انواع غذاهای محلی گیلان

انواع غذاهای محلی گیلان

به گزارش پایگاه خبری گلونی، خوراک در گیلان تنوع بسیار زیادی دارد. که در چهار بخش به معرفی غذاهای محلی گیلان می‌پردازیم.

انواع غذاهای محلی گیلان

آبکی‌

گوشت‌ قطعه‌ قطعه‌ شده‌ را گویند که‌ با روغن‌ و آلوچه‌ ترش‌ و نعناع‌ و جعفری‌ خرد شده‌پخته‌ شود و روی‌ آنها قیمه‌ و کشک‌ بریزند.

آلومسما

ترکیبی‌ است‌ از گوشت‌ با مرغ‌ پخته‌ و پیاز سرخ‌ شده‌ با روغن‌ و شکر و آلوی‌ خراسانی‌که‌ در بادیه‌ جوشانده‌ شود.

اناربیج‌

گوشت‌ و پیاز چرخ‌ شده‌ را با آرد مخلوط‌ نموده‌، کوفته‌ می‌کنند. بعد آنرا سرخ‌ کرده‌ وگردوی‌ ساییده‌ شده‌ را با آب‌ انار و سبزی‌ سرخ‌ شده‌ می‌جوشانند و قدری‌ نمک‌ و فلفل‌ و گلپر به‌ آن‌ می‌افزایند.

انار دانه‌ مسما

ترکیبی‌ است‌ از گوشت‌ مرغ‌ پخته‌ و پیاز سرخ‌ شده‌ و دانه‌های‌ انار ملس‌ ـ ترکیب‌ مزبوررا به‌ نام‌ «ساچمه‌ قاتوق‌» نیز می‌نامند.

باقلاقاتوق‌

نام‌ باقلی‌ پوست‌ کنده‌ مازندرانی‌ یا لوبیای‌ پوست‌ کنده‌ گیلان‌ معروف‌ به‌ «پاچ‌ باقلا»است‌. با روغن‌ و تخم‌ مرغ‌ و نمک‌ و فلفل‌ و شَوِد (نوعی‌ سبزی‌) و سیر که‌ بطور مخلوط‌ پخته‌ شده‌ باشد.

بورانی‌

بادنجان‌ یا کدوی‌ سرخ‌ شده‌ و یا لبوی‌ پخته‌ را گویند که‌ از یک‌ طبقه‌ ماست‌ یا کشک‌ باکمی‌ سیر لِه‌ شده‌ پوشیده‌ باشد.

بِه‌ قرمه‌

گوشت‌ را قطعه‌ قطعه‌ کرده‌ با آب‌ می‌پزند، بعد پیاز سرخ‌ شده‌ و بِه‌ قاچ‌ قاچ‌ شده‌ را به‌ آن‌می‌افزایند و این‌ مجموع‌ را می‌جوشانند و کمی‌ شکر به‌ آن‌ می‌زنند.

بینه‌ قرمه‌

مخلوطی‌ است‌ از نعناع‌ خشک‌ با پیاز و گوشت‌ سرخ‌ شده‌ با روغن‌، بضمیمه‌­ی آبغوره‌ وشکر.

پنیر ابیج‌

نام‌ پنیر رنده‌ شده‌ است‌ با شَوِد و تخم‌مرغ‌ و کره‌ که‌ بطور خفیف‌ در تابه‌ سرخ‌ شود.

پنیر برشته‌

پنیر تازه‌ را که‌ با روغن‌ سرخ‌ شود و تخم‌مرغ‌ داخل‌ آن‌ بشکنند، پنیر برشته‌ می‌نامند.

تازه‌ کباب‌

جوجه‌ سرخ‌ با روغن‌ و پخته‌ شده‌ با آبغوره‌ یا لیموترش‌ و سیب‌ زمینی‌ حلقوی‌.

ترش‌ کباب‌

نام‌ جوجه‌ پخته‌ شده‌ با روغن‌ و ادویه‌ و آب‌ نارنج‌ یا غوره‌ است‌.

ترش‌ تره‌

مرکب‌ است‌ از سبزی‌ همه‌ جور منهای‌ شنبلیله‌ با تخم‌مرغ‌ و سیر و آب‌ غوره‌ که‌ مجموعاًپخته‌ شده‌ باشد.

تله‌ کوته‌ غراب‌

سبزی‌ (اسفناج‌ ـ چغندر ـ گشنیز ـ ترش‌ واش‌ و سیر) را چرخ‌ کرده‌ و با روغن‌ سرخ‌می‌کنند و این‌ مجموع‌ را در ظرفی‌ که‌ حاوی‌ جوجه‌ مرغ‌ سرخ‌ شده‌ است‌ با کمی‌ آب‌ و آب‌ غوره‌ و نمک‌ و فلفل‌ داخل‌ می‌کنند، تا بجوشد و کمی‌ جوشید، تخم‌مرغ‌ را درداخل‌ آن‌ می‌شکنند (تله‌ کوته‌ به‌ معنی‌ خروس‌ و غراب‌ مخفف‌ آب‌ غوره‌ است‌).

ترش‌ شامی‌

پیاز و گوشت‌ کوبیده‌ شده‌ را با تخم‌مرغ‌ و نمک‌ و فلفل‌ بشکل‌ شامی‌ (گرد) درمی‌آورند و پس‌ از سرخ‌ کردن‌ به‌ آن‌ آبغوره‌ یا نارنج‌ زده‌ و می‌پزند.

جعفری قرمه‌

نام‌ سبزی‌ (جعفری‌) کوبیده‌ شده‌ است‌ که‌ با گوشت‌ و روغن‌ و لوبیای‌ قرمز یا سفید یاچشم‌ بلبلی‌ پخته‌ شود.

چغرتمه‌

مرغ‌ را می‌پزند و پیاز را سرخ‌ نموده‌، چند تخم‌مرغ‌ در آن‌ می‌شکنند، کمی‌ نمک‌ وادویه‌ در آن‌ ریخته‌ میان‌ کماجدان‌ گذاشته‌، می‌جوشانند و پس‌ از آنکه‌ خوب‌ پخته‌ شد، از روی‌ آتش‌ برمی‌دارند.

پایان پیام

کد خبر : 101918 ساعت خبر : 8:38 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=101918
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات