شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو در ایران با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و اکثریت اعضای حقیقی و حقوقی در محل وزارت علوم تشکیل شد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، دکتر فرهادی در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی و اظهار خوشحالی از تشکیل شورا با حضور وزرا بعد از وقفهای هشت ساله، برضرورت تشکیل این جلسات دو بار در سال مطابق قانون تصریح کرد.
در ادامه جلسه دکتر نصیری قیداری دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گزارش مبسوطی از عملکرد کمیسیون ملی در ایران ارائه کرد و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای کمیسیون ملی یونسکو در ایران، عضویت در کمیته نگارش کنوانسیون جهانی و به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی آموزش عالی و انتخاب دکتر ظهور به عنوان نماینده ایران در آن کمیته و همچنین تشکیل ۳۰ کارگروه ملی برای عملیاتیسازی برنامه آموزش ۲۰۳۰ و تدوین سند ملی آموزش ۲۰۳۰ ایران بر اساس رویکرد بین بخشی است.
وی همچنین برنامههای کمسیون ملی یونسکو را به تفکیک گروههای آموزش، فرهنگ، علوم طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی و ارتباطات برای سال ۹۵ به اطلاع حاضران رساند.
در ادامه این نشست، دکتراحمد جلالی سفیر و نماینده دائمی ایران در یونسکو، مبنای جریان ساختارهای بینالمللی را اسنادی دانست که در مجامع بینالمللی تدوین میشود و افزود: اگر بخواهیم در تدوین این اسناد مدخلیت داشته باشیم باید دراین مجامع حاضر باشیم و حضور ما هم تشریفاتی و نمادین نبوده و ورودی مفهومی داشته باشیم.
سفیرایران در یونسکو گفت: ضرورتهای فضای فرهنگی بینالمللی، تدوین کنوانسیون بینالمللی فرهنگی را ایجاب کرده است.
وی به مورد کشور چین اشاره کرد و افزود: چین، در عمل به کنوانسیون میراث معنوی، دارای ۵ دپارتمان مجزاست، زیرا به این نتیجه رسیدهاند که درعین طی مسیر پرشتاب توسعه، باید نسل آینده خود را «چینی» نگاه دارند.
وی تاکید کرد: میراث معنوی که ظرف سنتها و آداب و فرهنگ ملی کشور است میتواند درخدمت اهداف راهبردی قرار گیرد.
گفتنی است شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو در ایران از هفت عضو حقوقی و هفت عضو حقیقی تشکیل شده است. اعضای حقوقی کمیسیون را وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، امور خارجه، فرهنگ وارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو تشکیل میدهند و ریاست این کمیسیون به عهده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است.
همچنین دکتر مصطفی معین، دکتر رضا فرجی دانا، دکتر سیدمصطفی محقق داماد، دکتر رضا مکنون، دکتر حجتاله ایوبی، دکتر حسین فخیمی و دکتر نسرین معظمی اعضای حقیقی شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو در ایران هستند.
پایان پیام