۱میلیون دلار خسارت آتشسوزی پاسارگاد
فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع گفت: میزان خسارت آتشسوزی در هزار هکتار از جنگلهای پاسارگاد معادل یک میلیون دلار است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، سرهنگ قاسم سبزعلی با اشاره به اینکه بر اساس برآورد سازمان کنوانسیون جهانی حفاظت از جنگلها ارزش هر هکتار جنگل که در آتشسوزی از بین برود معادل هزار دلار است افزود: آتشسوزی جنگلهای پاسارگاد که از ظهر روز چهارشنبه ۱۹ خرداد آغاز شد شب گذشته به طور کامل خاموش شد.
وی گفت: وسعت جنگلهای پاسارگاد به طور تقریبی ۳۵۰۰ هکتار است که هزار هکتار آن در این حادثه خسارت دید.
فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع افزود: در آتشسوزی جنگلهای پاسارگاد خسارات بسیار سنگینی به این جنگلها معادل چندین میلیارد تومان وارد شد.
سبزعلی تاکید کرد: برای جلوگیری از وارد شدن این خسارت هنگفت به اعتبارات و منابع بیشتری برای تأمین تجهیزات و ادوات مهار آتش نیازمندیم تا بتوانیم مدیریت لازم را برای مهار آتش داشته باشیم.
۱میلیون دلار خسارت آتشسوزی پاسارگاد
وی گفت: امیدوارم دولت با نگاه ویژهای به سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری اعتبارات مستمری برای مدیریت آتش در جنگلهای کشور اختصاص دهد تا شاهد چنین خسارات سنگینی درعرصه های طبیعی کشور نباشیم.
فرمانده یگان حفاظت ازجنگلها و مراتع کشور افزود: وسعت آتشسوزی بر اساس گزارشهای رسیده از استانداری منطقه هزار هکتار است و اعداد ۲۵۰۰ یا ۳۰۰۰ هزار هکتار مورد تأیید نیست.
سبزعلی گفت: متاسفانه در این آتشسوزی عامل انسانی علت وقوع حادثه بوده است و در بررسیهای انجام شده بقایای ادوات و وسایل پخت و پز در منطقه یافت شده است.
وی افزود: تعدادی از چوپانان در منطقه برای پخت و پز آتش روشن کردند و باعث وقوع چنین حادثه بزرگی شدند.
فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع گفت: افرادی شناسایی شدند و به زودی در محاکم قضایی با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
سبزعلی تاکید کرد: متاسفانه علت ۹۵ درصد آتشسوزیها در عرصههای طبیعی و جنگلها عامل انسانی است.
وی علت سرعت آتشسوزی را باد شدید و خشک بودن پوشش گیاهی علفزارهای سطح جنگل دانست و گفت: اطفاء حریق از ظهر روز چهارشنبه با حضور جوامع محلی،تشکلهای مردمی و نیروهای انتظامی آغاز شد و با حضور هواپیماهای آتشنشانی موفق شدیم آتش را به حداقل برسانیم اما با توجه به فراهم بودن شرایط طبیعی آتشسوزی دوباره وسعت پیدا کرد و از روز دوم بود که هلال احمر، نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و تشکلهای مردمی به منطقه اعزام شدند.
وی درباره علت حضور نداشتن وزارت دفاع برای اطفاء حریق افزود: بر اساس تفاهمنامه با این وزارتخانه قرار است برای اطفای حریق در ۱۴ منطقه کشور همکاری کنند اما از آنجا که وسعت حریق در روز اول محدود بود بنابراین نیازی نبود تا هجمه زیادی از تجهیزات را درخواست کنیم.
فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع گفت: اما از روز دوم با وسعت آتش کمک خواستیم.
سبزعلی افزود: امیدواریم در آینده از امکانات و تجهیزات بالگرد وزارت دفاع استفاده کنیم تا وسعت و خسارت حریق را در عرصهها به حداقل برسانیم.
وی گفت: متاسفانه در ادامه این آتشسوزی بخشی از پارک ملی “بمو” هم دچار حریق شد که با حضور به موقع نیروها آتش مهار شد.
فرمانده یگان حفاظت از جنگلها و مراتع افزود: در بسیاری از قسمتهای جنگل پاسارگاد حدود ۳۰ درصد درختان آسیب دیدند و بیشترین خسارت مربوط به گیاهان مرتعی و لاش برگها بوده است.
سبزعلی گفت: تا سه روز آینده میزان خسارت دقیقاً اعلام خواهد شد.
پایان پیام