خانه » محیط زیست » دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد
دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد

دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد

دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد

برای نخستین‌بار در کشور دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی با همت و تلاش جوانان دانش آموخته گیلان ساخته شد.

به گزارش گلونی رونمایی از دستگاه شناور دروگر سنبل آبی با حضور دکتر ارسلان زارع استاندار گیلان، دکتر احمدرضا لاهیجان‌زاده معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، دریادار امیر رستگاری معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس سازمان صنایع دریایی، دکتر سیدکاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی، دکتر ساسان کفایی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان و سایر مدیران کل و مسئولان کشوری و استانی در این مجموعه رونمایی شد.

دکتر ساسان کفایی در آیین رونمایی از این دستگاه با حضور مقامات کشوری و استانی در صنایع دریایی شهید تمجیدی در بندر انزلی اظهار داشت: جوانان ساعی و تحصیل‌کرده صنایع دریایی شهید تمجیدی در انزلی با حمایت اداره کل حفاظت محیط ‌زیست گیلان توانستند این دستگاه را طی مدت شش ماه با هزینه کمتر از نصف قیمت نمونه مشابه خارجی آن بسازند و با ساخت آن در شرایط تحریم، بالغ بر ۶۰ درصد از لحاظ ارزی صرفه‌جویی کنند.

دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد

دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد
دستگاه دروگر گیاه مهاجم سنبل آبی ساخته شد

وی با اشاره به اینکه این دستگاه در تست‌های اولیه نظر کارشناسان را جلب کرده است، تاکید کرد: دستگاه مذکور با کیفیتی هم‌تراز با نمونه‌ خارجی موجود، توان جمع‌آوری سنبل آبی را از سطح تالاب‌های استان دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان بیان کرد: گیاه غیربومی و مهاجم سنبل آبی در سال ۱۳۹۰ وارد بوم‌سازگان‌های آبی استان شده و در حال حاضر ۱۸ پهنه آبی در ۱۱ شهرستان را آلوده کرده است و بیم آن می‌رود زیستگاه‌های آبی بیشتری در این استان به این گیاه مهاجم آلوده شود.

دکتر کفایی با اشاره به اقدامات مناسب انجام شده برای حذف سنبل آبی در برخی مناطق آلوده استان افزود: با توجه به وسعت زیاد مناطق آلوده به ویژه در تالاب بین‌المللی انزلی و قدرت تکثیر بالای این گیاه خرید یا ساخت دستگاه دروگر را در اولویت برنامه‌های این سازمان قرر داد تا به صورت مکانیکی و با سرعت بیشتری با این گیاه مقابله شده و آن را از پهنه‌های آبی کشور حذف کنیم.

مدیر صنایع دفاع شهید تمجیدی نیز در این آیین، رسوب دانش در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار و تربیت نیروی انسانی متخصص را از دستاوردهای ساخت این دستگاه اعلام کرد.

ناخدا یکم جهانبخش امیری گفت: مراحل طراحی و ساخت این شناور شهریور ۹۹ بر اساس اعلام نیاز محیط زیست در دستور کار صنایع دریایی قرار گرفت و فرایند طراحی آن آغاز شد.

وی اضافه کرد: فرایند ساخت بدنه شامل سازه فولادی، روسازه، الحاقات سازه‌ای و تامین، ساخت و نصب و راه‌اندازی سازه سامانه‌های مکانیکی، کنترلی، تحرک و رانش برق و الکترونیک با نظارت موسسه رده‌بندی ایرانیان به عنوان ناظر کارفرما با صرف ۱۲ هزار و ۵۶۰ نفر ساعت کار انجام و بیش از ۱۵۰۰ فعالیت اجرایی توسط کارکنان صنایع دریایی شهید تمجیدی انجام شد.

وی ادامه داد: ۱۵ عنوان آزمایش و بالغ بر ۵۰ آیتم کنترلی برای سامانه‌های مختلف روی این شناور انجام شده است و از ویژگی‌های این شناور در مقایسه با شناورهای مشابه خارجی می‌توان به سامانه رانش، سامانه دروگر، سامانه انتقال و سامانه کنترل اشاره کرد.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید