پیشبینی گسترش دامنه گردوغبار تا تهران
مدیر ملی کارگروه مقابله با پدیده گردوغبار با اشاره به آخرین گزارش اعلامی از سوی سازمان هواشناسی در روز ۳ اسفندماه گفت: پیشبینیها حاکی از استمرار وقوع گرد و غبار و حتی افزایش دامنه آن تا پایتخت کشور یعنی تهران است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، شعاعی با بیان اینکه به دلیل شدت طوفان گردوغبار در خوزستان و تلفیق این شدت با جریان باد شمالی از عراق، شاهد گسترش دامنه گرد و غبار به استانهایی همچون ایلام و کرمانشاه بودیم.
وی با تقدیر از همکاری خوب سازمان هواشناسی در موضوع پیشبینی گرد و غبار، اعلام کرد: هواشناسی پیشبینی اولیهای از وضعیت گردوغبار و شدت آن پیش از وقوع پدیده در ۳۰ بهمن ماه انجام داده و این موضوع را اطلاعرسانی عمومی کرده بود.
این مقام مسئول اشارهای هم به محدودیتهای تکنولوژی و فنآوری در سازمان هواشناسی کشور داشت و خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، شدت گردوغبار در ایران قابل پیشبینی نیست و به همین دلیل به رغم هشدار در خصوص و قوع طوفان شدید گرد و غبار، شدت آن پیشبینی نشده بود.
شعاعی ضمن تاکید بر این موضوع که در حال حاضر تنها قادر به پیشبینی باد و شدت باد در کشور هستیم، تصریح کرد: باد به تنهایی قادر به تولید گرد و غبار نیست بلکه تلفیق این موضوع با شرایط و میزان رطوبت زمین در پدید آمدن طوفان گرد و غبار موثر است که در شرایط کنونی سازمان هواشناسی قادر به پیشبینی آن نیست.
پیشبینی گسترش دامنه گردوغبار تا تهران
وی ادامه داد: هواشناسی با توجه به پیشبینی خشکی، میزان بارش و وقوع باد میتواند هشدارهایی در خصوص وقوع گردوغبار داشته باششد ولی این به معنای پیشبینی میزان غلظت یا شدت گرد و غبار نیست.
مدیر ملی کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار خاطرنشان کرد: در پی تکلیف مشخص شده برای سازمان هواشناسی در برنامه ملی مقابله با گردوغبار، این سازمان به دنبال تجهیزات و تمهیداتی برای پیشبینی شدت گردوغبار است.
تثبیت ۸ هزار هکتار از اراضی مستعد گردوغبار در خوزستان
شعاعی تاکید کرد: ماکزیمم زمان قابل پیشبینی برای پدیده گردوغبار هفتگی است ولی به لحاظ مدل باد، هم اکنون مطلعیم که در هر سال، چندینبار، جریانات باد شمال غربی وارد عربستان میشود و نهایتا با دور زدن عربستان به شکل باد جنوبی به ایران وارد میشود.
این مقام مسئول افزود: بر طبق پیشبینیهای سازمان هواشناسی، احتمال تولید جریان باد جنوبی بیش از بیست بار طی پاییز و زمستان هر سال است.
شعاعی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با کمک دستگاههای مرتبط اقدام به منشاء یابی و اولویتبندی این منشاءها در خوزستان کرده است که از زمان آغاز عملیات اجرایی تا کنون ۸ هزار هکتار از عرصههای مستعد وقوع پدیده گردوغبار در استان که در حدود ۳۶۰ هزار هکتار است، توسط وزارت نفت و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به روش مالچ پاشی و نهالکاری تثبیت شده است.
عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.
پایان پیام