نماد سایت گلونی

واگذاری مراتع برای احداث کارخانه و معدن و فعالیت‌های اقتصادی ممنوع اعلام شد

واگذاری مراتع

واگذاری مراتع

واگذاری مراتع برای احداث کارخانه و معدن و فعالیت‌های اقتصادی ممنوع اعلام شد

مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از ایجاد ممنوعیت‌هایی برای واگذاری مراتع جهت احداث کارخانه، معدن‌کاوی و سایر فعالیت‌های اقتصادی خبر داد و گفت: این ممنوعیت‌ها در قالب بخشنامه به‌زودی به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری گلونی ترحم بهزاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه از حدود ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور، ۱۳۵ میلیون هکتار را منابع طبیعی تشکیل داده است، اظهار کرد: از این مقدار ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع کشور است که ۵۲ درصد سطح کشور و ۶۳ درصد از منابع ملی را تشکیل می‌دهد.

در حال حاضر ۷.۲ میلیون هکتار از مراتع ما در وضعیت خوبی هستند و درصد تاج پوشش آن‌ها بیش از ۵۰ درصد است. ۲۱.۴ میلیون هکتار از مراتع وضعیت متوسطی دارند و درصد تاج پوشش آن‌ها بین ۲۵ تا ۵۰ درصد است.

به گفته بهزاد در حال حاضر متاسفانه ۵۶.۲ میلیون هکتار از مراتع کشور در وضعیت فقیر قرار دارند و درصد تاج پوشش آن‌ها کمتر از ۲۵ درصد است.

مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی، خشکسالی، چرای بی‌رویه، آتش‌سوزی، تخریب ناشی از معادن و… سبب فقیر شدن مراتع و از بین رفتن گیاهان، آب و خاک شده است، گفت: این عوامل، فرسایش خاک را به دنبال دارد که سبب می‌شود با کوچکترین بارندگی سیل‌های مخرب به وجود بیاید.

بهزاد با اشاره به اینکه برای مدیریت یکپارچه مراتع تاکنون در ۷۶.۵ میلیون هکتار از مراتع ممیزی صورت گرفته است، تصریح کرد: بر این اساس ۳۰۸ هزار پروانه مرتعداری برای ۹۴۲ هزار خانوار با ظرفیت مجاز ۳۸ میلیون واحد دامی صادر شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه برای جلوگیری از تکه‌تکه و فقیرتر شدن مراتع با تاکید رییس سازمان جنگل‌ها ممنوعیت‌هایی برای واگذاری مرتع جهت احداث کارخانه، معدن‌کاوی و سایر فعالیت‌های اقتصادی درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: از جمله این ممنوعیت‌ها می‌توان به ممنوعیت واگذاری مراتع مشجر و درجه یک، رویشگاه‌های گون و ایل‌راه‌ها اشاره کرد همچنین واگذاری مراتع واقع در حریم روستاها و نقاط بحرانی ممنوع است.

به گفته مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری این ممنوعیت‌ها در قالب بخشنامه بزودی به استان‌ها ابلاغ می‌شود. اگرچه در حال حاضر برخی از نهادها مخالف ممنوعیت واگذاری مراتع هستند اما آسیب‌دیدگی مراتع کشور به‌حدی است که باید برای مدیریت یکپارچه، این محدودیت‌ها اعمال شود.

پایان پیام

خروج از نسخه موبایل