خانه » پیشنهاد سردبیر » مشاهده جغد طلایی در هرمزگان

مشاهده جغد طلایی در هرمزگان

برای نخستین‌بار، گونه «جغد طلایی» در استان هرمزگان مشاهده و ثبت شد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، دوربین‌های تله‌ای که برای عکس‌برداری از گونه‌های پستانداران در زیستگاه‌های شمال شهرستان بندرلنگه کارگذاری شده‌بودند، این‌بار حضور پرنده‌ای را ثبت کردند که تاکنون در استان هرمزگان مشاهده نشده بود.

این دوربین‌ها در یکی از آبشخورهای این منطقه، از یک جغد طلایی عکس‌برداری کردند. این پرنده تاکنون تنها سه‌بار در ایران مشاهده شده بود که با این ثبت، چهارمین مشاهده این گونه جغد نیز رقم خورد.

نخستین مشاهده این پرنده مربوط به مشهد بوده و پس از آن دو بار در شهرستان جم استان بوشهر و «کلوت سرخابی» در نزدیکی شهرستان مهریز استان یزد مشاهده شده است.

محلی که این پرنده مشاهده شده، منطقه‌ای در شمال شهرستان بندرلنگه در غرب استان هرمزگان است. این منطقه یکی از زیستگاه‌های مهم گوسفند وحشی لارستان است که توسط مردم محلی، موسسه حیات وحش میراث پارسیان و تشکل‌های زیست‌محیطی محلی و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان تحت حفاظت قرار دارد. این دوربین‌گذاری نیز با هدف مطالعه و حفاظت زیستگاه گوسفند وحشی لارستان که کوچکترین زیرگونه گوسفندهای وحشی جهان است انجام شده بود.

جغد طلایی با نام علمی Strix butleri جثه‌ای نسبتا کوچک دارد و چشمان آن زرد نارنجی دیده می‌شوند. سر این پرنده نسبتا گرد و در حالت پرواز شبیه جغد جنگلی است. صفحه صورت نیز سفید چرکی با نوار تیره‌ای در وسط پیشانی است با زیر تنه‌ای به رنگ سفید نخودی با رنگ نامشخص گل اخرایی و روتنه و بال‌ها شبیه جغد جنگلی است و روی دم و بالای آن رگه‌های کمرنگ طلایی دیده می‌شود. این پرنده، شب‌ها فعال است و زیستگاه اصلی آن را مناطق بیابانی تشکیل می‌دهند.

نکته جالب درباره دو مشاهده اخیر این پرنده آن است که هر دو مشاهده در استان یزد و هرمزگان در مناطقی انجام شده که خارج از مناطق حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط‌زیست بوده‌اند و با مشارکت جامعه محلی و ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها حفاظت می‌شده‌اند. از طرف دیگر هر دو مشاهده نیز توسط دوربین‌های تله‌ای به ثبت رسیده‌اند.

دوربین­های تله­ای با ورودشان به عرصه مطالعات حیات­وحش، کمک‌های فراوانی به متخصصان کرده­اند. بررسی گونه‌هایی که مشاهده مستقیم آنها دشوار است، بررسی رفتار برخی گونه­ها و ثبت حضور گونه‌های مختلف در یک منطقه از جمله اطلاعاتی است که به وسیله­ دوربین‌های تله‌ای به دست می‌آیند و در برنامه‌ریزی‌های حفاظت از گونه‌ها و زیستگاه‌ها نقشی حیاتی دارند.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید