یک تمساح بزرگ وارد یکی از روستاهای چابهار شد
به گزارش پایگاه خبری گلونی این تمساح بزرگ وارد یکی از روستاهای چابهار شده بود که توسط همیاران محلی محیط زیست زندهگیری و به مرکز پرورش تمساح (گاندو) منتقل شد.
گاندو یا تمساح پوزهکوتاه (به بلوچی: گانڈو) (نام علمی: Crocodylus palustris) نوعی کروکودیل بومی شبهقاره هند و مناطق اطراف است که در کشورهای هند، بنگلادش، پاکستان، ایران، سریلانکا و برمه زندگی میکند.
گاندو یک تمساح بزرگ
گاندو تنها کروکودیل بومی پاکستان و ایران و بزرگترین خزنده این دو کشور، و همچنین پرشمارترین تمساح در هندوستان است.
در زبان بلوچی گوَنڈ (Gwanḍ) به معنی کوتاه و کوچکجثه است و گونڈو Gwanḍo یعنی «کوتاهه» که به پوزه کوتاه این جاندار اشاره دارد. واژه گونڈ به احتمال زیاد وامواژهای است از زبان سندی در بلوچی.
گاندو گوشتخوار و شکارچی کمینگر است و رژیم غذایی متنوعی شامل انواع ماهیها، خزندگان و پستاندارانو… دارد.
گاندوهای کوچک بیشتر از حشرات، دوزیستان، سختپوستان، ماهیهای کوچک و گاندوهای بالغ هم از پرندگان، خزندگان، ماهیها و انواع پستانداران تغذیه میکنند.
در واقع بیشتر مهرهدارانی که به آبهای محل زندگی گاندو نزدیک میشوند ممکن است به درون آب رفته و خوراک این تمساح شوند.
گاندوهای هندی حتی گاهی گوزن سمبر ۲۲۵ کیلویی و گاومیش اهلی ۴۵۰ کیلویی را شکار کردهاند. آنها حتی توانایی نبرد با ببر بر سر شکار را دارند و پیروزی هر یک از دو گونه دیده شده است.
گاه نیز گاندوها طعمهٔ ببر شدهاند. اما عادت آدمخواری در این تمساح منحصر یک مورد شکار یک کودک ۶ ساله در ایران میشود.
حملههایی نیز در حد گاز گرفتن دست و پا مشاهده شده است.
در کل وجود گاندو در برکهها و استخرها تهدیدی برای مردم محلی است. در تیرماه سال ۹۸ یک دختر دهساله بلوچی بهنام حوا رئیسی در حین شستن لباس در کنار رودخانه، مورد حملهی یک گاندو قرار گرفت.
بنا به گفتهی وی، گاندو قصد داشت گردنش را بگیرد و او را به زیر آب ببرد، اما با کمک پسرعمهاش نجات پیدا کرد. در پی این حادثه، دست راست حوا از کتف قطع شد.
پایان پیام