معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: توجه به حفظ محیط زیست رویکردی جهانی است طوریکه توافق پاریس طی یکسال عملیاتی و اجرایی شد و جمهوری اسلامی ایران نیز به زودی به این توافق میپیوندد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، معصومه ابتکار درنشست شورای اداری استان بوشهر افزود: توافق پاریس دو رویکرد حفظ محیط زیستی دارد که جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای و تغییر اقلیم از محورهای این توافق است.
وی تصریح کرد: افزایش دما، اقتصاد، کشاورزی، منابع طبیعی، آب، خاک و صنعت را تحت تاثیرقرار میدهند که مقابله با این روند یک تکلیف ملی و جهانی است.
ابتکار اظهار کرد: سازگاری و تاب آوری جوامع با واقعیتها بهعنوان یک ضرورت از دیگر محورهای توافق پاریس است.
وی یادآورشد: دولت یازدهم افزون بر موفقیت در عرصههای ملی و بین المللی از جمله برجام، به حفظ محیط زیست نیز توجه جدی دارد.
ابتکار گفت: در همین راستا نخستین جلسه هیات دولت در مورد احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافت و رئیس جمهوری نیز همواره برحفظ محیط زیست تاکید و در دیدار اخیر با استانداران نیز اعلام کردند ‘اگر بحث محیط زیست بیش از این مستحب بود در شرایط کنونی از واجبترین واجبها به شمار میرود’.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نگاه ویژه رئیس جمهوری به مسائل محیط زیست نشأت گرفته از شناخت دقیق دولت از بحرانهای پیش روی کشور در حوزه محیط زیست است.
وی با اشاره به تاکید رهبرمعظم انقلاب به موضوع محیط زیست و تبیین این امر در سیاستهای کلی ابلاغی اظهارکرد: باید تمهیدات لازم به گونهای انجام شود تا از فرصت موجود ضمن جبران مافات گذشته محیط زیست از خسارتهای غیرقابل جبران این بخش نیز جلوگیری شود.
ابتکار گفت: اگر بخواهیم سیاستهای اقتصاد مقاومتی به مفهوم واقعی اقتصاد تاب آور شود لاجرم توجه به حفظ محیط زیست نیز باید به جد مورد تاکید قرار گیرد که تحقق این امر نیازمند نگاه علمی، دانش پایه و استفاده از تجارب ملی و بین المللی در زمینه محیط زیست است.
وی تصریح کرد: برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به حفظ محیط زیست دارد و در بودجه سال ۹۶ نیز به چهار محور اصلی آب، فاضلاب، محیط زیست و ریل بهعنوان حمل و نقل سبز اهتمام ویژهای شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بوشهر ظرفیتهای مختلف زیست محیطی دارد که بهره برداری پایدار از این ظرفیتها در گرو برنامه ریزی جامع مبتنی بر آمایش سرزمینی، مکان یابی و ارزیابیهای زیست محیطی است.
ابتکار با اشاره به حساسیت دولت به شاخصهای مختلف سلامت افزود: بیش از ۳۰ درصد بیماریها منشاء زیست محیطی دارد برهمین اساس دولت در زمینه آلودگیها و توجه به هوای پاک اهتمام ویژهای دارد.
وی گفت: در همین راستا جمهوری اسلامی ایران پرچم دار جلب اهتمام سازمان ملل در زمینه مقابله با گرد و غبار شناخته شده است.
ابتکار افزود: دریا و سواحل فقط بهعنوان یک منبع شیلاتی نیست بلکه باید برنامه ریزیها برای بهره برداری از ظرفیتهای طبیعی و اقتصادی از این ظرفیت به گونهای باشد که منتهی به آسیب محیط زیست نشود.
وی تصریح کرد: در همین راستا توجه به مطالعات و ارزیابی زیست محیطی برای طرحهایی که در سواحل خلیج فارس اجرا میشود یک الزام است.
ابتکار یادآورشد: توجه به فرهنگ سازی و آموزش حفظ محیط زیست نیز از اولویتهای این سازمان است در همین راستا آئین نامهای بین وزارتخانههای آموزش و پرورش، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست امضا و ابلاغ شده است که مشارکت دانش آموزان ۱۰۶ هزار مدرسه در موضوعهای محیط زیستی جلب میشود.
وی بیان کرد: لایحه هوای پاک دو سال در مجلس شورای اسلامی معطل مانده بود که با همت دکتر لاریجانی مرحله شور دوم آن به پایان رسیده و امید است به زودی درصحن علنی مجلس مطرح شود.
معاون رئیس جمهوری گفت: جلوگیری از آلودگیهای صنعتی، مدیریت انرژی، اصلاح الگوهای مدیریتی، توجه به حقوق مردم، کاهش آلودگیهای صوتی و دیگر موضوعهای زیست محیطی در لایحه هوای پاک پیشبینی شده است.
ابتکار با قدردانی از قوه قضائیه برای مقابله با متخلفان زیست محیطی افزود: با همکاری دستگاه قضا فرایندهای رسیدگی به متخلفان زیست محیطی کاهش و فضا برای کسانی که به حفظ محیط زیست و سلامت مردم بی توجهی کنند ناامن شده است.
وی یادآور شد: حفظ محیط زیست نیازمند همکاری بین بخشی است اما دولت با اهتمام به این مقوله اعتبار سازمان حفاظت محیط زیست را در سالجاری ۱۳۳درصد افزایش داده است.
ابتکار افزود: در بودجه سال ۹۶ نیز برای کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست اهتمام ویژهای شده است که تحقق این موضوع نیازمند نگاه حمایتی نمایندگان و تصویب مجلس است.
پایان پیام