ماهی سفید و سه دهه بازسازی ذخایر آن در حوزه جنوبی دریای خزر
به گزارش گلونی دومین همایش ملی حفاظت از ماهیان بوم زاد ایران در تاریخ ۶ اسفند به میزبانی آنلاین گلونی برگزار شد.
دکتر ناصر کرمی راد مدیرکل بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران یکی از سخنرانان این همایش بود.
موضوع سخنرانی ایشان «ماهی سفید و سه دهه بازسازی ذخایر آن در حوزه جنوبی دریای خزر» بود.
ویدئوهای این همایش را در این لینک میتوانید ببینید.
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
خزر، بزرگترین دریاچه کره زمین، در شمال ایران است.
این دریاچه که به علت بزرگی در منابع قدیم و حتی جدید تسامحآ دریا هم خوانده شده، در واقع از نوع دریای بسته و بزرگترین نمونه آن است.
که پنج کشور ایران، قزاقستان، آذربایجان، روسیه و ترکمنستان در حوزه این دریا قرار دارند و به سه بخش شمالی، مرکزي و جنوبی تقسیم میشود.
ماهی سفيد به طور عمده در سواحل جنوبی درياي خزر بين رودخانه كورا تا گميشان پراكنده بوده و در مجموع ۹۰ درصد ذخاير آن بومی آبهای ايران است.
اين ماهی يك گونه نيمه مهاجر بوده و براي تخمريزی به رودخانههای كورا، اترك و تقريبا اكثر رودخانه هاي ايران در قسمت جنوب غربی درياي خزر مهاجـرت و در صورت مساعد بـودن شـرايط زيستی و بـومشناختی اقـدام به تخمريـزی مـیكند.
اولین قدم برای تکثیر ماهی سفید در سال ۱۳۱۸ انجام گرفت.
از سال ۱۳۶۲ تكثير مصنوعي و رهاكرد انبوه بچه ماهيان سفيد به عنوان راهكار اصلی براي بازسازی ذخائر اين ماهی در سواحل ايرانی دريای خزر انتخاب گرديد.
در مجموع در طی سی سال اخير شيلات ايران بیش از ۵/۶ ميليارد قطعه بچه ماهی سفيد به رودخانههای سواحل ايرانی دريای خزر رهاسازی وبیش از ۳۰۵ هــزارتن ماهی سفيد صيد شده است.
از سال ۱۳۶۸ طرح ارزیـابی ذخـایر ماهیـان استخوانی در سواحل ایرانی دریای خزر به اجرا درآمـد و میـزان زی توده و حداکثر محصول قابل برداشـت و نیـز سـاختارهـای طولی و نسبی ماهیان اقتصادی از جمله مـاهی سـفید هـر سـاله مشـخص و بـرآورد گردیده است.
پایان پیام