انقراض جمعیت محلی بیخ گوش میش مرغ ها

انقراض جمعیت محلی بیخ گوش میش مرغ ها

به گزارش گلونی مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بوکان طی کمتر از ۲۴ ساعت توسط اکیپ‌های واکنش سریع شناسایی، مهار و مختومه شد.

سید امید خلیل‌زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اعلام تلفات در یکی از خانوارهای روستای ترکمان کندی در شهرستان بوکان، بلافاصله با اعزام اکیپ‌های واکنش سریع دامپزشکی اقدامات قرنطینه و تشخیص بیماری در کمتر از یک روز انجام شد.

وی اظهار داشت: در این واحد روستایی پنج مورد تلفات مشاهده شد که تمامی ۳۲ مورد طیور در حال نگهداری در محل نگهداری آنها، معدوم‌سازی شد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: موارد مبتلا شده از میدان دواب خریداری شده بودند که طی هماهنگی‌های لازم مقرر شده میادین دواب و مراکز زنده فروشی ماکیان و مرغ در استان تعطیل شود.»

کارهای انجام شده خوب است اما همچنان نگرانی‌هایی درباره جمعیت میش مرغ در بوکان هست.

انقراض جمعیت محلی بیخ گوش میش مرغ های ایران

  • کنترل مرغ‌داری‌ها و محل تجمع پرندگان باید به‌درستی انجام بشود.
  • زیستگاه میش مرغ ها در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو حمامیان رصد شود.
  • دفن بهداشتی لاشه در دستور کار باشد.
  • جمعیت سگ‌‌های ولگرد در منطقه پایش و کنترل بشود.

باید بدانیم فاصله میان محل دفن زباله‌های بوکان با زیستگاه میش مرغ بسیار کم است و همچنان خطر آنها را تهدید می‌کند.

جمشید منصوری در کتاب پرندگان ایران آورده است:

مشخصات ظاهری: پرنده نر، ۱۰۰ سانتیمتر و پرنده ماده ۸۰ سانتیمتر طول دارد و به آسانی از جثه بزرگ، گردن بلند و کلفت، پاهای بلند و گام برداشتن باوقارش، شناخته می‌شود. در پرنده نر، سر و گردن خاکستری با دو دسته پر سفید سبیل مانند و بلند، روتنه قهوه‌ای مایل به قرمز با لکه لکه های سیاه، زیر تنه سفید و نوار قرمز بلوطی پهن دور سینه، دیده می‌شود.

پرنده ماده و نابالغ از پرنده نر کوچکتر و فاقد نوار بلوطی سینه است.

در پرواز، بال‌های هر دو جنس سفید، شاهپرها سیاه رنگ با گردن و پاهای کشیده، که در طول بدن قرار می‌گیرد، دیده می‌شود.

با افزایش سن پرنده نر، نوار بلوطی سینه پهن‌تر می‌شود. پرواز قوی با بال‌های گسترده و عملکرد عقاب مانند، و دم کوتاه، مشخصه پرندۀ آرام دشت های هموار است و اغلب در گروه‌های کوچک دیده می‌شود.

صدا: این پرنده عمدتا ساکت است، اما صدای عمق‌دار و خفه مانندی دارد.

زیستگاه: این پرنده در دشت‌های باز، استپ‌های مرتعی، مزارع و کشتزارها به سر برده و روی زمین آشیانه می‌سازد. در ایران، به صورت بومی و مهاجر دیده می‌شود.

انقراض جمعیت محلی بیخ گوش میش مرغ های ایران

فایل باکیفیت این پوستر را از اینجا بردارید

میش مرغ
میش مرغ

برنامه رصد و پایش بیماری

خلیل زاده مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی بیان کرد: طی پایش‌های انجام شده در شعاع یک و سه کیلومتری این کانون مرغداری صنعتی وجود نداشته ولی در شعاع ۱۰ کیلومتری ۱۴ واحد وجود دارد که هفت واحد آن فعال است و هشدارهای لازم در زمینه رعایت و دقت در موارد امنیت زیستی به متولیان بیان شده است.

وی بیان کرد: در قالب برنامه رصد و پایش بیماری اقدامات مورد نیاز در شعاع‌های اپیدمیولوژیک بیماری بر اساس برنامه ملی کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان این بیماری در روستای فوق مهار و مختومه‌سازی شد.

مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان غربی با بیان اینکه وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در داخل استان کاملا مهار و مدیریت شده است، از مرغداران خواست که به اطلاعیه‌های بهداشتی در خصوص بیماری انفلوانزای فوق حاد پرنددگان توجه کنند و هرگونه کاهش تولید و کاهش مصرف و تلفات را به دامپزشکی اطلاع دهند.

دکترخلیل زاده همچنین از روستائیان در سطح استان درخواست کرد درصورت مشاهده هرگونه تلفات در طیور روستایی موضوع را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی گزارش کنند.

وی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر استان در خواست می شود تا به محض دیدن کوچکترین علایم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان، موضوع را به دامپزشکی شهرستان و استان گزارش کنند.

در بهمن ماه نیز یک واحد در روستای حاجی خوش مهاباد واقع در هشت کیلومتری تالاب کانی برازان مهارشده است و هفته گذشته نیز در پی دریافت گزارش رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، ۲ کانون آلوده در طیور بومی و سنتی روستای قجی آباد مهاباد و جران پیرانشهر بلافاصله معدوم شدند.

طیور مبتلا از میادین دواب محمدیار و مهاباد و سایر میادین خریداری شده و یک هفته بعد از خرید تلفات در آنها رخ داده بود.

آذربایجان غربی در کریدور تردد پرندگان مهاجر قرار دارد به همین علت همه ساله خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیور این استان را تهدید می‌کند.

پایان پیام

کد خبر : 208915 ساعت خبر : 1:32 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=208915
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات