پایگاه خبری گلونی – مهندس فتحی مدیر کل محیط زیست لرستان در جلسه ستاد انس با طبیعت از خطر رهاسازی ماهیان قرمز توسط شهروندان هماستانی در رودخانهها و دریاچهها خبر داد.
وی افزود: یکی از کارهایی که توسط شهروندان در ایام نوروز صورت میگیرد رهاسازی ماهیان قرمز در رودخانههای محلی شهرهاست که خطر انقراض نسلهای بومی آبزیان محلی را بهدنبال دارد، ماهیان قرمز که پرورشی هستند و در محیطهای بسته رشد مینمایند هنگام رهاسازی در رودخانههای محلی به عنوان مهاجر خارجی برای دیگر آبزیان بهحساب میآیند و به آن حملهور میشوند که این نزاع موجب مرگ بسیاری از دیگر آبزیان محلی میشود، همچنین بیماریهای پوستی که این نوع ماهیان قرمز دارند میتواند جان بسیاری از آبزیان بومی رودخانهها را بگیرد.
ما در اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان جهت مقابله با این رویداد ضد محیط زیستی در این یکی دو سال با همکاری شهردارهای استان اقدام به ایجاد محلی برای رهاسازی این ماهیان قرمز گرفتهایم، چون تنها راه برای رهاسازی ماهیان قرمز جمعآوری آنها در محلی بسته، همانند حوضچه دریاچه ماهی کیو است که در سال قبل استقبال همشهریان فهیم هماستانی بینظیر بود. در جلسه امروز صبح ستاد انس با طبیعت مصوب گردید که در تمامی شهرهای استان محلی بسته (حوضچههای شهری) در نظر گرفته شود که محلهای آن هر چه زودتر اطلاعرسانی شود، البته در شهر خرمآباد در همان محل حوضچه ماهی انجام میگیرد که زمان آن متعاقبا” اعلام میگردد.
پایان پیام
مساحت استان لرستان
حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مساحت استان لرستان پوشیده از جنگل است که این جنگلهای حوزه رویشی زاگرس از با ارزشترین ذخایر جنگلی جهان است. مهمترین گونه گیاهی در جنگلهای لرستان بلوط است که این درختان نقش فوقالعاده اکولوژیستی دارند و منابع مهمی برای حفظ آب و خاک محسوب میشوند.
جنگلهای لرستان از سال ۱۳۸۸ دچار بیماری و خسارت شدهاند که بخشی از این بیماری متوجه عوامل انسانی و بخشی نیز به دلیل عوامل بیولوژیکی است و تاکنون تحقیقاتی در این زمینه انجام نشدهاست.
تغییر اقلیم و وجود پدیده گرد و غبار، افزایش درجه حرارت، تغییر بارشها از برف به باران و عدم تعادل در پراکنش بارندگیها موجب تشدید خشکسالی و نابودی بلوط لرستان شدهاست. ۷۰ درصد علل بیماری خشکسالی تشخیص داده شدهاست.