آش اسفندی محلات غذایی محلی از استان مرکزی

آش اسفندی محلات غذایی محلی از استان مرکزی

به گزارش گلونی اگر می‌خواهید با یکی از آش‌های استان مرکزی آشنا شوید ما به شما آش اسفندی محلات را پیشنهاد می‌دهیم.

این آش در روز اول اسفند طبخ می‌شود از این رو نام آن را آش اسفندی نهادند.

این آش بسیار پرخاصیت و مقوی است و می‌توانید از آن به عنوان پیش غذا استفاده نمایید.

با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آش معروف و خوشمزه آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش اسفندی

  • نخود: ۶۰ گرم
  • لوبیا چیتی: ۶۰ گرم
  • لوبیا سفید: ۶۰ گرم
  • آب: ۶ لیوان
  • بلغور گندم: ۱۰۰ گرم
  • چغندر خرد كرده: ۱ عددمتوسط
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز): ۳۰۰ گرم
  • پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
  • سیر: ۳ حبه
  • بادام و گردو: ۱۰۰گرم
  • آلوچه خشک: ۱۰۰گرم
  • برگه زردآلو یا قیصی: ۱۰۰ گرم
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • شکر: ۲ قاشق سوپخوری
  • لواشک ترش: ۵۰ گرم
  • سرکه: ۱ پیمانه (۱۰۰ میلی‌لیتر)
  • نعناع داغ: به میزان لازم

طرز تهیه آش

برای تهیه این آش اسفندی  خوشمزه ابتدا و حبوبات آن را از شب قبل به صورت جداگانه خیس نمایید.

این کار سبب می‌شود تا نفخ آنها از بین رفته و زودتر پخته شوند.

به یاد داشته باشید باید هر چند ساعت یکبار آب آنها را عوض کنید.

در هنگام آشپزی حبوباتی را که از قبل خیس کرده‌اید شسته و با مقداری نمک و آب روی حرارت بگذارید تا پخته شود.

بعد از آن بلغور گندم و چغندر را نیز به آنها اضافه کنید.

سپس سبزی را نیز به آنها اضافه کنید.

در مرحله بعد پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه و سیر را درون مواد ریخته و اجازه دهید تا تمامی مواد با یکدیگر پخته شود.

بادام، گردو، آلوچه و برگه زردآلو را نیز به مواد اضافه کنید.

کمی که گذشت دارچین و شکر و لواشک را نیز به آنها بیفزایید.

در مرحله آخر نوبت به اضافه کردن مقدار کمی سرکه است.

اجازه دهید چند دقیقه مواد روی شعله بماند.

اکنون می‌توانید این آش اسفندی خوشمزه را میل نمایید.

نوش جان‌تان.

پایان پیام

نویسنده: محمد شهبازی

کد خبر : 210909 ساعت خبر : 3:45 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=210909
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات