انجیر سیاه لرستان محصولی که کسی آن را به نام لرستان نمی‌شناسد

انجیر سیاه لرستان محصولی که کسی آن را به نام لرستان نمی‌شناسد

باغ‌داران پلدختری اگرچه دیر هنگام ولی امیدوار، محصول باغ‌های انجیر خود را می‌چینند.

پایگاه حبری گلونی محمد پورخداداد: فصل باردهی درختان انجیر سیاه لرستان این منطقه از نیمه‌ تیرماه آغاز می‌شد ولی امسال انتظار برای رسیدن انجیرها تا اوایل مرداد کشیده شده است.

پلدختر قطب انجیر سیاه لرستان و کشور

۳۳ درصد انجیر سیاه آبی کشور در لرستان تولید می‌شود که از این لحاظ پلدختر رتبه اول را در تولید این محصول دارد.

شهرستان پلدختر در حقیقت قطب تولید انجیر سیاه کشور است.

سطح باغات انجیر سیاه پلدختر ۱۸۰۰ هکتار است که سالانه محصولی در حدود ۲۰هزار تن تولید ثمردهی دارند.

این محصول با این حجم از تولید در یک منطقه کوچک می‌تواند تبدیل به یک برند جهانی شود.

مانند زعفران یا پسته که برندهای ایرانی هستند و در جهان هم به نام مناطق کشت آنها شناخته می‌شوند.

انجیر سیاه لرستان محصولی که کسی آن را به نام لرستان نمی‌شناسد

برندسازی، وعده‌‌هایی که عملی نمی‌شود

در چند سال اخیر وعده‌های فراوانی برای برندسازی از انجیر پلدختر داده شده است.

هرسال در زمان ثمردهی این باغ‌ها، مدیران جهاد کشاورزی استان لرستان و دیگر نهادهای درگیر چون سازمان بسیج مستضعفان و یا استانداری لرستان وعده می‌دهند که انجیر پلدختر تبدیل به برند شود و در ادامه با بازیابی اصولی این محصول در بازار جهانی معرفی شود.

ولی هیچگاه این وعده‌ها عملی نشده است‌.

این محصول به صورت ابتدایی بسته‌بندی می‌شود و بسیار ارزان‌تر از قیمت واقعی به فروش می‌رود.

در صورت توجه و برنامه‌ریزی در جهت برندسازی این محصول، حتی می‌تواند اقتصاد کل استان را تحت تاثیر قرار دهد.

این محصول باید به جای فروش ابتدایی در کنار جاده ترانزیتی شمال به جنوب به‌صورت بسته‌بندی مناسب و با قیمت واقعی در بازارهای جهانی به فروش برسد.

انجیر پلدختر نیازمند صنایع تبدیلی

آمار و ارقامی که گفته شد نشان می‌دهد انجیر سیاه پلدختر بسیار بیشتر از این ظرفیت توجه دارد.

این محصول درجه یک به علت ماندگاری، این محصول بیشتر به صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود.

در پلدختر صنایع تبدیلی برای انجیر ایجاد نشده است.

این حجم از تولید علاوه بر فروش به‌صورت حاضری‌خوری می‌تواند به صورت فرآورده‌های دیگری نیز به دست خریداران داخلی و حتی خارجی برسد.

این کمبود باعث می‌شود تا سود این محصول به جای کشاورزان به جیب دلالان برود.

از انجیر می‌توان اتواع مربا، محصولات شکلات و بسیاری خوراکی‌های دیگر را تولید کرد.

در حالی که تنها صنعتی که در کنار این حجم از باغ انجیر وجود دارد، سبدسازی است که آن هم به‌صورت محدود و ناکافی تولیداتی را ارائه می‌دهد.

سیل و باغ‌هایی که نابود شدند

یکی از بزرگترین خسارت‌هایی که سیل فروردین ماه به لرستان وارد کرد نابودی هکتارها باغ انجیر در شهرستان پلدختر بود.

حدود ۲۰۰ هکتار باغ انجیر پلدختر از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد دچار آسیب شدند.

۵۰ هکتار از باغات انجیر پلدختر به طور ۱۰۰ درصدی از سیل آسیب دیدند.

۱۵۰ هکتار هم در گل‌و‌لای گرفتار شدند که برخی پاکسازی شده‌اند و برخی از این زمین‌ها هنوز گرفتار هستند.

در منطقه زیودار که اصلی‌ترین منطقه تولید انجیر در لرستان است کلیه باغات کنار مادیان رود به طول چند کیلومتر نابود شده‌اند.

باغ‌دارانی که سال‌ها از راه فروش محصول این باغ‌ها روزگار می‌گذراندن حالا با نابودی درختانشان مجبورند به عنوان باغبان در باغ‌های انجیر دیگران کار کنند.

باغ‌داران از تسهیلاتی که دولت برای جبران خسارت‌های سیل در نظر گرفته‌اند گلایه دارند.

آنها معتقدند ۵ میلیون وام و ۵ میلیون بلاعوض بسیار کمتر از خسارت‌های وارد آمده است.

به‌طور مثال طی برآورد جهادکشاورزی برای هر درخت بارور انجیر ۸۰هزار تومان در نظر گرفته شده. در حالی که بنا به گفته باغداران، هر درخت انجیر بارور و بالغ حدود یک‌میلیون تومان ارزش دارد.

این مشکلات باید به شکلی حل شود که باغداران از این بیشتر زیان نبینند.

انجیر سیاه
انجیر سیاه

پایان پیام

کد خبر : 130831 ساعت خبر : 10:30 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=130831
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات