معیشت جایگزین برای نجات دریاچه ارومیه
مدیر ملی حفاظت از تالابهای ایران از آغاز به کار اقدامات مرتبط با معرفی معیشت جایگزین و ایجاد نهادهای مدیریت محلی منابع آب در حوضه دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این فعالیتها در راستای افزایش مشارکت مردم در فرآیند احیای دریاچه ارومیه در چهار روستای استانهای آذربایجان شرقی و غربی انجام میگیرد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، محسن سلیمانی روزبهانی در خصوص اهمیت اجرای این پروژهها افزود: برای احیای دریاچه ارومیه نیازمند تلاش همگانی هستیم و مشارکت جوامع محلی یکی از بخشهای مهم در این فرایند است که تنها با توجه به ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی مشارکت جوامع محلی مانند مدیریت صحیح منابع آب و الگوهای معیشتی موثر خواهد بود.
مدیر ملی حفاظت از تالابهای ایران تصریح کرد: فعالیتهای معیشت جایگزین و حمایت از ایجاد یا ظرفیتسازی نهادهای مدیریت محلی منابع آب در روستا به دلیل دارا بودن ماهیت مشارکتی، به عنوان مؤلفههایی در جهت افزایش نقش جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه محسوب میشوند.
معیشت جایگزین برای نجات دریاچه ارومیه
سلیمانی روزبهانی با بیان اینکه در تکمیل فعالیت کشاورزی پایدار به صورت پایلوت در روستاهای آذربایجان شرقی و غربی پروژهای انجام شود، گفت: در صورت موفقیت، میتوانند به عنوان فعالیتهای مکمل در جهت کاهش فشار بر منابع آب دریاچه ارومیه در سایر روستاهای حوضه آبریز نیز انجام شود.
به گفته سلیمانی، روستاهای حسن آباد و حاج حسن علیا به ترتیب در شهرستانهای ملکان و میاندوآب استانهای آذربایجان شرقی و غربی برای اجرای فعالیت «ایجاد نهادهای مدیریت محلی منابع آب» و روستاهای شیشوان و للکلو به ترتیب در شهرستانهای عجب شیر و میاندوآب استانهای آذربایجان شرقی و غربی برای اجرای فعالیت “معیشت جایگزین” به عنوان روستاهای پایلوت این طرحها در سال جاری هستند.
وی خاطر نشان کرد، دفتر طرح حفاظت از تالابهای ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد و با حمایت مالی دولت ژاپن از سال ۲۰۱۴ اقدام به اجرای فاز اول پروژه “همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی” در ۴۱ روستای پایلوت حوضه آبریز دریاچه ارومیه نموده و در سال ۲۰۱۵، فاز دوم پروژه با افزایش سایتها به ۷۵ روستا گسترش یافته است.
پایان پیام