تنگه باستانی چوبینه دره شهر و نقش دمندهها در خاموشی آتش
به گزارش گلونی آتشسوزی مناطق وسیعی از جنگلهای زاگرس باعث شد تا به همت مؤسسه میراث کهن گلونی و یاری مردمی که همیشه برای کمک به طبیعت و محیطزیست حاضر هستند، ده دمنده تهیه و به مناطق مورد نیاز ارسال شود.
حالا این دمندهها به مرحله عملیاتی رسیدهاند و از این بابت خوشحالیم که نتیجه این تلاش و همت دستهجمعی را میبینیم.
البته آرزوی ما آرامش حیوانات جنگل و آتش نگرفتن حتی یک درخت است.
آتش در تنگه باستانی چوبینه دره شهر
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
اما وقتی به هر دلیل آتشی در جنگل روشن شود و با استفاده از این دمندهها جلوی سرایت به باقی مناطق گرفته شود، خستگی از تن همه افرادی که برای به ثمر نشستن این کار تلاش کردهاند در میرود.
با همین تعداد کم هم میشود امیدوار به اتفاقهای خوب بود. امیدوار به نجات جنگل و خاموش کردن آتشی که بر جانش میافتد.
خیلیها گفتند چرا مسئولین این کار رانمیکنند؛ آنها موظف به تهیه این ادوات هستند. قبول، اما اگر به امید مسئولین میماندیم حالا باز هم آتشی داشتیم که بدون امکانات توان مهارش نبود و ممکن بود شعلهور شود و به جان تمام جنگل بیوفتد.
ممکن بود باز حیوانات سرگردان و نابود میشدند و لانه و آشیانهشان در آتش میسوخت.
با همت دوستداران محیط زیست و مبالغی که اندک اندک جمع شد، دمندههایی خریداری و فرستاده شد که حالا میتواند گوشهای هرچند کوچک از طبیعت زیبای ایران را نجات دهد و چه چیز از این بهتر؟
چه خبری از این خوشحالکنندهتر که شریک در نجات گوشهای از جنگل شدهاید. درختانی که حالا از آتش درامان ماندهاند و پرندگانی که میتوانند لابلای شاخ و برگهایشان باز هم آواز بخوانند یکی از زیباترین اتفاقهای این روزهاست.
مردم باز هم نشان دادند با کمک هم کارهای بزرگی میتوانند انجا دهند و به انتظار نمینشینند تا باز هم خبر آتش گرفتن جنگلی چندین روز تیتر شود.
با سپاس از عباس عزیزپور و آرش مزبانی که در ایلام به یاری جنگلها میروند.
پایان پیام
نویسنده: راضیه حسینی