پایان ظرفیت جمعیتی و صنعتی تهران

پایان ظرفیت جمعیتی و صنعتی تهران

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ظرفیت بارگذاری جمعیت و صنعت در تهران سال‌ها است که به پایان رسیده و ادامه فشار برای بارگذاری صنعتی و جمعیتی در تهران می‌تواند منجر به چالش‌های بزرگ‌تر محیط زیستی شود.

به گزارش پایگاه خبری گلونی سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه بررسی پیشنهاد‌ها برای ساماندهی صنایع غیرمجاز استان‌های تهران و البرز که با حضور معاونان و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت عصر سه شنبه در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با بیان اینکه عدم مدیریت صحیح و نظارت کافی بر فعالیت معادن، منجر به ایجاد چالش‌های مهمی در حوزه محیط زیست و ایمنی شده است، گفت: از این رو، تصمیم‌گیری و اقدام سریع برای رفع مشکلات ایجاد شده، ضروری است.

متصدی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین منابع آلودگی هوا تهران، معادن شن و ماسه در تهران و البرز است، افزود: ضروری است موضوع ساماندهی واحدهای شن و ماسه در قالب کارگروهی مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت با مسئولیت این وزارتخانه دنبال شود.

 وی خاطرنشان کرد: همچنین ضروری است به منظور جلوگیری از روند رو به فزونی چالش‌های محیط زیستی ناشی از فعالیت واحدهای شن و ماسه، از صدور هر گونه مجوز برای واحد شن و ماسه آبرفتی و رودخانه‌ای در تهران و البرز جلوگیری شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از درخواست‌های سازمان حفاظت محیط زیست را ممنوعیت فعالیت معادن کوهی در حریم شهر عنوان کرد و گفت: می‌توان این موضوعی را در نشستی مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی بررسی کرد.

متصدی همچنین خواستار تعطیلی واحدهایی شد که مجوز آن‌ها به لحاظ زمانی یا میزان برداشت به پایان رسیده یا به طور کلی فاقد مجوز هستند.

پایان ظرفیت جمعیتی و صنعتی تهران

وی خاطرنشان کرد: معادن به لحاظ قانونی باید پس از اتمام فعالیت، مناطق را به شکل اولیه بازگردانند و این موضوع به لحاظ ارزش منظر بسیار دارای اهمیت است و از این رو باید با جدیت مورد پیگیری و اجرا قرار گیرد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نامه‌نگاری صورت گرفته با معاون اول رئیس جمهور برای ساماندهی صنایع و شهرک‌های صنعتی و مجتمع‌های سکونتی و عدم بارگذاری جدید در تهران و حاشیه آن، گفت: ظرفیت بارگذاری جمعیت و صنعت در تهران سال‌ها است که به پایان رسیده و ادامه فشار برای بارگذاری صنعتی و جمعیتی در تهران می‌تواند منجر به چالش‌های بزرگ‌تر محیط زیستی شود.

با وجود شهرک‌های صنعتی، تعریف پهنه صنعتی معنا ندارد

افشار فتح الهی معاون امور صنایع استان تهران وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برخی چالش‌های موجود در حوزه ساماندهی صنایع، گفت: یکی از چالش‌های مهم تعریف پهنه صنعتی در طرح‌های توسعه‌ای شهرداری برای شهرستان‌های استان تهران به رغم تعریف و وجود شهرک‌های صنعتی برای ساماندهی صنایع است.

وی با بیان اینکه به دلیل بی‌توجهی و غفلت صورت گرفته در دوره‌ای، هم اکنون با چالش‌های بزرگی در حوزه صنایع مواجه هستیم، اظهار کرد: به طور نمونه کمتر از ۲ درصد واحدهای صنعتی پردیس دارای مجوز فعالیت هستند.

فتح الهی گام نخست در ساماندهی صنایع را ایجاد محدودیت برای صدور مجوز فعالیت صنایع جدید در تهران و البرز دانست و افزود: اما پرسش مهم این است که با صنایع فاقد مجوز گذشته چه باید کرد.

مهم‌ترین نگرانی در حوزه صنایع، نحوه ساماندهی صنایع غیر مجاز است

بنابراین گزارش، ناصر مهردادی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با ارائه آمار و گزارش پایش ضربتی صنایع و معادن آلاینده در تهران، گفت: ایجاد آلودگی صوتی، ایجاد آلودگی در آب‌های سطحی و زیرزمینی، انتشار ذرات گرد و غبار در هوا، خسارت به فضای سبز، افزایش سیل خیز بودن مناطق تنها برخی از آثار عملکرد نامناسب معادن است.

وی با اشاره به نقش معادن شن و ماسه در تولید آلودگی هوا و گرد و غبار یا انتشار ذرات، اظهار کرد: بی‌توجهی معادن شن و ماسه به شاخص‌ها و استانداردهای محیط زیستی در هفت نقطه از فعالیت آن‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات محیط زیستی شود و از این رو، افزایش نظارت بر نحوه فعالیت این معادن بسیار ضروری است.

مهردادی ضمن بیان این موضوع که آلودگی آب‌های زیرزمینی و سطحی، مرگ خاموش انسان‌ها را در به دنبال دارد، افزود: تشکیل کارگروه ساماندهی صنایع معدنی، انجام مطالعات زیست محیطی در نقاط دارای پتانسیل معادن، انجام مطالعات رانش زمین با توجه به عمق برداشت برخی معادن که بیش از ۷۰ متر است، ممنوعیت در صدور هر گونه مجوز جدید برای فعالیت معادن در شهرستان‌های قدس و پاکدشت تهران، ایجاد کمربند سبز حاشیه معادن و فضای سبز مشجر، ابطال مجوز واحدهای فاقد استانداردهای محیط زیستی، ابطال مجوز واحدهایی که بیش از حد مجاز برداشت کرده‌اند برخی از پیشنهاد‌ها برای ساماندهی معادن است.

پایان ظرفیت جمعیتی و صنعتی تهران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اشاره‌ای هم به پایش حدود هزار صنعت در تهران داشت و گفت: مهم‌ترین نگرانی و دغدغه در حوزه صنایع، نحوه ساماندهی صنایع غیر مجاز است.

رویکرد وزارت صنعت و معدن باید به سمت صدور مجوز برای معادن کوهی برود

در ادامه، حسین محمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز ضمن انتقاد از ادامه روند صدور مجوز برای برداشت و استخراج از معادن در فاصله بسیار کم به مناطق مسکونی، گفت: حریم شهر‌ها، ذخایر سرزمینی هستند که باید برای حفظ محیط زیست و حقوق نسل‌های آینده باقی بمانند.

وی ضمن تاکید بر این موضوع که رویکرد وزارت صنعت و معدن باید به سمت صدور مجوز برای معادن کوهی آن هم در خارج از شهر‌ها برود، تصریح کرد: هیچ یک از معادن شن و ماسه آبرفتی در تهران و البرز دارای مجوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست زیرا تا پیش از سال ۹۲ این مجوز‌ها توسط دفا‌تر فنی استانداری‌ها صادر می‌شد و در حال حاضر نیز به دلیل حقوق مکتسبه ایجاد شده، امکان برخورد با این معادن وجود ندارد.

محمدی خاطرنشان کرد: آمایش سرزمینی و تعیین محدودیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری برای شهر‌ها بسیار هوشمندانه بود اما متاسفانه نادیده گرفته شد و در نتیجه شاهد مشکلات کنونی در کلانشهر‌ها هستیم.

وی خواستار پیگیری برای اجرای قانون نوسازی صنایع شد و افزود: اجرای این قانون می‌تواند تا حدود زیادی منجر به رفع چالش‌های کنونی شود.

گفتنی است، مقرر شد طی جلسه دو هفته آینده سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیشنهادهای این وزارتخانه برای ساماندهی صنایع غیرمجاز استان‌های البرز و تهران مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

برای خواندن مطالب دیگر می‌توانید به سایت گلونی مراجعه کنید.

ویدیوهایی درباره این موضوع در آپارات گلونی ببینید.

پایان پیام

کد خبر : 30993 ساعت خبر : 2:13 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=30993
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات