خواص چای چوپان یا چای کوهی گیاهی مفید برای سرماخوردگی و سردرد
به گزارش گلونی چای چوپان چای کوهی یا چای پشمی با نام علمی Stachys lavandulifolia گیاهی پایا است.
ساقههای این گیاه کرک دارد و گلهای آن به رنگهای صورتی، ارغوانی و سفید است.
چای چوپان از جمله گیاهان دارویی با طبع گرم و خشک است.
خواص چای چوپان یا چای کوهی گیاهی
دمکرده آن بهترین روش استفاده از آن است.
بهترین زمان استفاده شش ماه پس از چیده شدن آن بوده و بعد از این مدت بهتر است از اسانس آن استفاده شود.
خواص گیاه برای سردرد و سرگیجه
هنگام فعالیت بیش از حد ذهن و دچار استرسهای مزمن شدن دمکرده یا تنتور این گیاه در جهت افزایش آرامش موثر است.
همچنین قادر به از بین بردن سر درد و کمبود تمرکز نیز است.
برای رفع سردردهای عصبی و سرگیجه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
دیگر کاربردها
علاوه بر آن این گیاه در درمان بیماریهای معده و روده که منشا روانی دارند و بیماریهای اسهال توام با تحرکات عصبی نقش موثر و آرامبخشی دارد.
همچنین به عنوان رافع خلطهای بدن در ششها، روده و رحم استفاده میشود.
از دیگر خواص این گیاه دارویی میتوان به درمان کزاز، رفعکننده درد دنبالچه، درد پشت و گردن، خشکی گردن، درمان تب و اثر نیش حشرات اشاره کرد.
چای چوپان ضد تشنج است و در درمان سرماخوردگی و بیخوابی تاثیر بسزایی دارد.
طریقه مصرف
طرز تهیه چای این گیاه به این شکل است که یک قاشق مرباخوری از گیاه ررا در یک لیوان آب جوش ریخته، روی آن را پوشانده و ۲۰ دقیقه به آن زمان دهید.
پس از رد کردن چای از صافی آن را میل کنید.
مزه دلچسب این چای باعث شده علاوه بر مصارف دارویی به عنوان نوشیدنی دلچسب شبهای پاییز و زمستان نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
نکات قابل توجه
استفاده از چای چوپان برای زنان باردار مضر بوده و ممکن است منجر به سقط جنین شود.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور