زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

به گزارش پایگاه خبری گلونی خلاصه جلسه روز جمعه سازمان جهانی بهداشت را به شرح زیر بخوانید:

  • قدردانی ویژه رییس سازمان جهانی بهداشت از پرستاران و ماماها در مبارزه با کووید ۱۹
  • پیشی گرفتن کشورهای اروپایی در تعداد موارد ابتلای روزانه در مقایسه با چین در دوران اوج شیوع کووید ۱۹
  • تاکید سازمان جهانی بهداشت بر رویکردی همه‌جانبه برای مبارزه با کووید ۱۹
  • بیماران را پیدا کنید،‌ آنها را ایزوله کنید، از آنها تست بگیرید و آنها را درمان کنید تا زنجیره انتقال بیماری را بکشنید
  • پیدا کردن هر مورد ابتلا و درمان او و قرنطینه کردن افرادی که با او در ارتباط بوده اند از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری می‌کند
  • جلوگیری از ورود مسافران از کشورهای دیگر در کنترل شیوع بیماری بی‌تاثیر است
  • مهاجران، پناهجویانی غیرقانونی، و همچنین زندانیان را فراموش نکنیم

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

جلسه روز جمعه ۲۳ اسفند سازمان جهانی بهداشت با حضور دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس رییس سازمان جهانی بهداشت و دستیارانش دکتر مایک رایان رییس برنامه امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت،‌ و دکتر ماریا ون کرکو مدیر فنی برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.

خبرنگاران به‌صورت آنلاین سوالات خود را در این کنفرانس خبری مطرح کردند.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس رییس سازمان جهانی بهداشت در ابتدای این جلسه عنوان کرد با وجود اینکه کووید ۱۹ توجه کل جهان را به خود جلب کرده است مشکلات سلامتی بسیاری دیگری نیز وجود دارد که مردم با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

کودکان همچنان به دنیا می‌آیند،‌ جراحی‌های ضروری انجام می شوند،‌ افراد همچنان بعد از تصادفات جاده‌ای نیاز به خدمات اورژانسی دارند، افردا مبتلا به سرطان همچنان نیاز به درمان دارند،‌ دیابت، اچ آی وی، مالاریا،‌ و بسیاری بیماری‌های دیگر نیاز به توجه و درمان دارند.

 برای همه این بیماری‌ها ما نیاز به کادر درمان داریم. امروز من می‌خواهم شخصا از تمام کادر درمان در همه جهان خالصانه تشکر کنم به ویژه پرستاران و ماماها.

ما می‌دانیم که این بحران فشار زیادی به شما و خانواده‌های شما وارد می‌آورد، ما می‌دانیم که شما فراتر از توانتان کار می‌کنید.

ما شما را تحسین می‌کنیم. ما هرکاری می‌کنیم تا از شما محافظت کنیم و کمک می‌کنیم تا کارتان را انجام دهید.

بیشتر ۱۳۲۰۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ۱۲۴ کشور دنیا گزارش شده است. ۵۰۰۰ نفر فوت شده‌اند،‌ که اتفاق غم‌انگیزی است.

اروپا با بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر نسبت به سایر نقاط دنیا به غیر از چین در حال حاضر به کانون این پاندمی تبدیل شده است.

تعداد موارد ابتلای روزانه دراروپا بیشتر از مواردی است که در دوران اوج شیوع کووید ۱۹ در چین گزارش می‌شد (دکتر تدروس این جمله را دوبار تکرار کرد).

ما به ۵۶ کشور دنیا لوازم محافظتی فرستاده‌ایم و به ۲۸ کشور دیگر نیز خواهیم فرستاد. ما ۱.۵ میلیون کیت تشخیص کرونا نیز به ۱۲۰ کشور دنیا فرستاده‌ایم. ما از کشورهای دنیا می‌خواهیم تا در برخورد با این بیماری رویکردی همه‌جانبه داشته باشند.

همه این استراتژی‌ها باید با هم انجام شوند

فقط تست گرفتن از بیماران، یا فقط بیماریابی و یا فقط قرنطینه کردن و یا تنها ایجاد فاصله بین افراد جامعه (تعطیل کردن مدارس و موسسات و یا لغو کردن اجتماعات) کافی نیست. همه این استراتژی‌ها باید با هم انجام شوند.

هر کشوری که به تجربیات کشوری دیگر با شیوع بالای بیماری نگاه می‌کند و فکر می‌کند که این اتفاق برای آن‌ها نمی‌افتد اشتباهی مهلک می‌کند.

این اتفاق می‌تواند برای هر کشوری بیفتد. تجربه کشورهای چین،‌ کره جنوبی و سنگاپور به خوبی نشان می‌دهد که تست گرفتن از همه و بیماریابی (پیدا کردن افراد مبتلا و افرادی که با آنها در ارتباط بوده‌اند) در کنار فاصله بین افراد جامعه و بسیج کل جامعه می‌تواند از شیوع بیماری جلوگیری کند و زندگی‌های بسیاری را حفظ کند.

سازمان جهانی بهداشت توصیه‌های واضحی برای دولت‌ها،‌ کسب و کارها و تک تک افراد دارد. ابتدا خود را آماده کنید. هر فرد باید علائم بیماری را بشناسد و بداند که چگونه باید از خود و دیگران در برابر این بیماری محافظت کند.

همه کادر درمان باید قادر باشند تا این بیماری را تشخیص دهند و درمان‌های لازم را ارائه دهند.

تمام بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید توانایی پذیرش تعداد بالایی از بیماران را داشته باشند و از کادر درمان خود در مقابل بیماری محافظت کنند.

سپس موارد بیماری را پیدا کنید، از آنها محافظت کنید و آنها را درمان کنید و زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید.

اگر ندانید که ویروسی کجاست نمی‌توانید با آن بجنگید. بیماران را پیدا کنید،‌ آنها را ایزوله کنید، از آنها تست بگیرید و آنها را درمان کنید تا زنجیره انتقال بیماری را بکشنید.

پیدا کردن هر مورد ابتلا و درمان او از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری می‌کند.

سوم جلوی شیوع بیماری را بگیرید،‌ افراد بیمار را ایزوله کنید و افرادی را که با آنها در ارتباط بوده‌اند را قرنطینه کنید و در کنار آن بین افراد جامعه فاصله ایجاد کنید به طور مثال فعالیت‌های ورزشی را لغو کنید تا جلوی شیوع بیماری را بگیرید.

البته چنین تصمیم‌هایی باید بر اساس خصوصیت‌های هر منطقه و ارزیابی‌های دولت‌ها اتفاق بیفتد و مدت اجرای آنها باید محدود باشد. حتی اگر نمی‌توانید جلوی شیوع را بگیرید می‌توانید سرعت آن را کم کنید تا زندگی افراد را حفظ کنید.

چهارم نوآوری کنید. این ویروس جدید است و شرایط نیز جدید است. ما همه در حال یادگیری هستیم و باید دنبال راه‌های جدیدی برای جلوگیری از ویروس،‌ حفظ جان انسان‌ها و کم‌کردن تاثیر آن باشیم. همه کشورهای درس‌هایی برای به اشتراک گذاشتن دارند.

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

روش‌های ساده و موثری وجود دارند که همه ما برای کاهش ریسک آلوده شدن خودمان و اطرافیان‌مان به این ویروس می‌توانیم انجام دهیم.

ضد عفونی کردن مدوام دست‌ها با ژل‌های الکلی و یا آب و صابون،‌ پوشاندن دهان خود با آرنج در زمان سرفه و یا عطسه، ماندن در خانه در صورت داشتن علائم سرماخوردگی،‌ دوری از اجتماعات و یا سفرهای غیر ضروری،‌ رعایت کردن دستورات مسوولین بهداشت و سلامت محل زندگی خود، و پیدا کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات درست.

کشور ژاپن این هفته ۱۵۵ میلیون دلار به سازمان جهانی بهداشت اهدا کرده است.

در حال حاضر هرکسی می‌تواند برای خرید ماسک، دستکش، و عینک های محافظ برای کادردرمان، خرید کیت‌های تشخیصی،‌ و سرمایه گذاری برای تحقیقات روی بیماری کمک کند.

در انتها دکتر تدروس از گوگل و فیس بوک و سایر افرادی که برای مبارزه با این بیماری کمک های مالی کرده اند تشکر کرد.

در مبارزه با این بیماری ما همه باهم هستیم.

سوال و جواب خبرنگاران

تاثیر ایجاد فاصله بین افراد در کنترل بیماری

مایک رایان:‌ ایجاد فاصله بین افراد در کنترل شیوع این بیماری موثر بوده است و همچنین در پاندمی آنفلوانزا هم ایجاد فاصله بین افراد جامعه تا حدودی برای جلوگیری از شیوع بیماری کارآمد بوده است.

زمانی که نمی‌دانیم چه کسانی به ویروس آلوده هستند بین افراد جامعه فاصله ایجاد می‌کنیم.

باز هم می‌گوییم بسیاری از کشورها هنوز در مرحله‌ای نیستند که نیاز به ایجاد فاصله بین افراد داشته باشند.

هنوز هم در بعضی از کشورها می‌توان افراد مبتلا و افرادی که با بیمار در ارتباط بوده‌اند را پیدا و قرنطینه کرد. ا

ین نوع از مداخله هزینه بسیار کمتری خواهد داشت چراکه در این روش افراد کمتری از جامعه جدا خواهند شد نه اینکه کل افراد جامعه را از یکدیگر جدا کنیم.

در کشورهایی که در ابتدا شیوع بیماری را جدی نگرفتند و آن را به خوبی مدیریت نکردند و بیماریابی به خوبی انجام نشده است ایجاد فاصله بین تمام افراد جامعه ممکن است تنها راه مقابله با بیماری باشد.

اما همانطور که قبلا هم گفته شد این نوع از مداخله بسیار پرهزینه است از این جهت که جامعه باید این واقعیت را بپذیرد و همچنین از لحاظ اقتصادی ضربه بزرگی به کشورها می‌زند.

این روش باید در زمانی محدود و با هدفی مشخص اجرا شود تا سرعت شیوع را تا حدی کنترل کرده تا سیستم درمانی خود را بازیابی کند.

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

بیماریابی و پیدا کردن افرادی که با بیمار در ارتباط بوده اند باعث می‌شود تا ویروس را کنترل کرد و سیر افزایش آن را متوقف کرد. اما هدف ایجاد فاصله بین افراد جامعه تنها این است که کمی از سرعت شیوع بیماری کاسته شود تا سیستم درمانی بتواند با بیماری مقابله کند.

اهداف هر یک از این استراتژی‌ها متفاوت است. ایجاد فاصله بین افراد جامعه این پاندمی را متوقف نمی‌کند.

اگر کشورها واقعا می‌خواهند این ویروس را شکست دهند باید در نهایت اقداماتی همچون بیماریابی، پیدا کردن افرادی که با فرد بیمار در ارتباط بود‌اند و ایزوله کردن آنها را در پیش بگیرند.

همچنین بعضی از جوامع ممکن است ایجاد فاصله بین افراد رابه سادگی نپذیرد و دولت‌ها باید توان ایجاد توازن در جوامع خود را داشته باشند.

ماریا ون کرکو: در کنار ایجاد فاصله بین افراد جامعه اقدامات دیگری هم وجود دارند که ما بر آنها تاکید داریم.

پیدا کردن بیماران و افرادی که با آنها در تماس بوده‌اند با جدیت هرچه تمام تر و آزمایش افراد برای پیدا کردن مبتلایان در کنار رعایت بهداشت دست‌ها و اتیکت تنفسی و بسیج کل جامعه برای مبارزه با بیماری بسیار مهم است.

تک تک افراد روی کره زمین باید بدانند که علائم کووید ۱۹ چیست.

علائم کووید ۱۹ عطسه و آبریزش بینی نیستند. تب، سرفه خشک و بدن درد هستند و این بسیار مهم است که این تفاوت‌ها را بدانیم.

بعضی افراد نیز دچار تنگی نفس می‌شوند. بنابراین دانستن این علائم و خطرات احتمالی آنها از شما و خانواده شما در برابر این بیماری محافظت می کند.

تاثیر بستن مرزهای هوایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری

مایک رایان: هر کشوری حق دارد تا خود تصمیمات لازم برای مقابله با این بیماری را بگیرد.

اما ما بارها اعلام کرده‌ایم که جلوگیری از ورود مسافران هیچ تاثیری بر کنترل شیوع بیماری ندارد.

در واقع بسیاری از کشورها که در ابتدا جلوی ورود مسافران را گرفته‌اند در نهایت خود صادر کننده بیمار به سایر کشورها بوده‌اند و خیلی دیر نسبت به شیوع بیماری واکنش نشان داده‌اند چراکه فکر می‌کردند با وجود چنین سیاستی بیماری در کشورشان شیوع پیدا نخواهد کرد.

من فکر می‌کنم این بسیار مهم است که بدانیم ما نباید بر چیزی جز رعایت بهداشت عمومی، پیدا کردن مبتلایان، ایزوله کردن آنها و آزمایش کردن هرچه بیشتر افردا برای پیدا کردن موارد بیشتر بیماری تمرکز کنیم.

این بیماری کمی مانند اپیدمی اچ آی وی می‌ماند، اگر من بدانم که به بیماری اچ آی وی مبتلا هستم می‌توانم از دیگران حفاظت کنم.

پس باید تلاش کنیم تا همه را از وضعیت خود آگاه کنیم تا در صورت ابتلا از دیگران در مقابل بیماری حفاظت کنیم. بر اساس برنامه‌های ملی می‌توان سفرهای داخلی را محدود کرد اما محدود کردن ورود تمام مسافران به کشورها قابل توجیه نیست.

مبارزه با انگ اجتماعی ویروس کرونا

ماریا ون کرکو: افرادی که به این ویروس آلوده می‌شوند مرتکب هیچ اشتباهی نشده‌اند. ما باید تا می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم.

ما می‌بینیم که در بسیاری از کشورها افراد به یکدیگر کمک می‌کنند و از خانواده‌هایی که فرد مبتلا به ویروس دارند و یا قرنطینه شده‌اند حمایت می‌کنند.

افرادی که به خانواده‌های کادر درمان کمک می‌کنند، برای آنها خرید می‌کنند و یا در تمیز کردن منزل‌شان به آنها کمک می‌کنند.

ما همه باید با انگ اجتماعی این ویروس مبارزه کنیم و زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنیم و در مقابل افرادی که با تبعه بعضی از کشورها بد رفتاری می‌کنند بایستیم.

مایک رایان: در کنار انگ اجتماعی محرومیت هم وجود می‌آید. ما گفته‌ایم که بعضی از افراد در مقابل این ویروس آسیب پذیرترند.

وقتی در مورد آسیب‌پذیری صحبت می‌کنیم نباید مهاجران و پناهجویان غیرقانونی، و همچنین زندانیان را فراموش کنیم.

درست است که زندانیان در حال گذراندن محکومیت خود هستند اما حقوقی هم دارند.

نباید هیچکس را فراموش کنیم چراکه تنها راه شکست این بیماری اینست که هیچکس را فراموش نکنیم و بتوانیم زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنیم. ما همه باهم هستیم و امیدوارم همه باهم بتوانیم این بیماری را پایان بدهیم.

دکتر تدروس: رهبران سیاسی و مذهبی نقش مهمی در دعوت مردم به رعایت مسائل اخلاقی در این همه‌گیری دارند. این ویروس دشمن مشترک همه ماست.

اوج شیوع بیماری در دنیا چه زمانیست؟‌

ماریا ون کرکو: ما نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه اتفاقی می‌افتد. ما باید برای هر سناریویی آماده باشیم.

مسیر این پاندمی و مسیر همه‌گیری در هر کشوری بستگی به اقداماتی دارد که هر کشوری در پیش می‌گیرد.

در کشورهای متعددی در قاره آسیا مشاهده کردیم که با جدیتی که در بیماریابی به خرج دادند، با رویکرد همه جانبه‌ای که داشتند، با بسیج کل جامعه و حاکمیت توانستند با این بیماری مبارزه کنند.

ما دیدیم که شیوع و همه‌گیری در این کشورها بسیار اوج گرفت و مانند چین کاهش یافت.

اما همیشه این شانس وجود دارد که موارد ابتلا دوباره افزایش پیدا کنند.

پس همیشه باید به دنبال موارد جدید ابتلا باشیم. در مورد سایر کشورهای دنیا مهم این است که هر کشوری چگونه با موارد اولیه ابتلا برخورد می‌کند و اینکه آیا با جدیت با این موارد برخورد می‌کند یا نه.

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

کشورهایی که موارد خوشه‌ای دارند مهم این است که به دنبال زنجیره انتقال در این خوشه‌ها باشند و هر موردی از ابتلا و افرادی که با آنان در ارتباط بوده‌اند را پیدا و قرنطینه کنند و در کشورهایی که ویروس در کل جامعه در حال شیوع است مهم است که تمام افراد جامعه برای مبارزه با ویروس بسیج شوند و بیمارستان‌ها را برای تعداد بالای افراد مبتلا آماده کنند.

برای ما غیر ممکن است که بگوییم چه زمانی شیوع بیماری در جهان به نقطه اوج خود می‌رسد، امیدواریم این اتفاق زودتر بیفتد اما باز هم تاکید می‌کنم، کشورهایی بوده‌اند که توانسته‌اند شیوع بیماری را کاهش دهند و این تنها خود کشورها هستند که می‌توانند اینکار را انجام دهند پس امیدواریم کشورهای بیشتری با جدیت به دنبال سرکوب این بیماری باشند.

واکسن و داروی بیماری کووید ۱۹

مایک رایان: کارآزمایی‌های بالینی بسیاری برای درمان این بیماری در جریانند و هفته آینده جزییات بیشتری را در این مورد در اختیار رسانه‌ها قرار خواهیم داد. همبستگی زیادی در بین کشورها و محققان برای یافتن درمان بیماری وجود دارد.

درس هایی ازمبارزه با همه گیری ابولا در کنگو

مایک رایان: درسی که ما از شیوع ابولا گرفتیم این بود که باید به سرعت وارد عمل شد، شما باید به دنبال ویروس بروید و جلوی انتقال آن را بگیرید.

باید عمیقا با جوامع ارتباط برقرار کنید و آنها را در مورد شیوع بیماری متقاعد کنید.

باید هماهنگ و منسجم رفتار کنید. درس‌هایی که من از شیوع ابولا گرفته‌ام این است که باید سریع عمل کرد و افسوس چیزی را نخورد. اگر سریع وارد عمل نشوید ویروس شما را خواهد گرفت و باید آماده باشید.

اگر بخواهید زمانی حرکت کنید که همه چیز سرجای خودش است هیچوقت حرکت نمی‌کنید.

زمانی که در مورد مدیریت اورژانسی صحبت می‌کنیم کمال‌گرایی دشمن ماست. سرعت بر کمال‌گرایی غلبه می‌کند.

مشکلی که ما امروز با جوامع درگیر با بیماری داریم این است که همه می‌ترسند مبادا اشتباهی کنند.

همه از تبعات اشتباهات‌شان می‌ترسند. اما بزرگترین اشتباه این است که کاری نکنند. بزرگ‌ترین اشتباه این است که بخاطر ترس از شکست حرکتی نکنند. این تنها درس بزرگیست که من آموختم.

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

کدام یک از کشورهایی اروپایی در مقابله با این ویروس موفق ترند؟

مایک رایان: ما به دنبال این نیستیم که بگوییم کدام کشورها موفق هستند و یا ناموفقند. ما به دنبال این هستیم که بهترین درس‌هایی که می‌توانیم از این مبارزه بگیریم و از آنها استفاده کنیم.

هیچ کشوری به طور کامل موفق نبوده، ما همه مقصریم، ما در موفقیت‌ها و ناکامی‌ها با هم هستیم.

اگر یک شخص در یک تیم مرتکب اشتباهی شود آیا شخص را سرزنش می‌کنید و یا تیم را؟

آیا ما یک تیم جهانی هستیم؟ بله. آیا ما یک تیم در سطح ملی هستیم؟

باید باشیم. ایا ما یک تیم در سطح جوامع هستیم؟ باید باشیم. اگر قرار باشد کشوری را سرزنش کنیم با خود همان کشورها مستقیما صحبت می‌کنیم.

ماریا ون کرکو: اگر کشورهایی هستند که در حال بیماریابی‌اند و تعداد زیادی از موارد ابتلا را گزارش می‌کنند ما نباید آنها را تنبیه کنیم.

ما باید آنها را حمایت کنیم چراکه کار درستی انجام می‌دهند و بیماریابی گاهی به این معناست که آمار مبتلایان افزایش پیدا می‌کند.

در بسیاری از کشورها قبل از اینکه شرایط بهتر شود ابتدا شرایط وخیم‌تر می‌شود. تعداد مبتلایان افزایش پیدا خواهد کرد بنابراین خواهش می‌کنم به دنبال موارد بیماری باشید و از افراد آزمایش بگیرید تا بتوانیم بر بیماری غلبه کنیم.

مایک رایان: این سوالات را از خود بپرسید: آیا همه افراد جامعه می‌دانند که باید چکار کنند؟

آیا همه ی افراد جامعه اطلاعات کافی دارند؟‌ آیا همه کادر درمان در مقابل بیماری محافظت می‌شوند؟‌

آیا همه ی کادر درمان از این بیماری شناخت کافی دارند و می دانند چه باید بکنند؟ اگر به عنوان یک دولت، یک موسسه و یه جامعه بتوانید به همه این سوالات پاسخ بدهید این به این معناست که تصمیمات درستی گرفته‌اید. و اگر جواب شما به هر یک از این سوالات نه باشد پس ٖآماده نیستید.

پروسه بیماریابی و افرادی که با فرد بیمار در ارتباط بوده‌اند

مایک رایان: اگر سیاست‌ها بر اساس محدود کردن بیماری (containment) باشد تمام موسسات و محل‌هایی که فرد بیمار در آنها رفت و آمد داشته‌اند باید از این موضوع آگاه شوند.

اما اگر سیاست‌ها بر اساس کاهش مرگ و میر و آسیب‌های بیماری (mitigation) باشد معمولا به خاطر دشواری‌هایی که به علت زیاد بودن افراد مبتلا وجود دارد افراد دست از پیدا کردن ارتباطات فرد مبتلا برمی‌دارند.

پس این موضوع به سیاست‌های دولت‌ها در برخورد با بیماری مرتبط است. ما با شرکایمان در ارگان‌های مختلف مرتبط با گردشگری نیز در ارتباطیم تا دستورالعمل‌هایی برای یافتن افراد مبتلا تهیه کنیم.

زنجیره انتقال بیماری کرونا را بشکنید

مترجم: مریم قره‌گزلو

پایان پیام

کد خبر : 151187 ساعت خبر : 3:53 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=151187
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات