اخبار گمراهکننده این طوری ما را گمراه میکند
به گزارش پایگاه خبری گلونی کسانی که میخواهند یک گزاره را وارد ذهن ما بکنند یک پیام را به طور مختلف و پشت هم تکرار میکنند.
شیوهاش همین است که میبینید.
اخبار گمراهکننده این طوری ما را گمراه میکند
پلتفرمهایی مثل تلگرام و اینستاگرام بهترین مکان برای بمبباران این چنینی هستند.
البته شاید نخستین توییت، توییتی واقعی با عکس واقعی بوده باشد اما سالهاست که در اکانتهای گوناگون تکرار میشود.
اکانتهایی که شاید ربات باشند.
پروتکل حضور روزنامهنگاران در شبکههای اجتماعی نمیتواند ضد اساس روزنامهنگاری که نقد قدرت و آزادی بیان است باشد. پروتکل را آن فرنگی برای این درست کرده که رسانه بتواند کارش را که نظارت و نقد است بهتر انجام دهد، نه اینکه بخواهد فضای بسته یک رسانه را به شبکههای اجتماعی هم بسط دهد.
— Saeed Arkanzadeh Yzd (@saeed_arkan) April 22, 2020
آلن دوباتن در کتاب اخبار نوشته است:
به سادگی می توان سانسور فعالانه اخبار را به دشمن واقعی سیاست دموکراتیک فرض کرد و آزادی بیان یا چاپ هر مطلبی را پشتیبان تمدن دانست.
ولی دنیای امروز به ما آموخته است که راههایی بسیار موذیانهتر و بدبینانهتر از سانسور هم برای تهی کردن مردم از اراده سیاسی وجود دارد؛ راههایی مانند سر در گم کردن، کنسل کردن و پرت کردن حواس اکثر مردم از طریق ارائه خبرها به نحوی بینظم، متفرق و متناوب، به طوری که اکثر مخاطبان قادر نباشند حتی برای مدتی کوتاه مهمترین مسائل را دنبال کنند.
شبکههای اجتماعی، مخصوصا توییتر، میتوانند برای آدمها شخصیتپردازی کنند. مثلا از کسی کارشناس سینما یا ترجمه یا شعر یا روزنامهنگاری درست کنند. معمولا کسی در هر حوزهای بیشتر حرف بزند، کارشناس آن حوزه نمایانده میشود.
— Saeed Arkanzadeh Yzd (@saeed_arkan) April 18, 2020
#باتهای_سیاسی، #حسابهای_جعلی و #اطلاعات_نادرست | پروپاگاندای رایانشی#پروپاگاندای_رایانشی، بهمثابه یک #کنش_ارتباطی، چگونگی بهکارگیری #الگوریتمها و خودکارسازی و معاونت انسانی در مدیریت و انتشار هدفمند اطلاعات نادرست در شبکهها و #رسانههای_اجتماعی را تعریف میکند. pic.twitter.com/ItNkSJhdGl
— مجله بازخورد (@BazkhordMag) April 29, 2020
پایان پیام