستگیر نشدند

مظفر افشار: ۴۰ آتش‌سوزی در جنگل‌ها داشتیم ۴ نفر دستگیر نشدند

پایگاه خبری گلونی – تا امروز صبح، بچه‌هایی که در ارتفاعات با بنده تماس گرفتند، گفتند که هنوز تتمه آتش‌ها باقی مانده‌ است و ما فقط از این ناراحت هستیم که حدود ۹۸ درصد از آتش‌سوزی‌هایی که تا به حال صورت گرفته است، عمدی بوده. متاسفانه فقط در محدوده خرم‌آباد در ۴۰ روز گذشته بین ۳۵ تا ۴۰ تا آتش‌سوزی گزارش شده است اما هنوز ۴ نفر هم دستگیر نشده‌اند.

مظفر افشار پدر بلوط لرستان در گفت‌وگوی اختصاصی با گلونی درباره آتش‌سوزی اخیر در کوهدشت گفت:

این واقعیت است که عرض می‌کنم. در مورد آتش‌سوزی پشت کاکاشرف، شب قبلش من آنجا بودم، فردا صبحش مردم آبادی پشت کاکاشرف (آبادی چشمه علی) من را دعوت کردند که یک کلاس آموزشی داشته باشیم، خود اهالی هم گفتند فلانی و فلانی به خاطر اینکه جنگل را تبدیل به زمین کشاورزی ‌کنند این کار را انجام می‌دهند. این یک فاجعه ملی است. الان آمار دقیق نیست ولی می‌دانیم که خسارت این آتش‌سوزی‌ها به چند هزار هکتار رسیده است. از مسئولین به خصوص قوه قضاییه که از دلسوزان جنگل هستند، خواهشی که داریم این است که قاطعانه برخورد کنند با این موضوع. اداره کل منابع طبیعی هم باید بداند ما آتش‌بُر کم داریم. خیلی جاها گفته می‌شود مثلا تراکتور نمی‌رود. ما باید در نقاط مختلف آتش‌بُر داشته باشیم. اگر در هر محدوده ۴۰ کارگر بگذارند قیمتش خیلی کمتر از ارزش بلوط است. قیمت جهانی یک درخت بلوط در سال ۹۴ ، ۸۰۰ میلیون تومان است. اما ما قانونی داریم که اگر کسی مثلا ۴ درخت قطع کرد ۴ تا ۵۰۰ میلیون تومان جریمه شود؟

مثلا می‌گویند طرف هیچی ندارد که بخواهیم خسارت بگیریم. یعنی چون هیچی ندارد باید درختان را آتش بزند؟ خدا خوشش نمی‌آید. چرا ما پیشگیری نمی‌کنیم و فقط می‌رویم سراغ درمان؟ پیشگیری این است که در فصل بهار بایستی آتش‌بُر درست شود. در همین خرم‌آباد امسال ۸ تا آتش‌سوزی داشتیم که من در ۳ تای آنها حضور داشته‌ام. من دیشب تا صبح کلی تماس از کوهدشت داشتم. واقعا اشک ریختم. همین خشک شدن رودخانه کشکان را در نظر بگیرید. کشکان به این سادگی‌ها خشک نمی‌شد. در مورد مسئله کشکان، جهاد کشاورزی، اداره آب، منابع طبیعی، محیط زیست حقیقتا مقصر هستند. هر اداره‌ای که قبل از خشک شدن برای کشکان کاری انجام داده ارائه کند. عرصه‌های جنگل از بین رفته و باعث شده کشکان هم خشک شود. البته که خشکسالی هم بی‌تاثیر نبوده اما خشک شده کشکان را نمی‌شود فقط به حساب خشکسالی گذاشت. با توجه به اینکه دوسوم بارندگی توسط جنگل وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شود وقتی جنگل تخریب شود خب این دوسوم هم از بین می‌رود. وقتی برنج و هندوانه کاشته می‌شد و ۱۶۸۰ تا موتور پمپاژ در کشکان بود، آقای جهاد کشاورزی شما گفتید که برنج و هندوانه کاشته نشود؟ اداره منابع طبیعی گفتید آیا در دل جنگل می‌شود برنج‌کاری؟ ما عکس گرفته‌ایم. از شاهیوند به پایین موتورهای پمپ را شمرده‌ایم. برنج‌کاری در دل جنگل هم دیده‌ایم که سه کیلومتر آب پمپاژ شده است. اداره آب چرا جلوی این‌ها را نمی‌‌گیرد؟

بگذارید حقیقتی تلخ‌تر را بگویم. ۴ سال پیش آقایی جنگل را آتش زد چون به زمینش احتیاج داشت، جریمه‌اش ۴۰۰ هزار تومان شد. ما باید راه‌های پیشگیری را در نظر بگیریم وگرنه طبیعت لرستان را از دست خواهیم داد.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید