مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای لرستان گفت: افزایش نسبی دما، تغییر رژیم بارش و کاهش نزولات جوی از عوامل اقلیمی وقوع و تداوم خشکسالی در لرستان است .
به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ایسنا، مهدی سجادی در جمع خبرنگاران، افزود: از عوامل تشدیدکننده بحران خشکسالی در لرستان توسعه کشت محصولات آبدوست، عدم رعایت الگوی کشت، برداشتهای غیرمجاز از منابع آب سطحی و زیرزمینی و سنتی بودن شیوههای آبیاری است .
وی اظهار کرد: با توجه به کاهش ۵۶ درصدی سطح پوشش برفی امسال نسبت به سالگذشته شرکت آب منطقهای اقدام به فعال کردن ۱۸ گروه گشت و بازرسی منابع آب کرد و جلسات متعددی با سازمان جهاد کشاورزی و دادگستری استان با هدف استفاده بهینه از منابع آب و اصلاح و تعیین الگوی کشت برگزار کرد .
این مقام مسئول در خصوص اقدامات انجام شده شرکت در خصوص خشکسالی، تصریح کرد: رهاسازی مدیریت شده آب سد ایوشان خرمآباد، تشکیل کمیته بحران و پدافند غیر عامل شرکت، فعالسازی شوراهای حفاظت منابع آب شهرستانها، اخذ حکم سیار دادستان جهت برخورد با متخلفین و متعرضین به منابع آبی و شناسایی موتور تلمبهها و چاههای غیرمجاز و پیگیری اقدامات قانونی و قضایی در اولویت کاری شرکت قرار گرفت .
سجادی با اشاره به نصب ۱۱۳۹ کنتور هوشمند توسط آب منطقهای و شرکت توزیع برق برروی چاههای سطح استان، اضافه کرد: بالاترین نصب کنتورهای هوشمند آب و برق در سطح شهرستانهای ازنا و الیگودرز انجام شده که با نصب این کنتورها روی چاههای کشاورزی میتوان مدیریت مناسبی روی آبهای زیرزمینی استان اعمال کرد.
پایان پیام
تعریف خشکسالی
خشکسالی، دورهٔ کمآبی است که طی آن یک منطقه با کمبود در ذخیره و منابع آبی مواجه است. از این تعریف، بلافاصله میتوان نتیجه گرفت که دورهٔ کمآبی نسبت به یک منطقه به خصوص و ویژگیهای مختلف آن سنجیده میشود و به سادگی نمیتوان مفاهیم و مسائل مربوط یا برآمده از آن را در طول زمان و مکان تعمیم بخشید