ایجاد کتابخانه در روستاهای دارای ۱۵۰۰نفر لرستان

سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان از ایجاد کتابخانه در روستاهای دارای هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت این استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، رضا مختارپور در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی و نهضت مطالعه مفید شهرستان دورود اظهار داشت: با پیگیری‌های مستمری که صورت گرفت مشکل کمبود نیروی انسانی کتابخانه‌های عمومی شهرستان دورود با اختصاص دو نفر به کتابخانه‌های عمومی این شهرستان حل شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری ششمین جشنواره کتابخوان رضوی خبر داد و عنوان کرد: در این راستا خواستار همکاری و مساعدت دستگاه‌ها و ادارات شهرستان دورود در خصوص برگزاری هرچه بهتر این برنامه مهم فرهنگی هستیم.

سرپرست نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان با اشاره به اینکه فراخوان راه‌اندازی کتابخانه‌های روستایی در روستاهای بیش از هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت از طریق فرمانداری شهرستان‌ها به دهیاران ابلاغ شده است، بیان داشت: در همین راستا کتابخانه عمومی «ملاصدرا کاغه» بعد از چند سال بازگشایی شد.

پایان پیام

کتاب‌خانه

کتاب‌خانه به مجموعه‌ای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته می‌شود که توسط یک نهاد عمومی، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره می‌شود. از نگاه سنتی، کتابخانه به‌طور معمول به مجموعه‌ای از کتاب‌ها گفته می‌شود. ‘کتاب ‘ مجموعه ای از اطلاعات در مورد یک فرد یا یک جسم یا … است که در صفحاتی کاغذی نوشته یا چاپ می‌شود.
از خرابه‌های شهرهای باستانی سومریان چنین برمی‌آید که سومریان در حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کتابخانه‌های شخصی، مذهبی و دولتی بر پا کرده‌بودند، مشهور است که کتابخانه «تلو» مجموعه‌ای متجاوز از ۳۰۰۰۰ لوحهٔ گلین داشته‌است، تمدن سومریان از ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد پا گرفت و در عهد طلایی «اور» شکوفا شد.

مورخان سومری ثبت تاریخ جاری و بازسازی داستان گذشته‌شان را آغاز کردند؛ کهن‌ترین نظام نگارش شناخته‌شده «خط میخی» است و اعتبار سومری‌ها به سبب ابداع این خط و خدمت بزرگ آن‌ها به بشریت است.

برای نوشتن از قلم فلزی و تیزی (به‌شکل میخ) استفاده می‌کردند و بر موادی چون گِل نرم، عاج یا چوب می‌نوشتند. برای این منظور کاتبانی تربیت‌شده وجود داشتند و پس از نوشتن، گِل نرم را می‌پختند تا سخت شود. قطعات گِلِ پخته به‌صورت لوحه، نخستین کتاب‌هایی است که تاکنون کشف کرده‌اند. چون لوحه‌ها ابزار ثبت اطلاعات تجاری، آثار مذهبی شامل دعاها، مناسک، علائم جادویی، افسانه‌های مقدس و حکایات و روایات قومی و ملی بودند.

می‌بینیم که برای این لوحه ادبیات، اندیشه‌های اجتماعی، سیاسی و فلسفی خود را حفظ کرده‌اند و در میان مواد حفاری شده از خرابه‌های شهرهای باستانی سومری لوحه‌هایی وجود دارد که قطعات ادبی هزاران سال کهنتر از ایلیاد در آن‌ها نقش بسته‌است.

کد خبر : 20916 ساعت خبر : 1:05 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=20916
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات