تسهیل امور فرهنگی در وزارت ارشاد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه نباید مردم را که به نظام وفادار هستند، در پیچ و خم مسائل اداری به زحمت بیندازیم، از برنامههای این وزارتخانه برای تسهیل امور مجوزها، پیگیری امور اداری به صورت الکترونیکی و نیز، واگذاری بخشی از کارها به بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، علی جنتی در آیین تقدیر از نهادها و مؤسسات همکار در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد تهران، کاهش مصادیق نیازمند صدور مجوز در این وزارتخانه را از اقدامات مهم آن برشمرد و ادامه داد: در دولت تدبیر و امید در وزارت ارشاد سعی کردیم مجوزهایی را که صادر میشود، کاهش دهیم و مصداق آن حذف ۴٠ مجوز در این وزارتخانه است.
تسهیل امور فرهنگی در وزارت ارشاد
وی افزود: بسیاری از فرایندها نیز در این وزارتخانه کاهش یافته و برای صدور مجوزهای مختلف از جمله نشریات، مؤسسات فرهنگی وهنری و غیره نیازی به مراجعه حضوری نیست و
افراد میتوانند از منزل، محل کار خود و … درخواست خود و پیگیریهای لازم را داشته باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما باید با قوت در این مسیر پیش برویم و نباید مردم را که نسبت به نظام وفادار هستند، در گیر و دار پیگیری امور در ادارات و دستگاههای دولتی گرفتار کنیم.
جنتی ادامه داد: تحقق دولت الکترونیک که جزو شعارهای دولت تدبیر و امید هم هست شرایطی را فراهم میآورد که هم بسیاری از رفت و آمدهای شهری و ترافیک کاهش یابد و هم با کاهش مراجعات حضوری به شفاف سازی کمک کند و بسیاری از فسادهای اداری نیز کاهش یابد.
وی همچنین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را بزرگترین رویداد فرهنگی کشور توصیف کرد که امسال بیست و نهمین دوره آن را در شهر آفتاب برگزار کردیم.
جنتی گفت: برگزاری این نمایشگاه در شهر آفتاب یکی از اقدامات بسیار ارزندهای بود که پایه گذاری شده و در سالهای آینده به صورت پربارتر ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: تعداد کشورهایی که نمایشگاه بینالمللی کتاب برگزار میکنند بسیار اندک است که از آن جمله میتوان به نمایشگاههای بینالمللی بولونیا، فرانکفورت و تهران اشاره کرد که به مساله کتاب و کتابخوانی توجه ویژهای دارند.
جنتی ادامه داد: اگر همه بپذیریم که کتاب در توسعه فرهنگی کشور تأثیر شایان توجهی دارد، برگزاری نمایشگاه کتاب و حوادث و اتفاقات در حاشیه آن از جمله تالارهای گفتوگو، بحث و تبادل نظر و … بهطور قطع میتواند در توسعه فرهنگی کشور مؤثر باشد که تاکنون نیز چنین بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید تاکید کرد: امسال بعد از سالیان طولانی از خانه به دوشی، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به جایگاه دائمی خود انتقال یافت.
وی تصریح کرد: انتقال نمایشگاه کتاب به محل نمایشگاه شهر آفتاب ثمره دو نکته بود که شامل عزم و اراده و همت عالی و هماهنگی، انسجام، همدلی و همفکری دستاندرکاران آن است.
جنتی گفت: در انتقال نمایشگاه دغدغههای بسیاری وجود داشت که نیاز به تصمیمگیری و جسارت داشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از جمعبندیهای خود به این نتیجه رسید که این انتقال به شهر آفتاب صورت گیرد و در کنار آن شهرداری تهران هم با جسارت تمام پذیرفت که این کار نیمه تمام را تکمیل کند.
وی افزود: همه ما شاهد بودیم که در مدت کمتر از ۴ ماه کاری که شاید در طول بیش از یک سال به طول میانجامید، با همت و تلاش شهرداری و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران این انتقال به شهر آفتاب به سرانجام رسید.
جنتی گفت: در تهران کارها و اقدامات عمرانی اساسی بسیاری داشتهایم که میتوان به تونل توحید، نیایش و … اشاره کرد ولی نمایشگاه شهر آفتاب جزو کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی است که برای حضور شخصیتهای خارجی و حتی از لحاظ نزدیکی به فرودگاه امام خمینی (ره) بسیار محل مناسبی است.
تسهیل امور فرهنگی در وزارت ارشاد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: امسال در بیست و نهمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بخش قابل توجهی از فعالیتها به تشکلهای نشر واگذار شد و امیدوارم در دو سال آینده مجموعه کارهای نمایشگاه به صنف مربوطه واگذار شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد سیاستگذاری فعالیت داشته باشد.
وی تصریح کرد: دولتهای قبل شعار واگذاری امور به اصناف را میدادند ولی عملاً اتفاقی در این مورد نمیافتاد، زیرا مقاومت در برابر تغییر همیشه وجود داشته است و امیدوارم این مقاومت را کم کنیم و طلیعه آن هم واگذاری نمایشگاه کتاب به تشکلهای مربوطه است.
پایان پیام