خانه » پیشنهاد سردبیر » میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کند
میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کند

میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کند

 

میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کنددبیر نهمین جشنواره طنز سوره معتقد است که هدف تشکیل جشنواره طنز سوره از ابتدا شناسایی، جذب و معرفی استعدادهای جوان بود و باید مدیران رسانه‌های دیداری و شنیداری اختتامیه جشنواره را آغازی برای صید استعدادهای طنز در نظر بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی ابوالفضل زرویی‌ نصرآباد دبیر نهمین جشنواره طنز سوره که بنای این جشنواره مربوط به دوران مدیریتی خود او در دفتر طنز حوزه هنری است، گفت: ابتدا در سال ۱۳۷۹ جشنواره طنز دانشجویان سراسر کشور راه‌اندازی شد و بعد جشنواره بین‌المللی طنز در سال ۱۳۸۲ طراحی و برگزار شد تا با رویکردی متفاوت در میان جشواره‌های دیگر فعالیت داشته باشد. علاوه بر آن دو جشنواره، امسال نهمین دوره جشنواره طنز سوره در حال شکل گیری و برگزاری است.

وی هدف تشکیل جشنواره طنز سوره را در ابتدا شناسایی، جذب و معرفی استعدادهای جوان به جامعه عنوان کرد و در این رابطه بیان داشت: واقعیت امر این است که این هدف اولیه، در حد شعار باقی مانده و آن طور که باید برای آن کاری نکرده‌ایم. وقتی افراد را شناسایی می‌کنیم باید توسط جراید، رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و هنری که بهره‌مندان اصلی این استعدادها هستند، برای آن‌ها برنامه‌ریزی شود و با تشکیل کلاس‌های آموزشی، مقدمات پیشرفت آن‌ها فراهم آید ولی عملاً در این زمینه هیچ کار مفیدی صورت نمی‌گیرد.

زرویی نصرآباد خاطرنشان کرد: طنزنویسان مستعد، نیاز به فضایی برای رشد دارند. علاوه بر فراهم آوردن امکان عرضه آثار طنزآوران مستعد، باید به بحث آموزش آن‌ها هم توجه شود تا پخته‌تر در بازار کار حاضر شوند. اختتامیه جشنواره، آغاز فصل صید استعدادهای طنز توسط مدیران جراید و رسانه‌های دیداری و شنیداری کشور است. ما در این جشنواره نهایت تلاش خود را به کار می‌بریم تا این هنرمندان جوان را به رسانه‌ها و مدیران فرهنگی و هنری کشور معرفی کنیم.

شاعر کتاب مجموعه شعر طنز «رفوزه‌ها» خلاقیت را یکی مهم‌ترین عوامل کسب امتیاز در این جشنواره دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین ملاک‌های انتخاب آثار برتر در این جشنواره، نوع نگرش هنرمندان به موضوعات است. نوآوری، خلاقیت و پرهیز از مضامین تکراری از نکاتی است که از داوران خواهیم خواست تا نسبت بدان‌ها توجه و التفات ویژه داشته باشند.

زرویی نصرآباد برگزاری برنامه‌ها و محافلی با رویکرد آموزشی را در حوزه هنری مفید خواند و گفت: این برنامه‌ها می‌تواند در پخته‌تر شدن آثار و نشان دادن نقطه ضعف‌های هنرمندان جوان بسیار کارآمد باشد. برگزاری شب شعرها و جلساتی با محوریت آموزشی می‌تواند هنرمند را به سمت هر چه بهتر شدن سوق دهد و باید با فراهم کردن مشوق‌هایی مقدمات پیشرفت این جوان‌ها را فراهم آورد.

دبیر هنری نهمین دوره جشنواره طنز سوره معتقد است تصور شرکت کردن در جشنواره‌ها برای کسب مقام یا جایزه، باید جای خود را به آینده نگری و پیشرفت دهد.

زرویی نصرآباد گفت:  کسانی در عرصه فرهنگ و هنر موفق‌ترند که حرفی برای گفتن داشته باشند. باید با مطالعه بیشتر و اندیشه و نگاه نو آثار موفقی تولید کرد.

میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کند

وی ادامه داد: نشان دادن نمونه‌های موفقی از آثار به هنرمندان توسط مسئولان جشنواره و برگزاری کارگاه‌های آموزشی می‌تواند الگو و چراغ راهی برای طی کردن مراتب پیشرفت باشد. نکته‌ای که بیش از پیش باید به آن توجه کرد این است که بعد از جشنواره‌ها هم باید برگزیدگان را حمایت کرد و نباید آن‌ها را به حال خود واگذاشت.

زرویی نصرآباد تفکیک میان جشنواره و مسابقه به معنای واقعی کلمه را یکی از راه‌های شناخت و تبیین هدف دانست و گفت: در کشور سالانه جشنواره‌های بسیاری برگزار می‌شود که  بیشتر مسابقه‌اند. در جشنواره باید اهداف درازمدت داشت و با توجه به نقشه راه برنامه‌ریزی کرد. وی رویکرد جدید انتشار مطالب طنز در رسانه‌های اجتماعی را خوب ارزیابی کرد و در این زمینه اظهار داشت: مردم ما هنوز با مفهوم رسانه به معنای واقعی آشنا نیستند و نمی‌دانند که غالب رسانه‌ها اعم از واقعی و مجازی، محل طرح و مرجع مطالب جدی و علمی نیستند و این بیشتر به خاطر ماهیت رسانه و ابزار انتقال دهنده است.

میان‌مایگی و کم‌سوادی طنز کشور را تهدید می‌کند

نویسنده کتاب «خاطرات پروفسور حسنعلی‌خان مستوفی» احساس بی نیازی از مطالعه و بسنده کردن به اطلاعات فضاها و شبکه‌های مجازی را که در میان بعضی از هنرمندان باب شده است، آفتی خواند که باید کنار گذاشته شود و تصریح کرد: احساس بی‌نیازی از مطالعه، باعث می‌شود تا از دانش معاصران و تجارب گذشتگان بی‌نصیب بمانیم. بهتر است با افزایش مطالعه مفید یا دست کم با شرکت در کلاس‌هایی که به همت بسیاری از نهادهای فرهنگی و هنری برگزار می‌شود، خود را به روز نگاه داریم. یکی از بزرگ‌ترین آفاتی که استعدادهای درخشان طنز امروز ما را تهدید می‌کند، میان‌مایگی و کم‌سوادی است.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید