ریزگردها جنگلهای بلوط را هدف قرار داده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: ریزگردها با اختلال در عمل فتوسنتز و چرخه طبیعی گیاه آن را از کار انداخته و باعث کاهش بارندگی و افزایش دما نیز میشود.
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، فاطمه پیروزی بیان کرد: ریزگردها تا به امروز ۱۴ استان از کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است، بیشترین تاثیر ریزگردهای آلوده کننده هوا بر مناطق غرب و جنوب غربی کشور بوده و خسارتهای بسیاری بر کشاورزی و منابع طبیعی، مراتع و منابع آبی آن داشته است.
وی اضافه کرد: بدون شک این پدیده موجب اختلال در وضعیت فیزیولوژیکی درختان، درختچهها و بوتههای زاگرس شده است. بررسیها نشان میدهد ذرات معلقی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ با تداوم ورود به ناحیه زاگرس، جنگلهای بلوط را هدف قرار داده است.
پیروزی با بیان اینکه امروز مرگ تدریجی جنگلهای بلوط در پهنای وسیعی از رویشگاه را شاهد هستیم، ادامه داد: به گفته کارشناسان، هر هکتار جنگل سالانه ۶۰تن ریزگرد را در خود رسوب میدهد. ریزگردها با اختلال در عمل فتوسنتز و چرخه طبیعی گیاه آن را از کار انداخته و باعث کاهش بارندگی و افزایش دما نیز میشود.
ریزگردها جنگلهای بلوط را هدف قرار داده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: درخت روز به روز ضعیفتر شده و به سادگی در معرض بیماریهای مختلف قرار میگیرد. این بدان معناست که ریزگردها به عنوان عامل اولیه شرایط را برای طغیان و فعالیت آفات و بیماریها به عنوان عوامل ثانویه فراهم میکند.
وی با توجه به آمارهای ارائه شده میزان غلظت ریزگردها بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ حداکثر غلظت ریزگرد که بیشتر از حدمجاز بوده در استان لرستان ثبت شده است؛ این رنج غلظت نه تنها سلامت انسان را به خطر میاندازد بلکه بر تمامی موجودات زنده همه اکوسیستمها تاثیر سوء دارد.
پیروزی تصریح کرد: با توجه به مطالعات صورت گرفته، این سالها همزمان با شروع پدیده زوال بلوط در استان لرستان بوده است.
عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.
پایان پیام