اعلام جزییات بخش دارالفنون جشنواره جهانی فجر

مدیر بخش دارالفنون سی‌وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر با تشریح جزییات برگزاری این بخش از سه برابر شدن میزان استقبال متقاضیان “دارالفنون” خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، مازیار میری گفت: سال گذشته بنا به تصمیم رضا میرکریمی، دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر و بر اساس اهداف تازه و بلندمدت جشنواره که تبدیل جشنواره جهانی به یک قطب مهم فرهنگی در منطقه است، قرار بر این شد تا در این رویداد به آموزش و نگاه آکادمیک به سینما توجه ویژه شود. برهمین اساس دارالفنون شکل گرفت و تلاش کردیم این بخش به یک اردوی استعدادیابی تبدیل شود و فیلمسازان مستعد و جوان را در منطقه شناسایی کنیم که سال گذشته دارالفنون در دور اول برگزاری با استقبال و بازخوردهای بسیار خوبی مواجه شد.

او ادامه داد: با توجه به آنکه بلافاصله پس از پایان جشنواره دبیرخانه دائمی تشکیل شد و کار جشنواره سی‌وپنجم را آغاز کردیم، برآن شدیم تا به سرعت نقاط قوت و ضعف این بخش را بررسی کنیم. البته به دلیل منحصر به فرد بودن ایده دارالفنون در منطقه، نمونه‌های مشابه در جشنواره های بزرگی چون برلین، ونیز و پوسان را بررسی و آنالیز کردیم. همچنین یک شورای علمی متشکل از آقایان دکتر شهاب الدین عادل، دکتر شهاب اسفندیاری و دکتر باقر قهرمانی تشکیل و از آنها خواسته شد تا به عنوان هیات علمی این شورا مشغول به کار شوند. ضمن آنکه قرار شد مشاورین جشنواره در سال گذشته به عنوان کارشناسان آشنا به سینمای کشورهای منطقه و کشورهای دیگر جهان، امسال برای برگزاری هرچه بهتر دومین دوره دارالفنون نیز به ما کمک کنند.

وی با اشاره به کمک‌های نادر طالب‌زاده در حوزه فلسطین و لبنان، دکتر لاله در حوزه ترکیه و گلپریان در بخش ژاپن و کره گفت: امسال از سینماگران متخصص و استادان مطرحی از سراسر جهان دعوت کرده‌ایم تا در دارالفنون تدریس کنند. همچنین با نظر و تاکید دکتر ایوبی رئیس سازمان سینمایی، امسال تلاش کردیم آشنایی با سینمای ایران به عنوان یک ماده درسی در کنار این آموزش‌های تخصصی دیده شود و بتوانیم بیشترین استفاده فرهنگی را از حضور استادان و شرکت کنندگان خارجی در این رویداد، ببریم.

میری افزود: ازهمان دوره قبل می‌دانستیم امسال استقبال بیشتری از دارالفنون مخصوصا در کشورهای منطقه خواهد شد، به همین دلیل به شناسایی مناطقی که به صورت آکادمیک سینما تدریس می‌کنند پرداختیم و برای هر منطقه سهمیه‌ای در نظر گرفتیم.

وی ادامه داد: اما تغییری که امسال نسبت به سال گذشته داریم این است که پس از سهمیه‌بندی و اعلام افراد از سوی این آکادمی‌ها، هیئت انتخاب به اتفاق برخی از مدیران جشنواره این افراد را گزینش می‌کنند. این افراد حتما باید رزومه و مدرک تحصیلی مرتبط با سینما داشته و نسبت به هم دارای شرایط یکسانی باشند.

کارگردان فیلم «حوض نقاشی» با اشاره به اینکه به دلیل حجم بالای ثبت نام ظرف چند روز آینده سایت بسته خواهد شد، افزود: امسال نسبت به سال گذشته با استقبال چشمگیر کشورهای دیگر مواجه شدیم. در سال گذشته فقط ۱۰ کشور تقاضای شرکت در دارالفنون را داشتند در حالی که این میزان امسال ۳ برابر شده و بیش از ۳۰ کشور برای شرکت در این دوره از دارالفنون ثبت نام کرده‌اند.

مدیر بخش دارالفنون جشنواره جهانی فیلم فجر ادامه داد: جدا از کشورهای منطقه مانند فلسطین و لبنان که سهم بیشتری برایشان در نظرگرفتیم و نگاه ویژه‌ای به آن‌ها داریم کشورهایی از آسیای دور مانند چین، ژاپن، کره، هند، مالزی، نپال، اندونزی، مراکش، بوتان و….همچنین چندین کشور اروپایی مانند یونان، ایرلند، روسیه، هلند، بوسنی، مونته نگرو، صربستان، بلژیک و…تقاضای شرکت در دارالفنون را داشته‌اند. همچنین بیشترین تقاضاهای رسیده دراین دوره از کشورهای روسیه، ترکیه، هلند و صربستان بوده است.

او متذکر شد: با توجه به استقبال زیاد کشورهای دیگر، همچنان نگاه ویژه دبیر و مدیران جشنواره به شهرهای مختلف و دورافتاده ایران است که جوانان مستعدی دارند اما شرایط تحصیل سینمایی برای آنها مهیا نیست.

میری با اشاره به این که امسال کلاس‌های دارالفنون دو روز زودتر از آغاز رسمی جشنواره جهانی فیلم فجر شروع می‌شود و دو روز قبل از پایان رسمی جشنواره به اتمام می‌رسد گفت: تغییر دیگری که امسال نسبت به سال گذشته داریم این است که پس از انتخاب و اعلام ۱۱۰ نفر منتخب برای شرکت در کلاس‌ها، به آن‌ها کار کلاسی خواهیم داد. یعنی این افراد قبل از ورود به دارالفنون و شرکت در کلاس‌ها باید بر اساس پنج موضوعی که به آن‌ها اعلام شده با یک طرح و ایده وارد کلاس شوند.

پایان پیام

کد خبر : 36721 ساعت خبر : 2:56 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=36721
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات