عوامل رشد جلبک ها و آلودگی این روزهای رودخانه دز تشریح شد
دزفول- رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول عوامل رشد جلبک ها و آلودگی این روزهای رودخانه دز را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، فرهاد قلی نژاد پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز در سالن جلسات فرمانداری دزفول، اظهار کرد: رودخانه دز درواقع شاهرگ حیات زیست محیطی شمال خوزستان محسوب می شود ضمن اینکه رودخانه کارون نیز از نظر دبی و کیفیت مدیون رودخانه دز است.
وی با اشاره به نگرانی ها و اعتراض شهروندان و دوستداران محیط زیست دزفول نسبت به وضع این روزهای رودخانه، افزود: این نگرانی بسیار ارزشمند است اما باید گفت خوشبختانه هنوز برای رودخانه دز دیر نشده است و اگر همت ها بیشتر شود، می توانیم این معضل را مدیریت کنیم.
قلی نژاد با انتقاد از عدم دعوت اعضای کارگروه رودخانه دز در جلسات استانی کارگروه کارون گفت: این شورا باید کارگروه دز را به عنوان زیرمجموعه مهم خود جدی بگیرد اما متاسفانه تاکنون در هیچ جلسه ای از کارگروه رودخانه کارون از ما دعوت به عمل نیامده است.
رئیس حفاظت محیط زیست دزفول عنوان کرد: با توجه به ورود فاضلاب ها از بالادست رودخانه در استان لرستان و انتقال سرشاخه های دز به این استان مقرر کرده ایم تا جلسه ای در خصوص پایش و کنترل وضعیت رودخانه با این استان نیز برگزار کنیم.
عوامل رشد جلبک ها و آلودگی این روزهای رودخانه دز تشریح شد
قلی نژاد همچنین عنوان کرد: پس از استقرار آزمایشگاه آب و فاضلاب، ماهانه در ۱۷ ایستگاه رودخانه، سنجش فیزیکی و شیمیایی صورت می گیرد. روز گذشته نیز یک سری سنجش های میکروبی را در سطح نقاط مختلف رودخانه به ویژه مبادی های فاضلاب آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه اکثر نقاط رودخانه از نظر آلودگی زیست محیطی شاخص های خوبی داشته است، تصریح کرد: در این بین، دو ورودی فاضلاب از سمت پارک میلاد و گاومیش آباد شرقی دارای شاخص متوسط هستند.
قلی نژاد در ادامه گفت: در حال حاضر فاضلاب های زیباشهر، چم گلک، تیپ ۲۹۲ زرهی، فاضلاب کوی حافظ، فاضلاب ناشی از پارک ساحلی ولیعصر، فاضلاب روستایی گاومیش آباد غربی، فاضلاب صنعتی کاغذ پارس هفت تپه و فاضلاب شهری از ایستگاه پمپاژ شرق به رودخانه دز ریخته می شود هر چند پس از احداث شبکه فاضلاب درصد زیادی از فاضلاب های شهری به این شبکه هدایت و منتقل شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با بیان اینکه بخشی از پسماندهای بالادست لرستان وارد رودخانه شده و درپشت سد دز انباشت می شوند، افزود: این زباله ها را به راحتی و با قایق نمی توان به طور کامل جمع آوری کرد ضمن اینکه عمده این زباله ها از روستاهای شهر درود واقع در بالادست رودخانه دز یعنی رود سزار هستند.
قلی نژاد همچنین تصریح کرد: چند ماه پیش نیز تمام رستوران ها را مجاب کردیم تا فاضلاب خود را به شبکه فاضلاب شهری منتقل کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول همچنین با اشاره به معضل رشد جلبک در رودخانه دز گفت: ورود فاضلاب های خانگی، کاهش دبی رودخانه دز، کاهش سرعت جریان آب و رسوب گذاری کف رودخانه از جمله دلایل اصلی رشد جلبک ها و ایجاداین وضعیت نگران کننده و زشت در رودخانه دز است.
عوامل رشد جلبک ها و آلودگی این روزهای رودخانه دز تشریح شد
قلی نژاد در ادامه مهمترین راهکارها برای رفع مشکلات و معضلات رودخانه دز را ساماندهی فاضلاب کوی زیباشهر توسط شرکت آب و فاضلاب، ساماندهی فاضلاب شهر چم گلک، هدایت فاضلاب کوی حافظ و ورودی های پارک ولیعصر به شبکه فاضلاب شهری دزفول، جلوگیری از ورود فاضلاب ایستگاه پمپاژ شرق (گاومیش آباد) توسط آبفا ، پاکسازی و لایروبی مناطق بحرانی رشد جلبکها توسط شهرداری و امور آب، جمع آوری پل شناور و اقدامات فوری بازسازی توسط شهرداری، رهاسازی دبی خروجی مطابق حق آبه رودخانه دز توسط سازمان آب و برق خوزستان و تعمیر و راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب تیپ ۲۹۲ زرهی برشمرد.
وی خواستار اهتمام ویژه مسئولان استان به رودخانه دز و همت و همکاری مدیران سازمان های مختلف شهرستان برای حفظ و نجات این رودخانه از آسیب ها و بحران ها شد.
، طی روزهای گذشته کاهش محسوس دبی رودخانه دز موجب شده که بخش هایی از این رودخانه به ویژه در پائین دست پل باستانی و اطراف پل شناور با رشد قابل توجه جلبک ها و خزه ها به تالاب تبدیل شده و قسمت هایی از آن نیز خشک و محل انباشت زباله شود که این موضوع موجب نگرانی و اعتراض شهروندان و فعالان محیط زیست شهرستان در فضای مجازی و به شکل های مختلف شده است.
عضو اینستاگرام گلونی شوید و اخبار روز ایران و جهان را دنبال کنید.
پایان پیام