نقد و بررسی رمان «مردگان باغ سبز»

به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از مهر، رمان «مردگان باغ سبز» محمدرضا بایرامی در کیش نقد و بررسی می شود.

رمان مردگان باغ سبز نوشته محمد رضا بایرامی با حضور نویسنده در نخستین نشست نقد کتاب فرهنگسرای سنایی کیش نقد و بررسی می شود.

بنابر این گزارش نشست نقد و بررسی رمان «مردگان باغ سبز» در روز شنبه ۱۷مرداد از ساعت ۱۹در سالن اجتماعات فرهنگسرای سنایی کیش با حضور داستان نویسان و علاقه‌مندان به ادبیات داستانی برگزار می‌شود.

در این مشست محمدرضا بایرامی برای علاقه‌مندان به این کتاب سخنرانی خواهد کرد و ابراهیم حسن بیگی نیز به نقد این کتاب خواهد پرداخت.

این نشست ها قرار است به صورت ماهانه زیر نظر ابراهیم حسن بیگی برگزار شود.

پایان پیام

در مورد رمان

در اصل کلمهٔ رمان، بیانگر زبان پیشین و عامیانهٔ فرانسویان بود که در مقابل زبان لاتین، زبان عالمانه و ادبی آن روزگار، قرار داشت. ضمناً به آثار ادبی منظوم از نوع داستان‌های تخیلی و ساختگی که به زبان رومیایی (رمان) کتاب شده بود نیز اطلاق می‌شود. نظیر رمان‌های حاوی اوضاع و احوال شوالیه‌ها یا رمان‌های سازگار و متناسب با نزاکت و تعلیم و تربیت. رمان در مورد همهٔ آن چیزهایی گفته می‌شود که مربوط به تمدن، هنر و مخصوصاً زبان‌های آن ردیف از کشورهایی است که از قرن پنجم تا قرن دوازدهم میلادی تحت سیطرهٔ مادی و معنوی رومی‌ها بودند.

از میان زبان‌های رمان می‌توان فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی، رومانیایی و پرتغالی را نام برد. در قرون وسطی رمان به زبان ادبی شمال فرانسه و از ۱۰۶۶ میلادی به زبان ادبی انگلستان نیز اطلاق می‌شده‌است. در نتیجه می‌توان گفت که از قرن ۱۲ میلادی به بعد، فرانسه شمالی و انگلستان زمینهٔ مساعدی را برای رشد و انتشار فرهنگ و تمدن فراهم آورده بودند که بیان ادبی دست اول آن زبان رمان و به صورت داستان‌سرایی و قصه‌گویی منظوم بود. بدین ترتیب نوع ادبی داستانی از آن‌جا که به زبان رمان نوشته می‌شود، به رمان معروف شد.

در قرون وسطی داستان شهسوارانه مطلوب شمرده می‌شد (از همان نوع داستان‌های عیاری فارسی). در قرن شانزدهم فرانسوا رابله و سروانتس آن را به معنای کمابیش امروزی به کار بردند که در قرن هفدهم جا افتاد. سرانجام در قرن نوزدهم، رمان چه از نظر شمار آثار و چه از لحاظ زبان و ساختار، به اوج شکوفایی رسید. از این‌رو قرن نوزدهم را دورهٔ خاصی در تاریخ داستان‌نویسی در اروپا و مبدأ اشاعهٔ آن در نقاط دیگر جهان می‌شناسند.

کد خبر : 2812 ساعت خبر : 7:54 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=2812
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات