اقدامات اضطراری در تالاب بختگان اجرا می‌شود

اقدامات اضطراری در تالاب بختگان اجرا می‌شود

به گزارش گلونی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با تاکید براینکه، مطالعات و تجارب و تحقیقات را برای یافتن راهکارهای جلوگیری از بروز مشکل در تالاب بختگان، طی ۲ سال گذشته مد نظر بوده است، از تشکیل کارگروه و اجرایی شدن اقدامات اضطراری کاهش مخاطرات برای جوجه فلامینگوها در این تالاب خبر داد.

حمید ظهرابی گفت: «در دو سال گذشته، با پیش‌بینی وقوع خشکسالی‌های احتمالی تیمی از مشاوران خبره را از سراسر کشور گرد هم آوردیم و سوابق امر و تجربه‌های بین‌المللی و تمام راهکارهای ممکن بررسی و با همکاری دانشگاه شیراز نیز طرحی به همین منظور تهیه شده است و تمام شیوه‌های ممکن مداخلات، سطوح مداخله و زمان مناسب آن مشخص شده است و در فرصت باقی مانده نیز پایش نهایی کلونی‌ها برای اجرای طرح اضطراری نجات‌بخشی در حال اجراست، اما اصولی‌ترین راه نجات این پرندگان مهاجر با ارزش‌ تخصیص حق آبه تالاب است».

اقدامات اضطراری در تالاب بختگان اجرا می‌شود

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، ظهرابی خاطرنشان کرد: «نتیجه پایش‌های ماهیانه که از اسفند ماه شروع شده است نشان می‌دهد فلامینگوها امسال نیز در تالاب بختگان جوجه‌آوری دارند».

ظهرابی افزود: «با توجه به بررسی‌ها والدین با پرواز به تالاب‌های همجوار، نظیر مهارلو، جوجه‌ها را تغذیه می‌کنند، بنابراین به هم پیوستگی تالاب‌ها و احیای آنها اهمیت بسزایی در بقا فلامینگو دارد».

او تاکید کرد که تخصیص حق آبه مشخص به تالاب بین‌المللی بختگان و احیای این زیستگاه ارزشمند که از وظایف قانونی وزارت نیرو است، مهم‌ترین اقدام برای حفاظت از گونه‌های وابسته به تالاب و نجات کشاورزی در پایین دست حوضه است.

تلفات سال گذشته فلامینگوها در حد نرمال بود

این مقام مسئول با ابراز تاسف از تلفات سال‌های قبل جوجه فلامینگوها، گفت: «سال گذشته به علت افزایش بارندگی و رهاسازی بخشی از حق آبه، تلفات کاهش چشمگیری داشت و در حد نرمال بود».

ظهرابی در عین حال گفت: «امسال علیرغم رهاسازی حقابه، به دلیل کاهش شدید بارندگی، که در پنجاه سال اخیر بی‌سابقه بوده و در برخی شهرستان‌های مجاور تا حدود هشتاد درصد کاهش بارندگی هم ثبت شده است، وقوع بحران در این زمینه قابل پیش‌بینی بود».

اقدامات اضطراری برای نجات فلامینگوها

این مقام مسئول گفت: «اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با استمرار پایش‌های روزانه، کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه شیراز، کارشناسان محیط زیست و سمن‌ها، تشکیل و برنامه نجات‌بخشی اضطراری فلامینگوها را در دست اجرا دارد».

وی افزود: «بر اساس نتایج مطالعات، تجربیات سال‌های قبل و همفکری انجام شده با متخصصان، بهترین روش مداخله، رساندن آب به نزدیکی جوجه‌ها، با کمترین اغتشاش، مزاحمت و شلوغی خواهد بود که همین طرح مداخله‌ای در دست اقدام است».

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: «مانوری نیز با مشارکت سمن‌ها برای تمرین نجات‌بخشی فلامینگوها انجام شده است اما اصولی‌ترین راه نجات این پرندگان مهاجر با ارزش‌ تخصیص حق آبه تالاب است».

وی اذعان داشت: «با وجود مکاتبات و مذاکرات متعدد با شرکت آب منطقه‌ای و درخواست پیشگیری از این اتفاق به وسیله رهاسازی آب محیط زیستی هنوز اقدامی صورت نگرفته است و در ادامه اظهار امیدواری کرد که این سازمان و مسوولین مربوطه به موقع به وظیفه قانونی و انسانی عمل کنند».

پایان پیام

کد خبر : 224366 ساعت خبر : 4:29 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=224366
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات