مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: نقش منطقه زاگرس در تامین آب استانهای مرکزی و جنوب و غرب کشور بسیار مفید است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا،مهندس عزتالله بهشتیفرد افزود: زاگرس تامین آب استانهای مرکزی از جمله اصفهان، یزد و استانهای غربی کشور از جمله کردستان، کرمانشاه، آذربایجان، ایلام و لرستان را برعهده دارد.
وی اظهار کرد: همچنین در جنوب و جنوب غرب و استانهای فارس، کهگیلویه وبویراحمد، بوشهر و خوزستان آب مورد نیاز خود را از رشته کوه زاگرس تامین میکنند اما با این وجود نقش زاگرس نادیده گرفته میشود.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به تخریب جنگلهای زاگرس هشدار داد و خاطرنشان کرد: باید در زمینه حفاظت و نگهداشت این جنگلها همت بیشتری صورت بگیرد چرا که زاگرس نگین کشور است اما امروزه تخریب این جنگلها رو به رشد است.
بهشتی فرد تصریح کرد: دریاچه ارومیه یک ذخیرهگاه اکولوژیکی مهم در کشور است و برای حفظ آن باید تلاش شود اما با وجود این اهمیت جنگلهای زاگرس خیلی بیشتر از این دریاچه است و نیاز دارد توجه بیشتری به آن شود چراکه جنوب، مرکز و غرب کشور به جنگلها و مراتع رشته کوههای زاگرس وابسته است.
وی ادامه داد: علاوه بر تخریب و تصرف این عرصهها توسط سودجویان، خشکیدگی درختان بلوط و آتشسوزی عرصههای منابع طبیعی مهمترین تهدید برای جنگلهای زاگرس است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در این رابطه از دستگاهای اجرایی استان خواست در هنگام آتشسوزی این عرصهها با ارسال نیرو و تجهیزات به منابع طبیعی کمک کنند.
استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۰ درصد جنگلهای زاگرس را به خود اختصاص داده است.
پایان پیام
در مورد جنگلهای زاگرس
پهنهٔ رویشی زاگرس شامل رشتهکوههای زاگرس، وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است. جنگلهای بلوط منطقه زاگرس از منتهیالیه شمال غربی ایران (استان آذربایجان غربی) آغاز و سپس غرب (استانهایکردستان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان) و جنوب غرب ایران (استانهای کهگیلویه و بویراحمد و فارس) را طی میکند.