گشنیز و اثر فوق العادهاش در درمان سرفه
گشنیز و اثر فوق العادهاش در درمان سرفه
به گزارش گلونی گشنیز با نام علمی Coriandrum sativum از گیاهان دارویی محبوب است.
گشنیز از جمله گیاهان دارویی است که در ایران بیشتر به عنوان سبزی شناخته میشود.
دانههای این گیاه به دلیل داشتن مقادیر زیادی اسانس، کاربرد دارویی بیشتری دارند.
هرچند برگها نیز اثرات خفیفتر دارویی دارند.
این سبزی خوشمزه، گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
این گیاه که بومی جنوب غرب آسیا و غرب تا شمال آفریقاست به طور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد.
گشنیز علاوه بر دادن طعم و بوی مطبوع به غذا، دارای ارزش غذایی بالایی نیز هست.
تخم گشنیز
علاوه بر ساقه و برگ، تخم گشنیز هم در برخی کشورها، به عنوان چاشنی و ادویه استفاده میشود.
این دانه گیاهی، عطر قوی دارد و در شیرینیپزی هم مورد توجه بوده و از عطر آن بهره میبرند.
تخم این گیاه خواص درمانی زیادی دارد اما بیش از هر چیز، در درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
جوشانده این دانه گیاهی به صورت معجزهآسایی باعث نرم شدن سینه میشود.
بهتر است این جوشانده با کمی عسل مصرف گردد.
خواص دارویی گشنیز
مصرف این گیاه و یا دانه آن تب را هم کاهش میدهد.
برای این منظور، خوردن سوپ گشنیز در طول سرماخوردگی بسیار کمک میکند.
تجمع آب در بافتها
این گیاه در کاهش اضطراب و بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد.
اثر ادرارآور این گیاه در انسان، باعث کاهش فشار خون، تصفیهی خون، دفع سنگهای کلیه و مثانه و رفع تجمع آب در بافتها میشود.
سایر کاربردها
دانههای گشنیز در طبابت نیرو دهنده، هضم کننده غذا، قاعدهآور و مقوی معده است و در تهیه تیزابهای مختلف کاربرد دارد.
دانههای آن در اروپا برای معطر کردن مواد غذایی استفاده میشود و از اسانس آن در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و نوشابهسازی نیز استفاده میشود.
هشدارها
اسانس آن نباید به صورت خوراکی مصرف شود.
پایان پیام
نویسنده: نگار شاه وار
کد خبر : 200595 ساعت خبر : 9:30 ق.ظ